reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

reklama
Gosha24 przez jaki smoczek dajesz taka kaszke?ja dałam przez trojprzepływowy wczoraj kleik troszeczke i za szybko mu leciało:baffled: wiec dalam przez zwykły i zjadł,niewiem czy mogłabym tylko kleik dawac zamiast nutritonu ze wzgledu na ulewania?
Mi nutriton się skończył więc tak właśnie zamierzam robić, będę dodawać kleik ryżowy do mleczka. U mnie dziś było tak: uszykowałam wodę 210 ml, odlałam 60 ml i dodałam 2 łyżki stołowe kaszki na dobry sen bobovity, z reszty wody zrobiłam zwykłe mleczko, potem wszystko razem połączyłam i wyszła rzadka kaszka. Ja daję ze smoczkiem trójprzepływowym na jedyneczce, ale sprawdzałam sama, że przez smoczek 3+ aventa też leci tylko wymaga to trochę siły w ciągu.
Dałam przez ten trójprzepływowy. Ja mam z Aventu. Ustawiłam na I, a i tak dość szybko leciało. Na razie dałam 1 łyżeczkę płaską. Ale wszystko jest o.k. Ładna kupka dziś była. Mała nie płacze czyli raczej nic jej nie dolega. Poczekam pare dni i zaczne eksperymentować z jabłkiem. Tylko wpierw chyba dam jej trochę tej herbatki jabłkowej z hippa. Jak myślicie? Czy od razu dać jabłuszko, albo soczek jabłkowy?
u nas napierw był soczek gerbera jabłkowy rozcieńczony, w pierwszy dzień 20 ml soczku, 80 ml wody, drugi dzień pół na pół, następnego dnia były dwie łyżeczki jabłuszka, kolejnego znów dwie łyżeczki jabłuszka, a dziś było już pół słoiczka. Jedno co zauważyłam, że po jabłuszku kupki są częściej i rzadsze. Soczek jabłkowy z bobovity jest niedobry, bo to nektar i jest potwornie rozcieńczony, więc niepolecam, prawie nie czuć smaku jabłka. Lepiej kupić gerbera 100% sok i rozcieńczyć. Złociste jabłuszka z bobovity trochę kwaskowe, małą strasznie się krzywi... innych jeszcze nie znamy, jutro testujemy jabłuszko gerbera.

Madzia a jaka kaszkę dajesz i ile wsypujesz do mleczka? czy na noc podajesz kaszkę butelką? czy ta kaszka jest bardzo gęsta. Bo jak pamiętam Marlence to podawałam tak ok 20 kaszkę butelka po kąpaniu i była gęsta ale przez smoczek przechodziła ale już nie pamiętam jakie były proporcje:-D
na 150 ml wody + 5 miareczek mleka + 5-6 miareczek kaszki bananowa taka konsystencja ze przez smoka 3+ przechodzi albo 6 miareczek "smaczny sen" tylko ze to juz z mlekiem modyfikowanym wiec na 150 ml wody te 6 miareczek

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam pytanko - zamierzam zakupić butelkę nuby bo jak maly pije z tommee tippee to mu sięzasysa, podobnie lovi, a pisałyście że nuby jest ok - mam tylko pytanko w kwestii smoczka - jak to jest czy w takiej butelce np,. 270 ml jest smoczek dla noworodka (taki 0+) i dla trzymiesiecznego trzeba kupić nowy smoczek 3+??? czy nie? bo w żadnym sklepie stacjonarnym nie mają nuby i nie mam gdzie sięzapytać, bo jak będę zamawiać przez internet to zamówię ewentualnie te większe smoczki. no i co ze smoczkiem do kaszki (to ten trójprzepływowy lub tzw. krzyżyk?), też takie robią?

pomóżcie bo się nie znam

W Poznaniu maja nuby w Smyku (na 100% w Starym Browarze bo sama tam kupowałam), w Pati i Maksie, Akpolu i kuzynka ostatnio kupowała same smoczki w mothercare w galerii Malta i nie wiem czy butelki tez mają.

W Poznaniu maja nuby w Smyku (na 100% w Starym Browarze bo sama tam kupowałam), w Pati i Maksie, Akpolu i kuzynka ostatnio kupowała same smoczki w mothercare w galerii Malta i nie wiem czy butelki tez mają.

o wielkie dzięki za niusa! mieszkam obok galerii malta i dzisiaj byłam tam w sklepie 'dziecko' i tam nie mają, zupełnie zapomnialam o mothercare,
tak szczerze to my z wojtasem na wyższym poziomie niżparter nie byliśmy:-D

o wielkie dzięki za niusa! mieszkam obok galerii malta i dzisiaj byłam tam w sklepie 'dziecko' i tam nie mają, zupełnie zapomnialam o mothercare,
tak szczerze to my z wojtasem na wyższym poziomie niżparter nie byliśmy:-D

my byłysmy na wyższym poziomie ale za to sklepu "dziecko" nie widziałam i nie wiedziałam nawet ze taki tam jest:-D

reklama
my byłysmy na wyższym poziomie ale za to sklepu "dziecko" nie widziałam i nie wiedziałam nawet ze taki tam jest:-D
jest zaraz przy wejściu od strony kłądki, obok avanti:-) ale drogi, cóż, zawsze można cos kupić jak za daleko do pati i maks czy gdzie indziej, jeźzimy też czasami do bobomarketu koło auchan w swadzimiu, to sklep internetowy i stacjonarny, też ok, tam się właśnie wybieraliśmy w sobotę

Do góry