reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

To dziś Stefan pewnie bardzo radosny :)

M u babci to i ja wypoczywam, usiadłam teraz z kawką i czuje jak po nogach zimno leci.....

Jestem ciekawa co u naszych dawnych koleżanek slychać, czytacie nas dziewczyny? Odezwijcie się choć ciutek!

reklama
Ja uwielbiam kwiatki :-) Mamy ich w domu nawet sporo, cały parapet storczykami obstawiony hihi.Tylko Hoja mi nie kwitnie, liście rosną jak głupie a kwiatków jak nie było, tak nie ma :-(

Oo lubie storczyki:) babcia wczoraj dostala takiego mega,mega piekny,wnet jak drzewo,chyba wiekszego nie bylo hehe...

ale ja do storczykow mam taka reke jak Aga do Stefana buhaha,puki jest kwiat,jest ok ale jak juz padnie to i lodyga i liscie mi usychaja...

Iza wolamy,wolamy halllooooo,hop hop;)

Zaraz sobie coś ciepłego muszę zrobić. Straszna zimnica. Pojechałam na leśne spotkać się z ciotką na chwilę i jechałam całą drogę 40 na godzinę taka ślizgawica:szok: i drogi nie odśnieżone:no:! A przecież nie sypie już od kilku godzin! Szok!

U mnie storczyka nie znajdziecie, ładne ale nie przepadam. Uwielbiam rośliny ozdobne z liściorów(wyjątkiem są cebule hippeastrum). Mam liście w ciapki, plamki, kropki, kreski i nawet w kratkę he he:-D Parapety zasrane, że palca nie wciśniesz:-p, do tego rośliny na podłodze, na szafach i na półkach. Roślinki zwykłe i owadożerne:tak: małe i ogromne i średnie:-D, no dużo tego.

WOW Krolcia musi to wyglądać super:-) Ja mam 6 storczyków (aktualnie 3 kwitną) na jednym parapecie, mój mąż mówi, że zasłaniają światło :-(
Może poradzisz coś na moją nie kwitnącą Hoję?

Hoja potrafi być kapryśna. Potrafi się jak ja to mówię obrazić:-p po przesadzeniu, po przestawieniu na inne miejsce i nie kwitnąć nawet kilka lat. Nie ma jakieś uniwersalnej receptury na kwitnienie hoji. A jaka to hoja? Bo gatunków to jest od zaj...ania!:-D he he. Ja sama mam niespełna 10 odmian a to kropla w morzu.
Są hoje które chętnie kwitną a są takie, przy których na prawdę trzeba się nagimnastykować!:tak:

Tak jak dzis już pisałam, mam ten sam problem z hoją i wydaje mi się że kwitnienie zalezy od miejsca. Mialam jedną która stała u mnie z 8-10 lat i nie kwitła, wściekła oddalam ja siostrze zostawiając sobie odnóżkę. Hoja siostrze od razu zakwitła jak oszalała i kwitła, kwiatła i pachniała. Moja odnóżka stoi u mnie kolejne tyle lat i jest już duża a dalej nie kwitnie :no: Siostra niczym nie podlewała, nie przesadzała, po prostu postawiła i podlewala tak jak ja.

reklama
Odmiana hmmm kto by to wiedział :-( "pożyczyłam" sobie odnóżkę od stojącej w pracy w strasznie śmierdzącym zadymionym pomieszczeniu, a ta kwitnie tam jak opętana!

Do góry