reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

hi:-D
dziuneczka mi kleik ryżowy przechodzi przez lovi trójprzepływowy. i w sumie mleczko zagęszczone nutritonem tez daje przez trójprzepływowy bo sie mniej wtedy zasysa ale wtedy ustawiam na 2 krople a kleik na 3 krople.:-) Na razie butli nowej jeszcze nie kupiłam bo nie jestem w mieście. dopiero jak wróce do łodzi to wybiore sie na zakupy.
na razie bede dawała na noc tylko kleik jeszcze tak przez tydzien i póżniej wypróbuje ta kaszke jabłkowa bebilonu:-)
Gosha24 twoja mała to mały żarłok. Moja zuzia o 20tej obali tego kleiku prawie 210ml ale po tym spi do 4-5. nieraz sie obudzi o 2 ale daje jej wtedy pic wody i wypija z 30 ml i spi dalej smacznie. ciekawe jak po kaszkach bedzie?

reklama
hello
a mojej sie poprzestawialo....o 19 kapiel.... potem kaszka i lulu i dopiero o 5 wstaje....
do tej pory o 20 kapiel ale co zrobic jak trupek o 19:30

Ostatnia edycja:
Gosha24 przez jaki smoczek dajesz taka kaszke?ja dałam przez trojprzepływowy wczoraj kleik troszeczke i za szybko mu leciało:baffled: wiec dalam przez zwykły i zjadł,niewiem czy mogłabym tylko kleik dawac zamiast nutritonu ze wzgledu na ulewania?

Marzena80 przez jaki smoczek w butli dałas ten kleik kukurydziany?f|ajnie ze małej przypasowało mleczko:-)
Dałam przez ten trójprzepływowy. Ja mam z Aventu. Ustawiłam na I, a i tak dość szybko leciało. Na razie dałam 1 łyżeczkę płaską. Ale wszystko jest o.k. Ładna kupka dziś była. Mała nie płacze czyli raczej nic jej nie dolega. Poczekam pare dni i zaczne eksperymentować z jabłkiem. Tylko wpierw chyba dam jej trochę tej herbatki jabłkowej z hippa. Jak myślicie? Czy od razu dać jabłuszko, albo soczek jabłkowy?

hello
a mojej sie poprzestawialo....o 19 kapiel.... potem kaszka i lulu i dopiero o 5 wstaje....
do tej pory o 20 kapiel ale co zrobic jak trupek o 19:30
Madzia a jaka kaszkę dajesz i ile wsypujesz do mleczka? czy na noc podajesz kaszkę butelką? czy ta kaszka jest bardzo gęsta. Bo jak pamiętam Marlence to podawałam tak ok 20 kaszkę butelka po kąpaniu i była gęsta ale przez smoczek przechodziła ale już nie pamiętam jakie były proporcje:-D

dziewczyny mam pytanko - zamierzam zakupić butelkę nuby bo jak maly pije z tommee tippee to mu sięzasysa, podobnie lovi, a pisałyście że nuby jest ok - mam tylko pytanko w kwestii smoczka - jak to jest czy w takiej butelce np,. 270 ml jest smoczek dla noworodka (taki 0+) i dla trzymiesiecznego trzeba kupić nowy smoczek 3+??? czy nie? bo w żadnym sklepie stacjonarnym nie mają nuby i nie mam gdzie sięzapytać, bo jak będę zamawiać przez internet to zamówię ewentualnie te większe smoczki. no i co ze smoczkiem do kaszki (to ten trójprzepływowy lub tzw. krzyżyk?), też takie robią?

pomóżcie bo się nie znam

właśnie przed chwilą był kurier i przyniósł paczkę od nestle - w srodku słoiczek gerbera jabłko-marchweka i soczek bobofrut jabłko-marchewka i mleko następne nan2, do tego jakaś książeczka o rozwoju dziecka i kupon-ulotka, że jak wypełnię ankietę i dołączę ileś etykiet to dostaniemy zabawkę.
żeby to odebrać musiałąm kurierowi dowód osobisty pokazać :szok::szok::szok:

Manja niewiem jak przez net,ale jak ja kupowałam butelki w sklepie Nuby to miałam juz smoki od 3 miesiąca ale róznie widac może być.Sa od 3 i 6 m,do kaszek chyba nie produkuja a skzoda bo ja musialam dzis kupic trójprzepływowy z Aventu który pasuje do butli Nuby zeby móc podawac kleik czy kaszke do mleczka

dzięki Dziuneczka! dzięcki Tobie zdobyłam cenną informację że smoczek avent pasuje do butelki nuby! już wiem w jakim sklepieinternetowym będę kupowac i zapytam się ich o te smoczki przed złożeniem zamówienia

reklama
manja
ja zamawiam na allegro butelke nuby i pytałam sie sprzedawcy o smoczek. A wiec tak przy butelce jest smoczek najmniejszy i jak chcesz większy np trójprzepływowy to trzeba dokupić , sa tez smoczki o srednim przepływie. Ja do kaszki zamówiłam dodatkowo smoczki trójprzepływowe i butelke nuby + miseczke z łyzeczkami:-D
NUBY - BUTELKA ANTYKOLKOWA 270ML SZEROKA SZYJKA (688322916) - Aukcje internetowe Allegro
NUBY -SMOCZEK SILIKONOWY Z GUZKAMI NA BUTELKĘ 0- (685735782) - Aukcje internetowe Allegro
NUBY - MISECZKA Z ŁYŻECZKĄ I WIDELCEM-NOWOŚĆ (681170033) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry