reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe perypetie...

Też właśnie tak sobie przed chwilką pomyślałam.. że to że moje dzieciątko tak chętnie wciąż pije z cycusia pomimo że butelka jest codziennie w użyciu, może wynikać z tego, że tak słabo jej leci i bardziej się męczy przy butelce :happy:
A buteleczki używam wciąż te po 125ml, nigdy jeszcze więcej na raz nie wypiła, ale wkrótce trzeba będzie zmienić na większe :tak:

reklama
No własnie też się dlatego zastanawiam nad tą zmiana na trzy dziurki. Czy nie przestanie ciągnąć cyca:confused: Tak więc póki co zostanę przy dwójce.
Joasiek, to Ty dokarmiasz Milenkę butlą??Ile razy podajesz jej butlę w ciągu dnia??
Ja już od poniedziałku chcę trzy razy. Pomału chcę ją całkowicie na butlę przestawić, chyba że uda mi się na tyle utrzymac laktację, żeby sobie w nocy i nad ranem ciągnęła cycusia. Zobaczymy.
tez pije Tosia z butelki 125 ml.

martula25: u nas nie ma żadnej reguły z tą butelką, tyle że pije z niej odciągnięte mleczko, albo herbatkę. Herbatkę dostaje codziennie, a mleczko to już różnie... Jak moja mama zabiera ją na długi spacerek to zaopatruję je w pełną butelkę na wszelki wypadek, a że moja mama lubi karmić małą, to z reguły butelka jest po powrocie pusta. Są dni kiedy sama pierś małej wystarcza, a raczej były takie dni... :-( bo ostatnio mam wrażenie że mleczka jest mniej, wieczorem też mniej odciągam, więc dostaje jeszcze trochę po karmieniu z butelki ze 2 razy na dzień. Ale zastanawiam się coraz poważniej nad dokarmianiem Bebilonem, bo mam wrażenie że jest stale głodna :-( Czyżby to przez odstawienie Cerazette? A może to tylko zbieg okoliczności... :confused:

Mój Fili je mleczko nadal ze smoczka 1Aventu..Jak parę razy też mi się wydawało,ze za słabo mu leci, więc zmieniłam na 2 i zaczął sie krztusić mlekiem, bo szybko mu leciało i nie dawał rady przełykać...:baffled::zawstydzona/y:

A mleczko z butli wyciąga w 10-15 min....:tak:wiec nie wiem od czego zależy ten czas, może od przyzwyczajenia:confused:

A moja nadal odmawia butli. Nie ma potrzeby to jej nie zmuszam, nie wiem tylko jak sobie poradzę w wielki upał, jak będę chciała podać jej wodę do picia. Kubek niekapek też jest be. Łyżeczką nie wiem, czy dam radę, jak podawałam jej wapń łyżeczką to wszystko wypluwała, ale może jej zwyczajnie nie smakowało :confused:

ja butla probowalam tylko wode Laili podawac i tez tak raczej niechetna byla.... za to z lyzeczki pije cudownie:-) wit D z mleczkiem mamusi, takze zajada sie tym SAb Simplex- jakby mogla cala lyzeczke by zjadla.....;-)

Martyna jada juz po 180 mleka :baffled: wiec te male buteleczki aventu mam do herbatki. i w nich dokupilam nowe smoczki tez z jdna dziurka. a domleka uzywam tych z dwoma dziurkami :tak:

Ja juz przynajmniej od miesiaca uzywam smoczka 2 z AVENTU bo przy 1 sie stresowala dziewczyna a 3 jest jeszcze za duza ksztusi mi sie chociaz wczoraj dostala w niej kaszke z bananami :tak: , ale butelki 150 mam tylko do soczkow a uzywam tej do 260 i jeszcze tej wiekszej a Jenni na dzien dzisiejszy wypija mi 170 ml.:tak:

reklama
Ach no wlasnie moze moja mala nie chce butli bo jej z niej zle leci:dry: sprobuje z 2 dziurkami a noz bedzie chciala. Z lyzeczki tez cudnie pije:tak:

Do góry