reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Witam drogie mamusie:)
przepraszam ze sie wtrace, mam tylo pytanie czy ktoras z was zapisala sie na te warsztaty z johnsona aktywnych mam na 4 marca w godz od 12 30 do 15???
pozdrawiam

reklama
hej,

witam się po długiej nieobecności. Ale mielismy w domu mały ARMAGEDON :no:
Fran w poprzednią niedzielę się rozłożył: 39 stopni, wymioty i biegunka. Dwa dni leżał i spał praktycznie. We wtorek się ożywił, lekarka mówła, że bedzie ok. Ale biegunka nadal była. A do tego nie wiele jadł. W środę rano M. się rozłożył na to samo, bo głównie on "obiegał" F., żebym ja się nie zarzaiła. Fran w środę zrobił się ospały i cały dzień by spał. We czwartek lekarz zlecił badania bo niby ok ale czemu taki senny i osłabiony. No i zaraz nas wysłał do zakażnego....tam od razu na oddział. Pediatra straszył mnie wirusem cytomegali, bo próby wątrobowe były podwyższone ale lekarka z zakaźnego mnie uspokoiła, że tak bywa przy odwodnieniu. Cały czwartek lali w niego płyny a on leżał jak betka. W piątek już się ozywił ale biegunka nadal nie ustępowała. Więc lali dalej te płyny, bo u dzieci się nie stopuje biegunek tylko nawadnia, bo one muszą wszystkie toksyny z siebie wydalić. A dorośli to co innego.
No ale już potem obiecali wypis na przepustkę w sobotę. A żeby nie było tak pięknie to ja się też rozłozyłam w nocy z czwartku na piatek i nie mogłam zminić M. po nocy w szpitalu ale dzieki Bogu mamy blisko babcie. M. też jeszcze nie doleczony z biegunką tam nocował więc siostry leczyły i Franka i jego :-D.
Fran wczoraj wyszedł ale na przepustkę i gdyby coś to od razu na górę na oddział. ale póki co zaczął jeść i od wczorajszego rana nie był w toalecie. M. też już ok a ja jeszcze w łóżku ale też już dochodzę do siebie.......normalnie MASAKRA.

To w dużym skrócie nasz ostatni, szlony tydzień :rofl2:.

Co do wózka to F. w 7 miesiącu przesiadł się do:
SUPER OKAZJA !!! Ekskluzywny Inglesina ZIPPY 3w1 (1450153225) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

ale tu kosmiczna cena jest, bo to z godndolą i fotelikiem. Ja mam samą spacerówkę z osprzętem w kolorze krmowo pomarańczowym. Mam do dziś więc drugie też pojeździ.

A co do perfum to na Gwiadora dostałam:
DOLCE & GABBANA THE ONE ROSE edp 50 ++ OD SZEL (1414290794) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

bardzo mi się podoba. Lubię też:
GUCCI EAU DE PARFUM II edp 75 produkt ++ OD SZEL (1433960184) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Na codzień wykorzystuję końcówki "starych" a te co świeżo dostałam to są na wyjścia :-D.

Poczytałam co u Was a teraz lece na fotki bo może też mam dostep jak Aga.

pozdrawiam:-D

JJ to chyba Niko miał to samo, ale ja tam zawsze podaje Smecte na biegunke. We wtorek już tez miałam taki moment, że myślałam że pojedziemy do szpitala, no ale jakoś się udało. Dopiero wczoraj zaczął normalnie jeść i widać, ze wraca do siebie, tylko teraz dla odmiany trochę kaszle i ma katar.

Madziara też podawałam smectę ale się nie wiele przydała :( A jesli chodzi o choróbsko to pewnie miał to samo. Tam cały pokój był na to samo. Wymioty, biegunka i odwodnienie. Już kilka razy miał biegunkę ale kończyło się po 3 dniach najdalej....teraz coś widocznie "zaszwankowało".......

Witam,czy są wśród Nas jeszcze jakieś mamy 7 latków??Mam pytanie czy dostałyscie informacje ze szkoły podstawowej o zapisach do pierwszej klasy??Ja gdyby nie znajoma nie wiedziałąbym ze są one jutro przez tylko 3 dni,mam Tymka kolegi (rok starszego)dostała zawiadomienia z dwóch szkół.Ja byłam pewna ze jakies info tez dostaniemy...

Ja jestem mamą tegorocznej 7 latki i własnie w tym tygodniu mam zamiar zadzwonić do szkoły i się dowiedzieć co i jak. W sumie to Martyna idzie do szkoły w swym rejonie więc nie mam co panikować bo zapisać ją muszą :tak:
Jutro ciężki dzień, bo koniec dobrego i będzie problem wstac do przedszkola.

reklama
No to po feriach;/
Iza Tymek tez idzie w swoim rejonie więc te zapisy to pewnie gółownie dla dzieci spoza rejony ,i podejrzewam ze wysyłali by powiadomienia ale dzisiaj sie tam przejdę...cieszmy sie zerówką póki możemy bo zacznie sie szkoła;/:szok::rofl2:

W końcu zdecydowalismy sie na łozko;

http://allegro.pl/lozko-pietrowe-kacper-b-3-osobowe-od-interbeds-i1444167676.html

Chyba 100 razy oglądałam 16 stron z łozkami i tuttaj wszystko jest na tak(no prócz koloru bo chcialam ciemniejszy)na razie bedzie stało u nas a my mamy ciemne meble,no ale cóz nie dogodzi sie w 100 %hha
To łozko jest najdłuzsze a na tym mi zalezało najbardziej bo materaz ma 195 a na innych aukcjach z reguły 180.Juz sie nie moge doczekac;)Tymek szczególnie hihi

Ostatnia edycja:
Do góry