reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe perypetie...

Może jakiś pływający w misce z wrzątkiem mini-kubeczek? Jak WY to robicie???

Dokładnie tak to robię :-) Mam taki maleńki kwadratowy kubeczek (kiedyś dawali w Orange za podpisanie umowy jako prezent), wkładam do niego 2-3 łyżeczki papki ze słoiczka i potem ten kubeczek wkładam do większego z gorącą wodą :tak:

reklama
No u nas na szczeście godziny jedzenia sie unormowały i sa stałe- 9,13,17,20,1,5:-)Będe musiała je zmienić jak już dojda wieksze ilości deserków i zupek

Oliwieczka, ja podajae Martynce Bobofruty (jak juz pisalam, dlatego ze sa przecierowe a malej potrzeba duzo blonnika przez zaparcia), i nie rozcienczam ich z woda.

Joasiek, ja wkladam na miseczke melaninowa 2 lyzeczki np zupki i ta miseczke wkladam do talerza glebokiego z wrzatkiem i mieszam :tak:

a jesli chodzi o godziny karmienia to wyglada to u nas tak (oczywiscie mniej wiecej): 7, 11, 15, 17.30, 20 to jesli chodzi o mleko lub mleko z kaszka.

Nie wyobrazam sobie zastapic mleka zupka bo Martyna wszystkim pluje i jakos niekoniecznie ma na nie apetyt :-( tylko jablka z bananami jej smakuja :-(

A ja muszę chyba wyznaczyć Milence jakieś stałe pory karmienia, bo na razie to jeden wielki chaos z tymi godzinami u nas :zawstydzona/y: Czasem je co 4 godziny, czasem co 1,5... jednego dnia 5 posiłków, drugiego 6.
Ale regułą jest to, że im późniejsza pora dnia, tym więcej zjada. Czy u Was też tak jest? Na kolacyjkę wypiła dziś aż 200ml mleczka zagęszczonego kaszką :dull:

U mnie też tak jest, Oliwka 200 ml to napewno nie zjada, zjada coś koło 80-100 ml, ale wieczorem je dłużej i mniejsze robi przerwy między posiłkami.

Moja teraz zjada na noc 180 ml z 5 łyzeczkami kaszki.
a w ogóle to pediatra kazała mi już stopniowo przechodzic na mleko następne- w naszym przypadku Nutramigen 2. Dzisiaj sie zaopatrzyłam:-)

mam pytanie jak czesto sterylizujecie - wyparzacie butelki , kubki niekapki itp. rzeczy?

Z Konradem robiłam codziennie ale teraz tak co 3-4 dni:sorry2:
nie ma zadnych plesniawek ani aft wiec chyba nie za rzadko:confused:

agusia9915: Ja nie mam sterylizatora, wygotowuję przez 5 minut wszystko raz na jakiś czas, średnio gdzieś raz na 2 tygodnie, ale nie lubię tego robić bo w Krakowie woda jest tak zawapniona, że po wygotowaniu na wszystkim jest biały osad i i tak wszystko trzeba myć :dry: No chyba że mam w domu więcej wody źródlanej ze sklepu to w niej gotuję. A tak na codzień to po prostu często sparzam buteleczki i smoczki wrzątkiem.

agusia, ja wogole nie wyparzam niekapka:no:,,,tylko przed pierwszym uzyciem.....
butli nie uzywam i smoczka tak samo:laugh2:
moja siostra tez nie wyparzala i dzieci nie mialy zadnych plesniawek, mowia ze jak sie przesadza z ta czystoscia to dziecko pozniej wszystko lapie:confused:no nie wiem....tego niekapka poprostu myje goraca woda z plynem...

reklama
myslę że co trzy dni wystarczy tym bardziej że bobas nie ma pleśniawki ja sterylizuję co 4lub 5 dni.:tak:
mam pytanie moja 3,5 miesięczna oleńka zjada 120 bebika co 4 - 5 godzin czy to nie zamało?, w nocy już od 2 tygodni nie budzi się do jedzenia

Do góry