reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Sali pisząc "chodzimy" miałam na myśli spacery jakie Olek ma z moją mamą.. bo ja w pracy do 15 więc w tygodniu bez szans, żeby z Olkiem była na spacerze... ehh :) tak więc doskonale Cie rozumiem:)

reklama
No ja nie pracuje wiec mozna powiedziec ze mam czas ,ale o tej porze roku wychodze dwa razy dziennie(jak jest D. to raz)chociazby po Tymka do szkołyi zakupy,wiec godzine dziennie na dworzu przebywa,fakt pogoda wiossenna ale tez zdradliwa,strasznie wilgotna i pełno zarazków przez brak mrozu,ja tam wole lekki mrozik na pewno zdrowsza jest taka pogoda;)

Wróciłam do domu i chyba za chwile pójde spać! Cięzka noc była, "skakalam" miedzy naszym a Martynkowym łózkiem bo strasznie kaszlała i nie mogła spać. Bylysmy dziś kontrolnie w przychodni ale miesięczne podawanie Flixonase do nosa nie dalo nic!!! Teraz będziemy kurować migdałki Immunotrofiną i nową wodą morska na zatkany nosem- może to cos da!!!

Byłam w Wojasie ale tych butków nie widzialam :-( a i w innych nie znalazłam nic fajnego dla mnie... bo jak już było to brakowało mojego numeru :-)

Zmykam na Klan :cool2:

Zaleciła aby dwa razy dziennie do nosa podawać mu wodę morską aż do wiosny, przez 14 dni zawiesine do nosa NASONEX, przez 25 dni Esberitox oraz kontynuacja Luivacu i po 2 tyg od zakończonej kuracji do kontroli, no chyba, żewmiedzyczasie ... nie będę kończyć aby nie zapeszać :no:
Atu u nas ten zestaw sprawdził się bardzo dobrze. A esberitox to na mnie działa super, normalnie dwa dni i nówka sztuka.
A u mnie bleeeee pralka się zepsuła, dziecko meble nadgryzło normalnie szał :wściekła/y:. Naprawiacz jak mówi mój syn przyjdzie dopiero w piątek i zerknie na pralkę. W ramach odstresowania dzisiaj po pracy fryzjer i kosmetyczka. Zrobiłam sobie henne na brwi taką delikatną i jestem zadowolona.

Dobrze ze na niektorych "cos" skutkuje bo ja kuracji esberitoxem,luivacem,flixonase i immunotrofina takze i nic...teraz nawet byl rybomunyl w sumie tez bez sensu,tylko kupe kasy poszlo ;(((...mam nadzieje ze faktycznie za dwa lata sie wszystko(chociaz w czesci) unormuje i wtedy bedzie juz z gorki...przetrwalismy juz tyle,nawet z wycieciem trzeciego migdalka to poczekamy i jeszcze troche...

Iza,no szkoda ze butow nie znalazlas;(...zdrowka dla Martynki!!!!

Ja bylam z moimi dzisiaj u pediaty ale nic poza katarem i kaszlem,osluchowo czysto...i mam nadzieje ze tak zostanie.

Mucha,a bez pralki jak bez reki:(((....tara i jechane,haha...a co Ty przepraszam masz za gryzonia w domu...???Noo ale przynajmniej przyjemne odstresowalanie mialas:)

Miłego wieczorka;*

Ja sie klade,malo spalam,poogladam se tv

No normalnie aż mnie zmoroziło jak sobie pomyślałam że pranie ręczne mnie może czekać. Myślę że do piątku ciuchów starczy, ale jakby się np rotawirus przyplątał to by było:-D,
A Rybomunyl też przerabialiśmy teraz lecimy z Ismigenem. Jak dla mnie to Luivac najlepszy a Rybomunyl najgorszy z całej trójki uodparniaczy był. F ciągle z katarem chodził podczas brania i prawie zawsze był w trakcie chory.

