reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe mamy

Gaja moj ulewa mimo ze zageszczam kleikiem ale te ulewania nie sa duze..mysle ze dlatego ze jest noszony i jak siedzi to uciska sobie brzuszek kiedy pochyla sie do zabawek.. a ten zageszczacz to Nutriton kosztuje ok 22zl zalezy od apteki..nam pomagal. co do smoczka zalezy ile wsypiesz zageszczacza ale podejrzewam ze przez zwykla dziurke bedzie ciezko i lepiej taki do kaszek.

olga moj wypija ok 21 tak 100ml mleka z kleikiem (wiecej nie chce wypic) i spi do polnocy max do 1. pozniej herbatka przez sen i po jakichs 3 godzinach znowu mleko. zaraz bedzie mial pol roku a nocy nie przesypia;/

reklama
gaja mój Emilek tez ulewa, ale mysle ze to od częstszego lezenia na brzuszku noszenia i wiercenia się, na pewno ulewa mniej niż jak miał miesiąc, czasem zdaża mu się nawet zwymiotowac troszke. ja podaje swojego mleko z kleikiem na noc łyżeczką

małgoś, ja bym byłą wdzięczna swemu synkowi żeby tak spał jak Twój. E zasypia 19.30-20.00 pobudka około 24 i do rana już co 2h, dziś pobudka o 6 a już o 7 oczy trze i dalej spac a matka nie wyspana wrrr

hej wydaje mi się że po kleiku boli go brzuszek bo strasznie stękał i się wiercił .
A jak zatrzymać laktację ?

Ollga co do laktacji nie pomogę , mi sama znikła
A mój tak jeszcze z 1,5 miesiąca temu tez po kleiku niesokojnie spał , brzuszek dokuczał, kleik kukurydziany jest lekkostrawny a ryżowy ciężej, więc ja na noc teraz kukrydziany dosypuję i jest ok, ale podaje dopiero od 2 tygodni.

A jak zatrzymać laktację ?

miałam ten sam problem. Pij szałwie. Jak dużo przybiorą to ściągaj ale tylko tyle aby ból minął. Ja już 3 tyg nie karmie a w piesiach mam pokarm. Co prawda coraz mniej ale jest. W najgorszej sytuacji ginekolog może przepisać tabletki na wstrzymanie. Ja nie brałam.

Kobietki ile dajecie dziennie dzieciakom picia? Mój nie chce za bardzo soczków pić. Ostatecznie to woda wchodzi w grę. A kaszki dajecie na gęsto czy do butli? Ja daje na gęsto 90ml wieczorem przed snem. A potem jak leży w łóżeczko wypija jeszcze 60-90ml mleka. Niestety ma bardzo zbite kupki i zastanawiam się czy to nie wina tych kaszek.

K8sad
ja rano na 2 sniadenie daję Kaszkę ryzową na gęsto , na wieczór kleik ale 1 łyżka stołowa do butli.A jak twój chce poić wodę to super bo woda najlepsza , Franek wypija około 150-170 ml wody lub kompociku bez cukru.
a franek tez czasem robi zwarte kupki ale np po obiadku z brokułami czy indykiem to kupa potrafi się nawet i rozlać :szok:

mój dostaje 130 kaszki rano na gęsto łyżeczką zjada bardzo ładnie:-)
A z piciem też mam okropny problem jakby chciał wodę to bardzo bym się cieszyła ale jedyne co ewentualnie weźmie to soczki ale ma alergię na większość bo to surowe owoce:-( Kompotu też nie tknie.

reklama
Co do laktacji to ja piłam szałwię, wogóle ograniczałam picie, no i ściągałam tylko tyle mleka żeby mi ulżyło...po 3 tygodniach już nie musiałam wogóle ściągać. po tygodniu tylko raz dziennie.

Co do kupek to u nas po kleiku ryżowym też były problemy z kupką...wogóle noce były bez sensu...wiercił się, brzuch go bolał, chyba za gęsty robiłam ten kleik. Teraz już 3 dzień dajemy po łyżeczce do herbaty kleiku kukurydzianego i jest ok...za tydzień dam troszkę więcej.

A co do picia to bywa różnie...czsami potrafi w ciągu dnia wypić 150ml w tym 40 ml soczku. Najbardziej podchodzi mu nektar bananowy.

Do góry