reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe perypetie...

Ja tez waze mala tylko na szczepieniach.....no chyba ze na wadze lazienkowej najpierw ja pozniej Julcia ze mna i tak pi razy drzwi widze ile ma:-D

reklama
A powiedzcie ciocie ile te wasze maleństwa jedzą ? Te butelkowe oczywiscie :)
Zosia nie zje na raz 120 ml tyle ile pisze na opakowaniu bebilony1, naq cały dzień zje około 520 a powinna (z tabelki) 6 razy po 120 czyli to razem jest 720 tak w ogóle to ona zjada tak:
rano 120
pozniej około 60 lub 90 i tak czasami godznke po zjedzeniu 60 domaga sie 30 :/musze jej to jakos uregulować ale jak??

Oliwieczka ja daje małemu bebilon1, ale dawki są na nim jakieś zaniżone, ja podaje Filipowi 150ml o mniej więcej 7, 10, 13, 16, 19, 22, czyli 6 razy, wypija wszystko, w miedzy czasie wypija 4x60ml soku, troche jabłuszka..

hmm a ja daje Makrelci tylko 60 ml soczku dziennie. Mozna dawac wiecej??:confused:

a samego mleczka zjada gdzies tak 5x150, do tego kaszka, owoce ze sloiczka soczek herbatka

I byłam na tym wazeniu:baffled:.Moje przypuszczenia okazly sie trafne...Kondzio przez 2 tygodnie przybral tylko 150 g i wazy 6700.Ma 3 miesiace i 10 dni:tak:.
Moze przez te uały nie mial apetytu:dry:?Zakupilam 4 kaszki,kilka sloiczkow i soczkow.na razie bede mu dawac kaszke,jak bede widziec,ze jest glodny.Z daniami i deserkami poczekam jeszcze ze 2 tygdnie.
Pojade znowu za jakis tydzien na wazenie i zobacze czy jest lepiej...
Mialam przeczucie,ze sloabo rosnie,bo nie moge go zmusisc do jedzenia piersi.Kaszka oczywiscie łyzeczka:tak:.Nie bardzo mi sie to podoba,ale co zrobic...:confused:
Dalam mu kilka łyzek kaszki i na poczatku nie umial polykac,ale jak zalapal,to chcial cala łyżeczke połykac...:tak:

No to fajnie Tycia, że je chętnie kaszkę. Widać sam cycuś mu się już znudził i potrzebuje urozmaiceń.
Jeśli przybrał 150g w ciągu 2 tygodni to faktycznie mało, ale sama waga jest u niego bardzo dobra, Oliwka wcale nie ważyła więcej w tym wieku.

Pani doktor powiedziala na niego,ze jest chudy,ale byk:-):-p.Pierwszy raz tak malo przybral,troche mi przykro,bo ja jestem (jak wiecie) chetna bardzo.Życie lubi płatac psikusy:confused:.
Bede dawac mu te kaszke i zobacze jak to z nim bedzie:confused:.

reklama
Kondzio nie jest taki mały pewnie szybko rośnie na długość :tak: a że tak mało przybrał to może racją być że przez upały w końcu człowiek wtedy ma mniejszy apetyt i dużo się poci :tak:;-)
Mam nadzieje,ze to przez te upały:-p.Jest dlugi i dosc chudy.

Do góry