reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

vikiigus wiem, że Ci ciężko, ale mało już zostało, a mimo wszystko każdy kolejny dzień w brzuszku, jest jednak lepszy dla dziecka niżby się miało przed terminem urodzić.

z tym terminem - to wiadomo - bardziej poglądowo i orientacyjnie niż ścisła wytyczna - mi się już 37 skończył , więc w sumie termin jest:) a skoro się rozszezra to znaczy że czas nadchodzi...ciekwe tylko jak duzymi krokami ;)

reklama
vikiigus no w sumie tak, no ja rozwarcie na palec miałam 2,5 tygodnia przed porodem, jak trafiłam na porodówkę to miałam 3 cm, a jak mnie lekarz rozmasował "na dzień dobry" to się 5 zrobiło :-)
no i przynajmniej na mnie różne przyspieszacze nie działały :-)

a ja po wczorajszej wizycie 2 cm rozwarcia i wszystko gotowe do porodu, ale chyba dzidzia jeszcze nie gotowa...to sobie poczekamy...dziś w nocy znowu miałam pobolewania łącznie z tym okropnym uczuciem rozszerzania krocza - a rano - cisza :)

gin kazał odstawic nospę i jakby co jechać na porodówkę - tylko tak jak do tej pory było troche tego "jakby co" - tak tera ucichło...

pzodrawiam:)

Witojcie :-)

Vikigus zaczynam trzymać kciuki za szybkie rozwiązanie, bo widze, że córcia prawie zdecydowana :)

Moja siedziała cichutko do 40 tygodnia i nagle jednej pieknej nocy poprostu odeszły wody i się zaczęło - biegałam do końca i cięzko mnie było w miejscu utrzymać ;-)

Jutro M ma bal w przedszkolu i za chwile będziemy szykowac strój wróżki na jutro.

O jak ci vikiingus zazdroszcze tego oczekiwania a potem maludy w domu. Jak ten zas szybko leci, nie tak dawno moje dzieci były malutkie, a teraz.... Szok jak sie nie ma dzieci to czas jakoś wolniej płynie

Melduję się!!!

U nas ok. Mam jak zwykle mało czasu na BB a do tego o 21,30 już mnie wzywa wyrko także dzień bardzo krótki ostatnimi czasy :happy:.
Fran ma lekką biegunkę ale bez innych objawów więc obstawiam jakieś wirusisko paskudne.

Vikigus....no trzymaj się dzielnie i rozkręcaj się, rozkręcaj się.......:-)

pozdrawiam

reklama
Witam wieczororwo!

tak,tak,czas leci,mi dniu tak uciekaja ze zaczynam sie bac...bez dzieci jakos inaczej bylo,fakt...
..bylysmy zrobic rentgen nosowo-gardlowy,jakie bylo moje zaskoczenie ze musialam zaplacic za zdjecie :szok: a ja zero kasy przy tylku wiec nazat poszlysmy na gdanska szukac bankomatu,weszlam do drukarni i wyplacialam a mi glupio bylo ale zablyslam i mowie jak wrocilam ze powinni zrobic zeby mozna bylo karta placic heh...jutro popoludniu laryngolog,uwielbiam biegac po lekarzach :no:

Vikigus przyjdzie czas,przyjdzie pora ;-)...ja z jednym i drugim biegalam do ostatniego dnia ;-)...to czekanie jest najgorsze ale...juz blizej niz dalej ;-) trzymam kciukasy...

Moj M inwalida,z jednym okiem dopiero wraca z pracy :szok: stwierdzilam mu telefonicznie ze ma sie ze mna rozwiesc i ozenic z praca :no:...kopne w d... to nawet mamusia mu nie pomoze ;-)....echhh...

ide do lazienki sie ogarnac i wstawie mu obiado-kolacyjke ;-)...

Miłego...

Do góry