reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Ja sie szykuje do ginekologa,nie byłam 2,5 roku a powinnam co pól roku chodzic;/No i poprosze o tabletki bo 3 dziecku mówie stanowcze Nie!!

Mozesz tez zrobic ta sałatke z krewetek(przepis na kulinarnum chyba podawałam) ,krokiety,nadziewane muszle makaronowe miesem mielonym,kotlety schabowe z ananasem i serem,ciasto francuskie z pomidorem i mozarellą,jajaka nadziewane łososiem wedzonym,NADZIEWANE PIECZARKI http://smaker.pl/przepisy//pieczarki-zapiekane,45002 ..itd. hehe

Ostatnia edycja:
reklama
dz- siadam i klece jadłospis:-) - sali - a coś więcej o tych pomidorach w cieście francuskim? ps. ja tez zawsze do rekawa wrzucam warzywka i ziemniaki ;)

Nie w cieście tylko na cieście;P KROISZ CIASTO W KWADRACIKI NA TO KŁADZIESZ PLASTER POMIDORA I MOZZARELI I LISTEK ŚWIEZEJ BAZYLI TYLKO TO JEST LEPSZE LATEM JAK POMIDORY MAJA SMAK;))

Izka to Klan jeszcze leci ???

Heheheheh...... leci, leci i ponoć pod koniec lutego mają zamiar uśmiercić "szybkiego Rysia" ;-)

Co za przepisiki podajecie.... zrobiłabym coś jakbym lubila robić :-p

Pogoda kiepska, rano jeszcze ciemnawo bylo jak szlysmy do szkoły i córcia zapytała czy godziny dzis nie pomyliłam bo to chyba jeszcze noc :-D

szarlotka:
mieszasz szklanke cukru, szkl. kaszki mannej i szkl. maki do tego 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia. osobno scierasz na tarce o grubych oczkach 1,5kg jablek.
tortownice smarujesz maslem wsypujesz 1/3 tego sypkiego na to polowa jablek troche cynamonu, znow 1/3 sypkiego,reszta jablek i cynamon i na gure reszte sypkiego. na to kostka margaryny (starta na tarce lub pokrojona nozykiem)
godz w piekarniku w 180 stopniach ;)

Sernik na kwasniej smietanie

Kruszonka : 2,5szkl maki, szklana cukru 1,5lyzeczki proszku do pieczenia, 3/4 kostki margaryny i 4 żółtka.

masa : miksujesz 4 bialka ze szklanka cukru (na sztywno) dodajesz 2 sypkie budynie (smietankowe lub waniliowe) i 4 duze smietany 18% (najlepsze z biedronki Mleczna Dolina)

na blache (prostokąt duzy) wsypujesz 3/4 kruszonki, wylewasz mase a na nia reszta kruszonki.
godz w piekarniku na 180stopni. mozna polac roztopiona czekolada:)

Witam:)

mniam jakie pyszności :tak:

Ja mogę polecic karkówkę:

- karkówka
- 1 lub 2 musztardy frnacuskie Kamisa (w zależności jaką dużą mamy karkówkę)
- 1kg soli

Na blachę (najlepiej taką co jest standardowo razem z piekarnikiem) rozsypujemy całą sól. Na to kładzimy karkówkę. karkówkę smarujemy musztardą. Pokrywamy całą karkówę i uważamy aby musztarda nie spadła na sól. Pieczemy 2,5-3h w 180 stopniach:D:D GOTOWE:) nie, nie karkówka nie będzie słona:) będzie rewelacyjna:D

Dobra kawa i zabieram się do pracy...
Miłego dnia:)

Witam sie w to piękne deszczowe popołudnie. Obiadek zjedzony łazienka wysprzątana dzieci wybawione można zerknąć do netu.
Ale smakołyki tutaj popisałyście aż mi się jeść zachciało.

Tak sie zaczytalam az mi sie kubek przelal z pepsi bo wlewalam,prosto na kalwiature;/...

No Anka,jutro u Ciebie na szarlotke a w sobote do mnie na sernik;P..

Dzien masakryczny,jajo mozna zniesc;( a wieczor nie lepszy,nie dawno wrocilam z pazurkow i nie pytajcie jak zmoklam...zastanawiam sie na kupnem w tym roku dla siebie i dzieci peleryn bo parasole to sie do niczego nie nadaja na ta "piekna" aure;/....

reklama
Wczoraj nie dała rady upiec, bo mój bąbel spać wybitnie w dzień nie chciał, a K. chory. A dziś taka śliczna pogoda, że na bank z domu wybywam :p Ale może w przyszłym tygodniu? Chętnie zrobię pyszności i zaproszę na kawę, bo spotkań towarzyskich zdecydowanie mi brakuje.

Do góry