reklama
Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
Mi nutriton się skończył więc tak właśnie zamierzam robić, będę dodawać kleik ryżowy do mleczka. U mnie dziś było tak: uszykowałam wodę 210 ml, odlałam 60 ml i dodałam 2 łyżki stołowe kaszki na dobry sen bobovity, z reszty wody zrobiłam zwykłe mleczko, potem wszystko razem połączyłam i wyszła rzadka kaszka. Ja daję ze smoczkiem trójprzepływowym na jedyneczce, ale sprawdzałam sama, że przez smoczek 3+ aventa też leci tylko wymaga to trochę siły w ciągu.Gosha24 przez jaki smoczek dajesz taka kaszke?ja dałam przez trojprzepływowy wczoraj kleik troszeczke i za szybko mu leciało wiec dalam przez zwykły i zjadł,niewiem czy mogłabym tylko kleik dawac zamiast nutritonu ze wzgledu na ulewania?
u nas napierw był soczek gerbera jabłkowy rozcieńczony, w pierwszy dzień 20 ml soczku, 80 ml wody, drugi dzień pół na pół, następnego dnia były dwie łyżeczki jabłuszka, kolejnego znów dwie łyżeczki jabłuszka, a dziś było już pół słoiczka. Jedno co zauważyłam, że po jabłuszku kupki są częściej i rzadsze. Soczek jabłkowy z bobovity jest niedobry, bo to nektar i jest potwornie rozcieńczony, więc niepolecam, prawie nie czuć smaku jabłka. Lepiej kupić gerbera 100% sok i rozcieńczyć. Złociste jabłuszka z bobovity trochę kwaskowe, małą strasznie się krzywi... innych jeszcze nie znamy, jutro testujemy jabłuszko gerbera.Dałam przez ten trójprzepływowy. Ja mam z Aventu. Ustawiłam na I, a i tak dość szybko leciało. Na razie dałam 1 łyżeczkę płaską. Ale wszystko jest o.k. Ładna kupka dziś była. Mała nie płacze czyli raczej nic jej nie dolega. Poczekam pare dni i zaczne eksperymentować z jabłkiem. Tylko wpierw chyba dam jej trochę tej herbatki jabłkowej z hippa. Jak myślicie? Czy od razu dać jabłuszko, albo soczek jabłkowy?
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
na 150 ml wody + 5 miareczek mleka + 5-6 miareczek kaszki bananowa taka konsystencja ze przez smoka 3+ przechodzi albo 6 miareczek "smaczny sen" tylko ze to juz z mlekiem modyfikowanym wiec na 150 ml wody te 6 miareczekMadzia a jaka kaszkę dajesz i ile wsypujesz do mleczka? czy na noc podajesz kaszkę butelką? czy ta kaszka jest bardzo gęsta. Bo jak pamiętam Marlence to podawałam tak ok 20 kaszkę butelka po kąpaniu i była gęsta ale przez smoczek przechodziła ale już nie pamiętam jakie były proporcje
Ostatnia edycja:
Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
Madzia pisząc o miareczkach do kaszki masz na myśli miarki od mleczka? Mierzone tak samo jak mleczko, czyli płaskie?
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
takMadzia pisząc o miareczkach do kaszki masz na myśli miarki od mleczka? Mierzone tak samo jak mleczko, czyli płaskie?
martulka1982
Zaangażowana w BB
dziewczyny mam pytanko - zamierzam zakupić butelkę nuby bo jak maly pije z tommee tippee to mu sięzasysa, podobnie lovi, a pisałyście że nuby jest ok - mam tylko pytanko w kwestii smoczka - jak to jest czy w takiej butelce np,. 270 ml jest smoczek dla noworodka (taki 0+) i dla trzymiesiecznego trzeba kupić nowy smoczek 3+??? czy nie? bo w żadnym sklepie stacjonarnym nie mają nuby i nie mam gdzie sięzapytać, bo jak będę zamawiać przez internet to zamówię ewentualnie te większe smoczki. no i co ze smoczkiem do kaszki (to ten trójprzepływowy lub tzw. krzyżyk?), też takie robią?
pomóżcie bo się nie znam
W Poznaniu maja nuby w Smyku (na 100% w Starym Browarze bo sama tam kupowałam), w Pati i Maksie, Akpolu i kuzynka ostatnio kupowała same smoczki w mothercare w galerii Malta i nie wiem czy butelki tez mają.
W Poznaniu maja nuby w Smyku (na 100% w Starym Browarze bo sama tam kupowałam), w Pati i Maksie, Akpolu i kuzynka ostatnio kupowała same smoczki w mothercare w galerii Malta i nie wiem czy butelki tez mają.
o wielkie dzięki za niusa! mieszkam obok galerii malta i dzisiaj byłam tam w sklepie 'dziecko' i tam nie mają, zupełnie zapomnialam o mothercare,
tak szczerze to my z wojtasem na wyższym poziomie niżparter nie byliśmy
martulka1982
Zaangażowana w BB
o wielkie dzięki za niusa! mieszkam obok galerii malta i dzisiaj byłam tam w sklepie 'dziecko' i tam nie mają, zupełnie zapomnialam o mothercare,
tak szczerze to my z wojtasem na wyższym poziomie niżparter nie byliśmy
my byłysmy na wyższym poziomie ale za to sklepu "dziecko" nie widziałam i nie wiedziałam nawet ze taki tam jest
reklama
jest zaraz przy wejściu od strony kłądki, obok avanti:-) ale drogi, cóż, zawsze można cos kupić jak za daleko do pati i maks czy gdzie indziej, jeźzimy też czasami do bobomarketu koło auchan w swadzimiu, to sklep internetowy i stacjonarny, też ok, tam się właśnie wybieraliśmy w sobotęmy byłysmy na wyższym poziomie ale za to sklepu "dziecko" nie widziałam i nie wiedziałam nawet ze taki tam jest
Podziel się: