reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Gosha właśnie oglądałam w sklepie ten NAN Aktiv. I rzeczywiście ta duża puszka niewiele drożej wychodzi w porównaniu do zwykłego. Chyba go spróbuję. I nie zapisałam sobie nazwy tych probiotyków, ale jutro już zapiszę i kupię. Butelki też mam z Aventu. Tylko do herbaty daję cały czas ten 0+. Jak jej szybciej leci to się krztusi, wiec niech się męczy.
A od kiedy wprowadziłyście jakieś dodatki do mleczka - kaszki, kleiki, itd.? Bo właściwie wszystko jest po 4 miesiącu. A ja nie sądzę, żebyśmy tak długo wytrzymały.

reklama
witam kochane
Jesli chodzi o nowosci to ja testuje na malej od 3 dni kaszke na wieczor...tam niby napisane 3-4 lyzki stolowe a ja daje jedna mlekowa miarke...jak narazie nic jej nie jest...oprocz tego jablko z marchewka...kupasy wkoncu unormowaly sie...nie ma boli brzuszka...simi wkoncu szczesliwa...pediatra powiedziala mi ze jesli jest ok to nie ma problemu ale na frykasy typu zupki mam poczekac jeszcze ze 2-3 tyg

Gosha24,Caro_s dzięki dziewczyny za informacje na temat mieszania mleka:tak: tylko że ja wciąz mam wątpliwości,mieszam małemu oba mleczka poł na poł ,dzis trzeci dzien i nic nie wylazło w postaci krostek itp:-) skore ma troszke sucha ale miał tak od początku nawet na pepti-,dokladnie nawilżam i kąpie w emolientach wiec jest ok.Niewiem kiedy dac cała butle tylko bebilonu 1,bo mam jeszcze 4 puszki pepti(ale moge oddac do apteki) skoro małemu nic nie jest po zwykłym Bebilonie,kupki ładne.Czy jest sens dalszego mieszania,na korzysc bebilonu 1?czy to juz nie ma znaczenia?:confused::baffled:

Dziuneczka, jak Ci się chce bawić w mieszanie to rób tak dalej. Ani jedno ani drugie maluszkowi nie zaszkodzi. 4 puszki to dużo, więc jak chcesz mieszać to czeka Cię długa zabawa. Według mnie trzy dni próby wystarczą, a że ja nie jestem zwolenniczką tego śmierdzącego świństwa (czytaj: bebilon pepti) to na Twoim miejscu pozbyłabym się tego, gdybym miała okazję.
Marzena80 ja kaszkę ryżowo-bananową podałam dopiero trzy razy, dziś chcę kupić soczek jabłkowy i dać jej taki rozcieńczony. Jak po soczku nic nie będzie to potem wprowadzę jabłuszko. Następna będzie marchewka.

Madziu a od kiedy podajesz jabłuszko? Bo widzę, że Twoja córcia chyba tylko tydzień starsza od mojej. I jaką kaszkę podajesz? No i jeszcze pytanie "z innej beczki". Czemu uciekłaś z majówek???
Gosha a wcześniej nic nie dodawałaś do mleka? Dopiero teraz kaszka?

Madziu a od kiedy podajesz jabłuszko? Bo widzę, że Twoja córcia chyba tylko tydzień starsza od mojej. I jaką kaszkę podajesz? No i jeszcze pytanie "z innej beczki". Czemu uciekłaś z majówek???

Marzenko ja dopiero od kilku dni podaje kleik kukurydziany do mleka w wieczornym posilku kaszke probowalam ale wysypalo Danielka on 15 skonczyl 3 miesiace podaje tez juz mu soczki ale pediatra powiedziala mi ze z reszta wstrzymac sie do 15 sierpnia czyli jak maly skonczy 4 miesiace pozdrawaim

jabłuszko bobovity podaje jej od 1,5 tyg...wszystko ok mala szczesliwa
od 5 dni dodalam jabluszko z marchewka tez bobovity...kocha ja
kaszka bananowa bobovity... tam na opakowaniu napisane ze na 150 ml mleka 22g kaszki czyli 3-4 lyzki stolowe...ja daje 3 miareczki mlekowe...
co 2 dzien pije soczek winogronowy z koprem i rumiankiem albo z meliska
co najwazniejsze nie ma problemow z kupa

Madzia_singh ja mam pytano do ciebie-dlaczego tak wczesnie rozszerzasz małej diete podając juz jabłko itp.Dzieciom na butli rozszerza sie najwcześniej w 4 m a na piersi w 6 :tak:czy tak zaleciła Wam pediatra?bo wiesz w sumie pierwsze słysze zeby 2 miesieczne dziecko jadlo juz słoiczki i piło soki:sorry2::happy2:

reklama
Madzia_singh ja mam pytano do ciebie-dlaczego tak wczesnie rozszerzasz małej diete podając juz jabłko itp.Dzieciom na butli rozszerza sie najwcześniej w 4 m a na piersi w 6 :tak:czy tak zaleciła Wam pediatra?bo wiesz w sumie pierwsze słysze zeby 2 miesieczne dziecko jadlo juz słoiczki i piło soki:sorry2::happy2:
tak z porozumieniu z pediatra...powiedziala ze rozwija sie i przybiera ponad plan wiec mozna wprowadzic

Do góry