reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

No ja tez chodze tylko do Rakowej...fakt,ze panikara,hehe ale tak jak mowisz lepiej dmuchac na zimne...z Wika mnie skierowla do szpitala bo pepek sie nie goil i smierdzial a z Matim mnie wyslala bo za szybko oddychal-grasica ale wszystko skonczylo sie dobrze tazke moglo sie w sumie obyc bez lezenia w szpitalu....ale tak to oki,dobrym jest pediatrom!
Uuuu,no to dziadek piekny wiek!!! Nie ma sie co dziwic ze podupadl na zdrowiu no i faktycznie bez opieki go zostawic nie mozna.

A z tym kardiologiem niezle jaja...tak to juz jest w naszym pieknym kraju :no:...

Do tych kobiet co moga przytyc w pewnym wieku to ja sie chyba zaliczam :-D;-)

reklama
Mi sie wydaje ze w pewnym wieku daja o sobie znac geny...Ja mam teraz ewidentnie figure za mama...chude nózki i duży biust i brzuchol.Chociaz moja amam w moim wieku miala wiekszy brzuch a potem lubiła tłusto jeśc i to na wieczór ja na szczescie mam inne nawyki jedzeniowe nie jem kolacji i nie jem słodycz.

JJ ja tez na tej sali z jakas chalasujaca lampa lezalam ...jak sie w chodzilo na oddzial to wiasial karteczka ze infekcja na oddziale...ech...jestem taka wykonczona ta sytuacja....moze ktos ma pomysl co mozna zrobic zeby sie odprezyc- oczywiscie z iesiecznym dzieckiem u boku;)

i pytanie- o pediatre - jakiego polecacie?

Vikiigus z tak małym brzdącem to chyba jedyna metoda na relaks to przestać być super gospodynią....olać porządki i takie tam a sobie odpoczywac jak maluch spi, jakieś zabiegi kosmetyczne wokół siebie....może ci poprawią humor :happy2:.

Co do pediatry to ja od czasu plamicy Franka jestem faknką dr Poniatowskiej. Zawsze dzwonie do Zdrowia dla Ciebie czy ona jest jak mam coś pilnego :-). A na codzień to przyjmuje na Górzyskowie w poradni. No a ja na codzień muszę się obejść moją rejonową pediatrą.

Sali jesli chodzi o dziadka to możesz spróbowac dzwonic do Domu Sue Rayder w Fordonie. Co prawda odpłatnie ale można tam zapewnic opieke nad kimś starszym jak się np. wyjeżdza. Ale cięzko o miejsca. Wiem, bo mama próbowała załatwić opiekę dla babci, kiedy wyjeżdzali do sanatorium. No i skończyło się na pomocy kuzynki z rodziny, bo za późno się zorientowała i nie było wolnych miejsc. Więc Wam też może ktoś z rodziny by pomógł w tym czasie . A wiek rzeczywiście piękny.

A ja się bujam z pitem....bo się od męża nie mogę wydruku inwentaryzacji doprosić i nie mogę nas rozliczyć :wściekła/y:.

Jakiś czas należałam do przychodni na Bartodziejach na Koszalińskiej i również miałam przyjemność z Pawełkiem - katastrofa - Pani Doktor Rak okropna panikara za każdym razem najchętniej wysyłałaby do szpitala, ja przez nią również wylądowałam i to dwa razy, jak również kilka moich koleżanek.
Niestety trafiłam do SZPITALA DZIECIĘCEGO na Oddział Patologii Noworodka i Wcześniaka coś okropnego, nikomu tego nie życze, panie tam pracujące w ogóle nie nadają się do tej pracy. Na sam koniec poszłam złożyć skargę, pewnie i tak to nic nie pomogło, ale chociaż miałam satysfakcję.
kaaasiulka dasz jutro radę.
sali04 spóźnione STO LAT dla dziadka !!! Ja rejestrowałam synka do kardiologa w czerwcu i termin miałam na październik, a teraz kolejną wizytę mam na marzec, tak samo z neurologiem, rejestrowałam małego w sierpniu a wizyte mamy też w marcu.
JJ to tak jak ja ja również siebie toleruję tak do 58 kg ( przed ciążą było 55 kg, a teraz jest 65 kg - 170 cm ). Moje uda też spędzją mi sen z powiek :biggrin2:, w ogóle nie mogę dostać na siebie spodni, nie chcą mi przejść przez uda, a jak już przejdą to w pasie są za duże. Ostatnio przymierzałam tylko w jednym sklepie 12 par i nic :wściekła/y:

