reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe perypetie...

Tycia, Makrelka odkad jest na Enfamilu Ar nie ulewa. i wogole czasem nawet nie trzeba jej pionizowac (np.jak zasnie). tylko czasem po piciu troszke ulewa. Tak wiec mieszanki AR sie sprawdzaja:tak:

Dziewczyny a nie mozecie w swoich piersiach zamowic mleczka AR?:laugh2:

reklama
oj ja tez mam problem z ulewaniem i nie wiem co robic czasem jak mu wyleci to szok serwatka :wściekła/y: i zaraz glody i cycus na wierzch. czy to normalne u dzieci takie ciagle ulewanie??

ja zamiast mleczka AR zamowiłabym podziałke (30ml,60, 90ml...)co by było widac ile zjadła:-D:-D:-D:-D

karola-04 u dzieci ulewanie jest praktycznie norma tylko zalezy czy to sa ulewania czy wymioty i ile tego jest .Mi na poczatku ciaz jak jeszcze karmilam piersia polozna kazala karmic mala z 2 przerwami na bekniecie (ale mojej i tak sie ulewalo i to nosem) acha i ze niby jak czesto ulewaja to nieklasc na prosto:tak:

Moje dzieci sa wybitnie "ulewajce"(po tatusiu:baffled:) i nawet mleczko AR nie pomagało Bartkowi.Jak karmie piersia,to oczywiscie tez leci z malego.Nieraz cos tam wyplynie przy odbiciu i zwykle jak sie budzi po drzemce,to leci taka serwatka:-D.Generalnie maly ma zwykle pieluche tetrowa gdzies pod brodka:confused:.

Moj pediatra powiedzial mize ulewanie u dzieci do 6 miesiaca to fizjologia, jezeli zdara sie to tez po 6 miesiacu (wprowadanie nowych pokamow) to juz tzeba sie zastanowic jak jest tego przyczyna.:nerd:

Moim zawsze ulewało sie tylko mleko.Jak przestawaly je jesc ustepowalo ulewanie.Juz sie przyzwyczailam do tego...Piore co 2 dni malego rzeczy,to wielki minus tego ulewania...:baffled:

lil kate z mojego punktu widzenia niezawsze jest to normalne tak jak w przypadku Jenni:tak:

reklama
No tak, takie ulewanie to niby norma....tylko ze moja Julka juz przestala ulewac a zaczela wymiotowac:confused: uslyszalam tez od pediatry ze do 6 miesiaca tak moze byc i ze skoro przybiera na wadze to nie mam sie martwic:dry: ale ja i tak sie zamarwiam za kazdym razem jak zwymiotuje po jedzeniu:-( udaje jej sie to nawet na odleglosc:szok:

Do góry