reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Gosha właśnie oglądałam w sklepie ten NAN Aktiv. I rzeczywiście ta duża puszka niewiele drożej wychodzi w porównaniu do zwykłego. Chyba go spróbuję. I nie zapisałam sobie nazwy tych probiotyków, ale jutro już zapiszę i kupię. Butelki też mam z Aventu. Tylko do herbaty daję cały czas ten 0+. Jak jej szybciej leci to się krztusi, wiec niech się męczy.
A od kiedy wprowadziłyście jakieś dodatki do mleczka - kaszki, kleiki, itd.? Bo właściwie wszystko jest po 4 miesiącu. A ja nie sądzę, żebyśmy tak długo wytrzymały.

reklama
witam kochane
Jesli chodzi o nowosci to ja testuje na malej od 3 dni kaszke na wieczor...tam niby napisane 3-4 lyzki stolowe a ja daje jedna mlekowa miarke...jak narazie nic jej nie jest...oprocz tego jablko z marchewka...kupasy wkoncu unormowaly sie...nie ma boli brzuszka...simi wkoncu szczesliwa...pediatra powiedziala mi ze jesli jest ok to nie ma problemu ale na frykasy typu zupki mam poczekac jeszcze ze 2-3 tyg

Gosha24,Caro_s dzięki dziewczyny za informacje na temat mieszania mleka:tak: tylko że ja wciąz mam wątpliwości,mieszam małemu oba mleczka poł na poł ,dzis trzeci dzien i nic nie wylazło w postaci krostek itp:-) skore ma troszke sucha ale miał tak od początku nawet na pepti-,dokladnie nawilżam i kąpie w emolientach wiec jest ok.Niewiem kiedy dac cała butle tylko bebilonu 1,bo mam jeszcze 4 puszki pepti(ale moge oddac do apteki) skoro małemu nic nie jest po zwykłym Bebilonie,kupki ładne.Czy jest sens dalszego mieszania,na korzysc bebilonu 1?czy to juz nie ma znaczenia?:confused::baffled:

Dziuneczka, jak Ci się chce bawić w mieszanie to rób tak dalej. Ani jedno ani drugie maluszkowi nie zaszkodzi. 4 puszki to dużo, więc jak chcesz mieszać to czeka Cię długa zabawa. Według mnie trzy dni próby wystarczą, a że ja nie jestem zwolenniczką tego śmierdzącego świństwa (czytaj: bebilon pepti) to na Twoim miejscu pozbyłabym się tego, gdybym miała okazję.
Marzena80 ja kaszkę ryżowo-bananową podałam dopiero trzy razy, dziś chcę kupić soczek jabłkowy i dać jej taki rozcieńczony. Jak po soczku nic nie będzie to potem wprowadzę jabłuszko. Następna będzie marchewka.

Madziu a od kiedy podajesz jabłuszko? Bo widzę, że Twoja córcia chyba tylko tydzień starsza od mojej. I jaką kaszkę podajesz? No i jeszcze pytanie "z innej beczki". Czemu uciekłaś z majówek???
Gosha a wcześniej nic nie dodawałaś do mleka? Dopiero teraz kaszka?

Madziu a od kiedy podajesz jabłuszko? Bo widzę, że Twoja córcia chyba tylko tydzień starsza od mojej. I jaką kaszkę podajesz? No i jeszcze pytanie "z innej beczki". Czemu uciekłaś z majówek???

Marzenko ja dopiero od kilku dni podaje kleik kukurydziany do mleka w wieczornym posilku kaszke probowalam ale wysypalo Danielka on 15 skonczyl 3 miesiace podaje tez juz mu soczki ale pediatra powiedziala mi ze z reszta wstrzymac sie do 15 sierpnia czyli jak maly skonczy 4 miesiace pozdrawaim

jabłuszko bobovity podaje jej od 1,5 tyg...wszystko ok mala szczesliwa
od 5 dni dodalam jabluszko z marchewka tez bobovity...kocha ja
kaszka bananowa bobovity... tam na opakowaniu napisane ze na 150 ml mleka 22g kaszki czyli 3-4 lyzki stolowe...ja daje 3 miareczki mlekowe...
co 2 dzien pije soczek winogronowy z koprem i rumiankiem albo z meliska
co najwazniejsze nie ma problemow z kupa

Madzia_singh ja mam pytano do ciebie-dlaczego tak wczesnie rozszerzasz małej diete podając juz jabłko itp.Dzieciom na butli rozszerza sie najwcześniej w 4 m a na piersi w 6 :tak:czy tak zaleciła Wam pediatra?bo wiesz w sumie pierwsze słysze zeby 2 miesieczne dziecko jadlo juz słoiczki i piło soki:sorry2::happy2:

reklama
Madzia_singh ja mam pytano do ciebie-dlaczego tak wczesnie rozszerzasz małej diete podając juz jabłko itp.Dzieciom na butli rozszerza sie najwcześniej w 4 m a na piersi w 6 :tak:czy tak zaleciła Wam pediatra?bo wiesz w sumie pierwsze słysze zeby 2 miesieczne dziecko jadlo juz słoiczki i piło soki:sorry2::happy2:
tak z porozumieniu z pediatra...powiedziala ze rozwija sie i przybiera ponad plan wiec mozna wprowadzic

Do góry