hej- ja tak was czasami podczytuje , ale co sie zabiore do napisania- to cos mi przeszkodzi - najczesciej dziecię ;-) ostatnio znowu pozno zasypia...aj, ja tez mam z nia problemy zdrowotne- skutek jest taki , ze siedze na opiece i cos mi sie chyba praca konczy:-) Viki najprawdopodbniej alergik- juz raz dawno wspominałam i chyba byłotrezba iść odrazu w tym kierunku, a nie kombinować - na 19 mamy pulmunologa-oj, ile latania było- po tych wszystkich lekarzach, az mi sie pisac nie chce - w tym wszystkim to duzo zawdzieczam takiej pani alergolog - bo dzieki niej mam w koncu dla Viki cos do przerywania napadów kaszlu (Ventolin) - które najczesciej dopadały ją w nocy - a trwały nawet do 1,5 godz:szok:...bidulka... a w dzień - zdrów jak rybka - z tego powodu jedna lekraka ze szpitala na chodkiewicza chciała ją - dosłownie na siłe wrzucić na oddziła, że niby koklusz - choc dziecka na oczy nie widziała !! - żeby było śmieszniej - Viki miała skierowanie na diagnozowanie- termin był na połowę marca - ale położyc na oddział aby łóżko zapełnic - mogłam odrazu - oj, chyba brakuje im jakis limitów do spełnienia...na szczęście udało się gdzie indziej- zobaczymy co będzie dalej... mam nadzieję , że to alergia , choć z drugiej strony wolałabym nie- bo to niestety udreka na całe życie...pozdrawiam serdecznie - ach - Viki zaraz kończy 1 ROK - a ja nie mam pomysłu jak to zorganizować - znaczy w domu chyba, bo juz za pozno na kombinowanie, a jakos mi uciekło- dobrze ze tort zdarzyłam zamówić- u sowy, wiec drogo bedzie jak cholerka...ale niestety pan michał mi odpadł:( .... a macie jakies pomysły na menu- przede wszystkim łatwo, smacznie ??

spacery - ja na spacery wole mrozik i wtedy dluzej spaceruje niz przy takiej chlapie jak teraz.

adas dzisiaj wpadl do mieszkania wywalil sie na kafle, rozcial warge i wyszczerbil zeba:/ krwi co nie miara M mi prawie na zawal zszedl, na szczescie nie jest tak zle z mlodym. ehhh ... normalnie kask mu zamontuje na stale !!

Mucha - moj mi lawe obgryzł :/

Viola - na szybko ? palki z kurczaka w miodzie:) 1kg pałek lun cwiartek wkladasz do rekawa , dajesz przyprawy wg uznania (ja daje takia mieszanke do mies) i łyzka miodu. 1godz 20min w piekarniku na 180stopni, do tego mozesz zrobic schab ze sliwka , pieri z kurczaka z mozzarela i pomidorami - ziola i przyprawy i na godz do piekarnika.

mam 2 przepisy na szybkie placki :) sernik na smietanie i szarlotke:)

reklama
Viki chyba coś w tym jest, bo mi Bartka też chcieliodrazu operować na Chodkiewicza.

Mucha ja muszę zrobić jutro pranie więc dawaj też swoje i będzie OK.
Mam nadzieje, że u nas też ten zestaw doskonale się sprawdzi.

Dzisiaj na spacerku złapał nas deszczyk, a że się troszkę od domu oddaliłam i byłam bez wózka to troszkę nam zeszłozanim doszliśmy do domu - póki co nie ma katarku ani kaszlu i oby tak zostało.

Izka to Klan jeszcze leci ???

Aga podaj te dwa przepisy na ciasto.
Ja dodaje jeszcze do tych pałek ziemniaki pokrojone w talarki i marchewke.

Viki co do menu to możesz zrobić karkówkę zpiekaną, bigos, mini klopsiki z pieczarkami
zapiekane w piekarniku, przekąski z ciasta francuskiego na gorąco, szparagi zawijane z szynką, jajka
w majonezie, wędliny, półmisek serów, sałatki np. z ananasem i wędzonym kurczakiem, gyrosa, pomidory z mozarellą,
raport
raport
raport

Do góry