reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Mam pytanie za sto punktów. Czy któraś z Was albo znacie kogoś kto robił dziecku urodzinki w sali zabaw "u kubusia"? jak to wyglądało? To mała sala, czy jest to imrezka zamknięta wtedy? Czy jak? Czy dzieciaki zadowolone z animatora itd.

Family park przeraża mnie trochę tą wielkością...

Wizyta w przedszkolu...hm...no niczego nowego się nie dowiedziałam. Wszystko to co mówiła wiedziałam i bez ich obserwacji. No ale fajnie, ze tak wszystko zaobserwowały w sumie babeczki. Nie pytałam się prawie o nic.

reklama
krolcia, ja robiłam urodzinki "U Kubusia". Klub nie był zamknięty, ale ponieważ robiłam w tygodniu to "obcych" było ok. 5 dzieci. Ja byłam zadowolona. Podoba mnie się to, że tam tak kameralnie. Tylko trzeba dość szybko bookować, bo sporo chętnych.
Dajesz Matiego do szkoły? My mamy ten sam problem. Ja chcę zostawić M. w przedszkolu, a mąż chce dać ją do szkolnej zerówki.

O to dzięki. Myśmy byli u jednego kolegi w family i drugiego kolegi w Wikolandii. I te drugie urodzinki były super. Cisza he he w sensie pisk radości tylko 10 dzieci a nie szum i krzyki kupy ludzi! Sala była tylko do dyspozycji urodzinkowej(nie wiem czy nie po znajomości może) ale to było super. Nie musiałam latać za Mateuszem i patrzeć, czy jakieś starsze dziecko go nie odpycha, się wcina itd co miało miejsce w family.:crazy:

To chyba przedzwonię i się zapytam:tak:. Mamy miesiąc czasu więc trzeba zacząć coś działać.:tak:

A Matiego zostawiam w przedszkolu. Bez sensu z tą szkołą!

krolcia ja tez robilam u kubusia, co prawda roczek, ale ja nie do konca bylam zadowolona bo nas panie z lekka olały :)
famili to porazka sajgon straszny :p

poreklamuje akademie szkraba, z tym ze tam nie ma malpiego gaju ale dziewczyny fajnie robia program :p

a ja dzisiaj taka caly dzien snieta chodzilam, az maz zadzwonil ze mam sie ubrac bo jedziemy po auto :) doszedl do wniosku ze bedzie mi ciezko wpakowac wozek do mojego sedana wiec kupil mi wieksze auto :)

Hej!

Kumpela robila ostatnio tez u kubusia i zadowolona:)

Aga super wieksze autko:)

Ja nocka i wczorajszy dzien masakra...babcie pogotowie zabralo o 16,rok po zawale,rwalo ja w klatce az padla w kuchni ale jak przyjechali i podlaczyli to jednak zawal wykluczyli ale zabrali do biziela na badania i do 21 czekalismy zeby sie czego kolwiek dowiedziec,kroplowki,leki podali badania porobili a co najlepsze i tak nic nie wiadomo,dostala stos kartek,zalecenia i ma isc do lekarza ogolnego na konsultacje....ale wieczor pelen wrazen i spac nie moglam;(...

Krolcia my nie byliśmy u Kubusia ale inne dzieci były i mamy mówiły że było fajnie. W Wikolandii byliśmy na urodzinkach i też nie było nikogo innego oprócz zaproszonych gości. To było w czerwcu więc były jeszcze dodatkowo dmuchańce na zewnątrz więc chłopcy się wybawili.
Co do szkoły to u nas nie ma rozterek jesteśmy zgodni co do tego i idzie jako 7 latek. Młody niestety nie będzie już miał wyboru i będą rok po roku:szok:.
Z kolei szkolna zerówka moim zdaniem nie jest złym rozwiązaniem, zwłaszcza jeżeli się nie pracuje i ma czas żeby o tej 13 odebrać dziecko. Wtedy będzie miała maluda płynne przejście z jednego świata do drugiego

Pod względem przejścia to zerówka szkolna jest jak najbardziej ok. Ale z drugiej strony.... nikt mi nie przypilnuje dziecka z jedzeniem, nikt nie pójdzie z nim do szkolnej toalety, bo przecież babka nie zostawi grupy, żeby zaprowadzić dziecko do toalety a co jak mu durny pomysł na zwiedzanie do głowy wpadnie? Jak wyjdzie z budynku? przecież może się tak zdarzyć. No a co z czasem w świetlicy? Jedna kobiecina działająca jako stróż w zasadzie, ani nie zajmie czymś, ani nie weźmie grupy na spacer czy jak. Nie będę mu zabierać tego roku przyjemności w przedszkolu. Już tyle lat minęło od wprowadzenia ustawy a szkoły nadal nie są przygotowane na takich maluchów.

Mati ma wybór, ale młodszy? jak będzie musiał iść do szkoły to będzie miał 5lat i 7 miesięcy, bo on z grudnia. To tak jakby mój Mateusz chodził już do szkoły od 3 miesięcy. Masakra!:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry