reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe perypetie...

Skoro wracasz w lipcu,to mysle,ze mozesz tym przestawianiem jeszcze poczekac.Mysle,ze z ta butelka nie bedzie az tak trudno,bo przeciez nawet z glodu w koncu zlapie smoczek i pociagnie.Oczywiscie wybor nalezy do ciebie:tak: .Mi macierzynski konczy sie 15 lipca,ale jeszcze troche posiedze:tak: .

reklama
pomóżcie moja dzidzia jest karmiona z butli antykolkowej i ma kolki pedjatra przepisał leki Esputikon, herbatki Planteks,rumiankowe, Fenecol i nic nie działa drze się z bólu:no:

moj synek je mleko Allprem dla wcześniaków i nie może się załatwić tylko po lewatywie co robić? a jak robi to się pręży z wysiłkiem stolec odaje raz na dobę jest zielony tak było przez 2 miesiące teraz je Nan jeden załatwia się tak samo tylko ze kupka jest żółta:confused:

Asia 85: moja mała tez na początku była na NANie i robiła jedną kupę na dzień z dużym wysiłkiem. Potem dostawała Bebilon 1 i z kupami już było OK. Mże trzeba spróbować zmienić mleczko na inne?

Niepolecam zmiany mleka bez konsultacji z lekarzem to psuje zoladek tym bardziej u wczesniakow
Wiem to mojej malej

Asia 85 czasem tak juz jest ze kolka jest i koniec i pomoze tylko cieply glos mamy i bicie jej serduszka ja osobiscie tez duzo lekarstw juz przerobilam i chyba na mojego malego najlepiej dziala ESPUMISAN mialam tez te krople niemiecki ale je sie ciezko podaje bo sa strasznie geste a zreszta na Szymona nie dziala az tak nadzwyczajnie a najlepiej to jak masuje mu brzusio przy wlaczonym okapie :tak: POWODZENIA !!!!

Wczoraj sciagnelam 60ml mleczka i dalam z butli i brawo wypil ze hohoho tylko teraz tak jak myslalam szybciej cycki mi sie napelniaja to co ja zrobie jak mam sciagnac na caly dzien??

ile powinno dziecko srednio zjesc mleka z piers na jeden posilek bo nie wiem ile mam mu odciagnac aby starczylo:eek:

karola-04 ciezko powiedziec ile dziecko wypija z cycusia musialabys wyprubowac sciagnac duzo pokarmu i dac mu z butli i bedziesz wiedziec wtedy:tak:

Irtasia, za wczesnie pochwalilam Martynke. Nie chce pic z tej rozowej buteleczki NUKA :no: Tylko Avent. Jednak przyzwyczajenie to przyzwyczajenie :tak:

A po NANie tak trudno z lupkami bo jest wzbogacone w zelazo. U nas bylo tak strasznie ze musielismy zmienic mleko. Teraz tez jest ciezko u nas z kupkami bo mamy mleko antyrefluksowe. Pediatra polecil nam syro LACTULOSUM. podaje sie go 3x dziennie po 2,5 ml. Jest to roztwor cukru ktory mozna podawac przewlekle i mozna go kupic bez recepty :tak:

Asia, a moze za malo dopajasz dzidzie? bo minimum to 200 ml przy karmieniu mieszanka:tak:

lil kate moja mala wypija orucz mleczka tlko okolo 50 ml soczku z marchewki rozrobionego z woda i to jej wystarcza:tak:

reklama
Do góry