reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

reklama
My mamy wszystkie smoki z TT i nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek się zassały. Do mleka mamy 2 do kaszki na noc 3 bo taka rzadsza jest a do gęstszej kaszki smoczek do kaszek

Pani dr wkońcu zadaowolona...

Kazala dawac jej wszystko (warzywa, miesko, owoce, kaszki, gluten, wode, czasami soczki a najlepiej kompocik) a nie czytac duperele...

Stwierdzila ze im si ewiecej czlowiek tzesie tym wiecej wmawia dziecku dolegliwosci

I ku mojemu zdziwieniu jest cholerna przeciwniczka słoików a jest kolo 40 lat...

I przedewszystki kazala nie czytac internetu tylko dzwonic do niej jak cos mnie niepokoi...

A pytalam sie o te nieszczesne kupy i powiedziala ze to normalne przy rozszerzaniu diety i ze kazda nowowsc = zielone kupy przez jakis czas

no ja idę zaraz znowu na kontrole po katarze i zapaleniu gardła i pewnie powie ze już wszystko ok bo Zuzia moim zdaniem zdrowiutka. Teraz śpi ale jak się obudzi to idę i ma deszcz w tym czasie nie padać!!!
Zuzi pediatra powiedziała żeby z żółtkiem się wstrzymać do 9 miesiąca i w sumie nie wiem dlaczego i dzisiaj zapytam się jeszcze raz.
Troche ostatnio marudziła bo przytyła przez miesiąc 300g ale dobrze wyglada to nie kazała robić żadnych dodatkowych badań .

2-3g na 100ml pokarmu/mleka
Ja robie tak---po kapieli podaje malemu mleko z manna.Gotuje ok 200m wody i jak wrze wrzucam plaska lyzeczke manki po czym gotuje ok 5min.Potem do tego mleko i smacznego!

Zaczynam wprowadzać też gluten i mam pytanie: piszą w necie, że te 2-3 g (pół łyżeczki) to dziennie przez dwa miesiące a Ty podajesz podwójną porcję? Czy ja źle to rozumię? :eek:

Ostatnia edycja:
Zaczynam wprowadzać też gluten i mam pytanie: piszą w necie, że te 2-3 g (pół łyżeczki) to dziennie przez dwa miesiące a Ty podajesz podwójną porcję? Czy ja źle to rozumię? :eek:

wczoraj dr powiedziala tak "płaska łyzeczka na kazde 100ml"
.
pozatym od 2010 ma sie zmienic bo dr byla na jakims tam szkoleniu zywieniowym i maja wprowadzic ze gluten podawac sie bedzie od 5 miesiaca a po skonczonym 4. Chodzi oczywiscie o maluchy butelkowe...

Mnie zasysał się tak smoczek lovi ,to powiększyłam odpowietrzacz.......wsadzająć w niego palucha:-D:szok::-D:szok:,potrzeba matką wynalazków:tak::tak::tak:

Wsadziłam wykałaczkę i delikatnie przepchałam - pomogło i już się nie zasysa. Dzięki za pomysł. :-)

Madzia_Singh pisze:
wczoraj dr powiedziala tak "płaska łyzeczka na kazde 100ml"
.
pozatym od 2010 ma sie zmienic bo dr byla na jakims tam szkoleniu zywieniowym i maja wprowadzic ze gluten podawac sie bedzie od 5 miesiaca a po skonczonym 4. Chodzi oczywiscie o maluchy butelkowe...

Dzięki. Czyli płaska łyżeczka dziennie a nie pół? Sprzeczne informację są w necie.

reklama
Do góry