reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

caro dzieki:tak: zastanawiam sie czy zamówic ten trójprzepływowy czy jesli pasuje tez do butli nuby smoczek avent trójprzepływowy to go zostawic:tak: chociaz wolalabym miec z Nuby:tak::-p

reklama
a ja kupilam w aptece smoczek nuk do papek plus butelka z canpolu bo ten smoczek do moejej tt nie wchodzi:) syn szczesliwy bo leci mu mleczko z kleikiem ok

ja dałam dzis kleik przez trojprzepływowy Avent na 1 ale maly troche sie wsciekał ze lecialo szybko,moze tez dlatego ze jak miał jesc to był juz zmeczony bo mało spał popoludniu:baffled:myslicie ze przyzwyczai sie do tego trojprzepływowego z biegiem czasu? bo kaszke,kleik w ten sposob chciałabym dawać:tak:

dziewczyny, mam pytanie !
Jestem mamą prawie 2 miesiacznego szkraba (26 maj, wczesniak) jestesmy na butelce praktycnzie od urodzenia, wczesniej sonda, pozniej butla, mały dostałam pre NAn i robil jedna kupka na dzien lub na dobe, w sumie mial zatwardzenie, od niedawna jakis tydzien czasu jestesmy na Nan 1 no i mały robi kupke żółta papkowatą, praktycznie co kazde karmienie i zdarza sie nawet miedzy karmieniani, chicalam sie zpaytac czy to cos normlnego, czy mam sie babc? Jak dzownilam do lekarki to połozna tam pracująca powiedziala ze tak może byc, że mały ma dobre trawienie. NO ale ja nie wiem co o tym myslec ....bardzo prosze o pomoc, acha czasem synek płacze tak jakby nie umiał sie załatwic, ale kupke ma w normie czyli papke a nie zatwardzona :(

kamile a jaki Nuk? szeroka szyja czy wąska? i jakie są smoki do tego?np.do kaszki żeby szybko nie leciało:no:?

Kaszki jeszcze nie daję, ale kupię do tego 3. Wszystkie nuki mam na bąblowej szyjce, do normalnej butelki canpola. Zastanawiałam się nad zmianą na ten szeroki, ale skoro małemu odpowiada, to po co? ;-)

dziewczyny, mam pytanie !
Jestem mamą prawie 2 miesiacznego szkraba (26 maj, wczesniak) jestesmy na butelce praktycnzie od urodzenia, wczesniej sonda, pozniej butla, mały dostałam pre NAn i robil jedna kupka na dzien lub na dobe, w sumie mial zatwardzenie, od niedawna jakis tydzien czasu jestesmy na Nan 1 no i mały robi kupke żółta papkowatą, praktycznie co kazde karmienie i zdarza sie nawet miedzy karmieniani, chicalam sie zpaytac czy to cos normlnego, czy mam sie babc? Jak dzownilam do lekarki to połozna tam pracująca powiedziala ze tak może byc, że mały ma dobre trawienie. NO ale ja nie wiem co o tym myslec ....bardzo prosze o pomoc, acha czasem synek płacze tak jakby nie umiał sie załatwic, ale kupke ma w normie czyli papke a nie zatwardzona :(

Bać napewno się nie masz :) Wydaje mi się, że to dużo kupek, ale mój Kajtuś też na NAN1 robił dużo. A z tym trawieniem to dziwne mi sie wydaje. Podobno dzieci wydalają to z mleka, czego nie przyswoi organizm, więc dobre trawienie chyba nie jest w tym przypadku dobrym stwierdzeniem. Ja bym to na spokojnie skonsultowała z pediatrą. A z tym płaczem na kupkę, to pewnie wzdęcia albo koli - masować brzuszek ze wskazówkami zegara, u mnie na kolki pomagała suszarka (kolki miał Kajcio właśnie przy NAN1). Przede wszystkim pamiętaj - dzieci się nie porównuje, każde jest inne - ja tylko opisałam to dla uspokojenia Ciebie :tak:
Jak przeszliśmy na bebilon pepti (bo mamy chyba skazę białkową) wszystko sie unormowało, mamy 1 - 3 kupy dziennie i żadnych:tak: kolek.

dzisiaj zakupiliśmy butelkę nuby 360 ml ze smoczkiem vari-flo, do tego kupiliśmy jeszcze smoczki w rozmiarze M i okazało się że dobrze bo w tym vari-flo prędkość wypływu zależy od siły ssania, młody nie chciał się wysilać i po prawie półgodzinie zabawy ze smoczkiem wypił zaledwie 50 ml mleka, po zmianie smoczka na M dokończył resztę do dna w kilka chwil

Caro_S - jakie oznaczenie ma u Ciebie ten trójprzepływowy? ja te moje odczytalam na spodzie smoczka

teraz na allegro znalazłam te smoczki:
Smoczki Nuby 2 szt, Silikon Trójprzepływowe (695202435) - Aukcje internetowe Allegro
Smoczki Niekapki NUBY, 2 Szt, Na Butelkę, 4m+ (695202441) - Aukcje internetowe Allegro

u mnie jest tak- z pierwszego pije, a z drugiego nie chce

reklama
Kaszki jeszcze nie daję, ale kupię do tego 3. Wszystkie nuki mam na bąblowej szyjce, do normalnej butelki canpola. Zastanawiałam się nad zmianą na ten szeroki, ale skoro małemu odpowiada, to po co? ;-)

Bać napewno się nie masz :) Wydaje mi się, że to dużo kupek, ale mój Kajtuś też na NAN1 robił dużo. A z tym trawieniem to dziwne mi sie wydaje. Podobno dzieci wydalają to z mleka, czego nie przyswoi organizm, więc dobre trawienie chyba nie jest w tym przypadku dobrym stwierdzeniem. Ja bym to na spokojnie skonsultowała z pediatrą. A z tym płaczem na kupkę, to pewnie wzdęcia albo koli - masować brzuszek ze wskazówkami zegara, u mnie na kolki pomagała suszarka (kolki miał Kajcio właśnie przy NAN1). Przede wszystkim pamiętaj - dzieci się nie porównuje, każde jest inne - ja tylko opisałam to dla uspokojenia Ciebie :tak:
Jak przeszliśmy na bebilon pepti (bo mamy chyba skazę białkową) wszystko sie unormowało, mamy 1 - 3 kupy dziennie i żadnych:tak: kolek.
dziekuje :tak:

Do góry