U mnie to przede wszystkim brzuch za duży. Musze właśnie wyruszyć na poszukiwanie spodni, bo mi się ostatnio dwie pary poprzecierały :d

Mówicie o zwrocie kasy po 14 dniach - u nas zawsze to trwa 3 m-ce. Pit już złożony ale kasa to pewnie gdzieś w maju przyjdzie. Nigdy im się nie zdarzyło, żeby wcześniej przysłali.

Co do lekarzy i szpitali to ja chodzę do rodzinnego w Juraszu i jestem zadowolona. W szpitalu dziecięcym mieliśmy okazje być - najgorszy jest oddział na I piętrze bo tam zawsze sa z rotawirusami i idziesz z jednym a potem leżysz 3 tygodnie bo jeszcze inne rzeczy dołapiesz. Dlatego jak tylko moge to bronie się przed szpitalem rękami i nogami.

Ostatnia edycja:
Medycznie się tu zrobiło... brrr.... osobiście mam dośc tego tematu.... Znacie może dobrego chirurga, bo musze się chyba wybrać.

Co do kg. w pewnym wieku to u mnie on jest teraz, przed 35 rokiem trzymałam się z wagą a teraz 1kg rocznie dochodzi w promocji :)

U nas w przychodni nie ma dobrego pediatry, jeden "lepszy" od drugiego, kilka razy uchroniłam dziecko przed antybiotykiem który miała zapisany.
Raz przy 3-dniówce, a innym razem lekarz stwierdził anginę,a tu zero bólu i czerwonego gardła, po dniu przeszło!

Dziewczyny pomocy...Tymek mi napuchł od zęba,gdzie tu sa dentysci na fundusz??
Ja mam swoja na Gajowej ale ona dzisiaj chyba przyjmuje prywatnie,zadzwonie najpierw do niej zobacze co powie,wolałabym najpierw na kase...Własnie czytałam ze z bólem lekarz musi przyjąc bez rejestracji,ale w praktyce jest inaczej oczywiscie...:wściekła/y:
No trudno najwyzej zapłace ,bo wiadomo ropa to nic dobrego!:-(

Wiem ze w Wojskowym jest [pogotowie stomatologiczne ale dopiero po 19 godz.Co najgorsze mnie tez boli zab od wczoraj...wrrr;(

Ostatnia edycja:
reklama
Sali jak napuchł i go boli to migiem do stomatologa. Wiem coś o tym, bo sami to mielismy z Frankiem....opisywałam. Opuchł a ropę było widać w guli na dziąśle nad zębem. U nas to było od 4. No i miał nacinane i antybiotyk :no:. A najlepesze jest to, że tego zęba juz nie będzie miał plombowanego, bo wtedy kaplica, ropa nie będzie miała ujścia. Czasami widzę, że się mała kuleczka zbierze jeszcze. Tak więc muszę obserwować i czekać aż mu za 4 może lata wypadnie :no:. Jedyne wyjście to kanałowe leczenie ale moja stomatolog powiedziała, że w praktyce żadne dziecko nie wytrzymuje 2 h z otwartą buzią - a jak się coś zabrudzi, zamoczy, zaslini przy kakałówce to właściwie szkoda kasy, bo ząb natychmiast do usunięcia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Ja chodzę prywatnie więc nie pomogę, gdzie możesz iść :no:.

Do góry