reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

No nie zupełnie zniknął bo u nas eszcze niedawno leżał tak do 13. Poszłam z dzieciarnią na spacer to tak się przyjemnie zrobiło słonko świeciło śnieg dawał wrażenie czystości i wiatr przestał wiać:-D. Aż mi się zachciało w góry pojechać.
Teraz po obiadku z gazetką i herbatką się relaksuje a w piecu mufinki się pieką.
Mam wrażenie że naszej Madziary długo nie było na BB. Co z Tobą hop hop?

reklama
Tak,tak zapraszamy czesciej na Bratodzieje:)...jeszcze troche i bedziemy mogly na dluzsze spacery chodzic;)...

Aaa sernika nie zrobilam...bylam wczoraj u Sali(jak juz wspomniala),wracalam do norlmalnie jazda figurowa na lodzie,ledwo doszlam;/;/;/ a sniegu w jednym miejscu duzo bylo a w innym zero,chyba tak zawiewalo...
A ja sie tak wczoraj napalilam sumie na pizze ale w koncu byl kebeb i rollo bo z czasem oczekiwania troche przesadzili,widac ze ludziska gloden w piatkowe wieczory haha...no i wracajac do tej pizzy to M mnie dzisiaj namowil i zrobilismy sami dwie blachy...rewelacja,jeszcze pufam;D...a sernika jeszcze nie zrobilam moze jutro;)...

Milego wieczora:)

dziecie bylo sprzedane na noc do babci, wiec z rana babcia zabrala go na sanki :D smigali po ogrodzie a ja co chwile mms'y dostawalam jaki ubaw synus mial na sniegu :)

ja dzisiaj na obiad zrobilam pizze a na deser sernik :)

Hej, hej jestem! Rzeczywiście mnie trochę nie było. Musiałam pozałatwiac sprawy związane z zabiegiem - czyli badania itp. Zabieg mam wyznaczony na 20 lutego i mam nadzieję, że dojdzie do realizacji, tzn. nic nie stanie na przeszkodzie bo już chce mieć to za soba.
A dzisiaj dla odmiany mam problemy z poruszaniem się bo cos mi weszło w plecy - podejrzewam kregosłup. No zawsze co musi być.
Dzieciaczki znowu psikające a z Agatką musze jutro iśc do lekarza bo ma problemy ze skórą. Wyskoczyło jej takie brzydkie, duże okragłe coś - wygląda to trochę jak egzema a trochę jak rumień. Wygląda to bardzo brzydko.
No to tyle u mnie.
U nas sniegu najwięcej wieczorem, rano już się topi ale i tak dzieciaki ulepiły mini bałwana :D A nasz młodszy psiak (bo nie wiem czy pisałam, że mamy dwa) próbował łapac padający śnieg do pyska. Śmiesznie to wygladało :D

Hejka!
wczorajsza Pizza z Camella wyśmienita !!!
Kasiulka i Aga dajcie przepis na pizzę -proszę !!!

My dzisiaj z młodym na sankach, ale było śmiesznie, nie chciał wracać do domu (tzn.do babci), pojechaliśmy dzisiaj do teściów na obiad i babcia powiedziała, że się stęskniła za Bartasem więc został sprzedany do środy, więc jutro może zrobie wypad do kumpelek do Warszawy.

Madziara bedziemy trzymac kciuki, wszystko będzie OK i dużo, dużo zdrówka dla dzieciaczków.

Ja tak wyskocze poza temat, ale znacie może jakiegoś okulistę dziecięcego na NFZ? bo małemu chyba troszkę jedno oko ucieka, przynajmniej teściowa ciągle mi zwraca na to uwagę, no i nasłuchałam się dziś od znajomej, pracującej z zezującymi dziećmi, więc chcę się wybrać dla spokoju.

Hej!!

Anka,nie strasz...moj tez troche zezuje;/ bylam z nim ponad pol roku temu,stwierdzili ze miesien oslabiony,bo cycka kciuka i opieral palec wkazujacy na powiece,no i niby to jest przyczyna ale kazali przyjechac za jakis czas ale troche juz minelo,tez musze w koncu sie zebrac...bylam na Gdanskiej a u kogo,hmm juz nie pamietam;)....

Atu,nie ma nic prostszego ja ciasto na pizze;P...(dwie blachy)4szk.maki,3/4kostki drozszy,szklanka mleka,4lyzki oleju,troche cukru,sol do smaku...zagniatasz ok 10min(nie lubie;/),odstawiasz na pol godz...na gore dowolnie,wszystko idzie wrzucic:)))

My bylismy na spacerze i nawet udalo sie kulki zrobic.Dzieciaki mialy radoche z rzucania sie:)...M chcial wziac sanki i chociaz miedzy blokami pojezdzic i foty porobic,bo moze juz nie byc okazji...szkoda ze topnieje;/

reklama
a ja dzisiaj zaopatrzyłam Adasia w kombinezon i śniegowce
smile.png
i zaliczyliśmy jazde na sankach
icon_razz.gif
w ogrodzie u rodziców ostało sie trochę śniegu wiec wykorzystaliśmy
smile.png

ciasto robie na bazie PIZZERINEK :D idąc na łatwizne :) wychodzi baaardzo dobre :)

anka - niestety nie znam...

Madziara - zdrowka , i trzymam kciuki za zabieg !!

Do góry