reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe perypetie...

Ja malej podaje Hippa z kopru wloskiego tak okolo 100 ml na dzien a soczki bede podawac z marchewki od 4 miesiaca zycia tez z Hippa:tak:

reklama
a nie wiecie czy do butelek np. NUBY mozna przelozyc smoczek od aventowskich??

a moze dziecku mozna podawacv rozne smoczki :confused: bo podobaja mi sie buteleczki nuby i nie wiem czy tak mozna dziecku zmieniac:confused:

Nie mam pojęcia Lil kate, czy pasują. Ale weź ze sobą smoczek do sklepu i przymierz może? W każdym razie Avent i Dr. Browns można stosowac zamiennie.
A co do podawania dziecku różnych smoczków to nie ma na pewno przeciwskazań, ale nie zawsze dziecko chce zaakceptowac inny kształt smoka. Moja Oliwka np umie zassac aventowski i nuka (chodzi mi o uspokajacze), choc mają zupełnie inne kształty, ale wiem, że to się rzadko zdarza i dzieci przyzwyczajają się do ksztatłu.

Moim zdaniem idzie podawac rozne ksztalty tylko ze moja Jenni pije tylko z Aventowskich smokow i uspakajacze tez z Aventu z Nuka pic nieumie a smok uspokajacz z Nuk jej czesciej wyskakuje niz Avent

lil kate,a po co chcesz przekładać smoczki AVENTU do NUBY?? jak kupisz butelkę to też masz smoczek w komplecie

Mysia, po prostu nie wiem czy dziecko bedzie chcialo ssac inny smoczek :baffled: probowalas Filipkowi podawac rozne butelki moze??

A z tym piciem to podobno minimum 200 ml trzeba podawac na dobe dziecia karmionym mieszankom. A moja Martyna chyba ma apetyt na wiecej . Musze zapytac na wizycie u pediatry :nerd:

lil kate, ja dawałam Filipowi oprócz Aventu, jeszcze z Nuka butle...ma zupełnie inny smoczek...i nie było żadnego problemu...a poza tym to ssie przecież smoczek-uspokajacz, który tez ma inny kształt:tak::tak: rożne są dzieciątka,ale ja bym była spokojna o to,tym bardziej,ze o ile dobrze sie orientuje, to smoczki NUBY są dość podobna do Aventu,jak nie takie same:tak::tak:

juz brak mi sposobow by przekonac synka ze smoczek jest spoko macie jakies rady??? Prosze wszystko wyplowa buuuu

reklama
Do góry