reklama
Nie mam pojęcia Lil kate, czy pasują. Ale weź ze sobą smoczek do sklepu i przymierz może? W każdym razie Avent i Dr. Browns można stosowac zamiennie.
A co do podawania dziecku różnych smoczków to nie ma na pewno przeciwskazań, ale nie zawsze dziecko chce zaakceptowac inny kształt smoka. Moja Oliwka np umie zassac aventowski i nuka (chodzi mi o uspokajacze), choc mają zupełnie inne kształty, ale wiem, że to się rzadko zdarza i dzieci przyzwyczajają się do ksztatłu.
A co do podawania dziecku różnych smoczków to nie ma na pewno przeciwskazań, ale nie zawsze dziecko chce zaakceptowac inny kształt smoka. Moja Oliwka np umie zassac aventowski i nuka (chodzi mi o uspokajacze), choc mają zupełnie inne kształty, ale wiem, że to się rzadko zdarza i dzieci przyzwyczajają się do ksztatłu.
Mysia, po prostu nie wiem czy dziecko bedzie chcialo ssac inny smoczek probowalas Filipkowi podawac rozne butelki moze??
A z tym piciem to podobno minimum 200 ml trzeba podawac na dobe dziecia karmionym mieszankom. A moja Martyna chyba ma apetyt na wiecej . Musze zapytac na wizycie u pediatry
A z tym piciem to podobno minimum 200 ml trzeba podawac na dobe dziecia karmionym mieszankom. A moja Martyna chyba ma apetyt na wiecej . Musze zapytac na wizycie u pediatry
mysia23
mama dwójeczki
lil kate, ja dawałam Filipowi oprócz Aventu, jeszcze z Nuka butle...ma zupełnie inny smoczek...i nie było żadnego problemu...a poza tym to ssie przecież smoczek-uspokajacz, który tez ma inny kształt rożne są dzieciątka,ale ja bym była spokojna o to,tym bardziej,ze o ile dobrze sie orientuje, to smoczki NUBY są dość podobna do Aventu,jak nie takie same
reklama
Podziel się: