reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

reklama
hejka:)
u mnie Zuzia tez je mniej. Jak jadła po 150 ml nieraz do 170ml a wieczorem 190ml co 4h w dzień a to 190 było o 20tej i do 4-5 wystarczało to teraz tez je co 4h ale w dzien max po 100ml do 110 a na noc 150ml. w sumie lepiej bo taki pulpet sie zrobiła i sadze ze za duzo jadła chociaz waga 6780 do wzrostu 63-64cm jest ok to wałeczki ma:) teraz widze ze wałeczki znikaja bo zuzia duzo nózkami biega w powietrzu i raczkami macha na zabawki:)
Pod koniec lipca jak skończy 4 miesiace to zaczne na noc dawac jej kleik ryżowy albo kukurydziany do mleczka żeby ładnie spała chyba ze nadal mleczko samo o 20tej bedzie wystarczało do 4-5 to nie bede dawała tylko poczekam na odpowiedni momet ( nie chce jej przekarmic i zeby była taka gruba bo to pózniej cięzko:)

hejka:)
masakra dziewczyny...Zuzia nie chce jeść wcale tego mleka bebilon pepti :angry: jak juz jest na maxa głodna i nie ma wyjścia to trochę zje ale w trakcie wypluwa smoczek, wygina się i płacze. chyba muszę zmienić mleko... ale na jakie?
Sadze ze nie ma alergi na białko mleka krowiego , te problemy skórne czyli wysypka to teraz tez sie pojawiaja jak sie spoci ..przewaznie na czole i skroniach ale jak posmaruje cienko sudokremem to zanika .. co robic?

Moja też tak reagowała, pluła dalej niż widziała i darła się w niebogłosy... stwierdziłam, że nie będę katować ani dziecka ani siebie i wróciłam do Nan Active 1. Dopóki nie boli brzuszek nie będę kombinować. Obecnie od 2 tygodni zagęszczam mleczko, bo Gaja zaczęła bardzo ulewać (nawet po 3 godzinach od posiłku potrafiła zwrócić część pokarmu).

ja dzis sprobuje dac troszke kaszki do mleczka na ostatni wieczorny posilek i zobacze jak Danielek zareaguje na kaszke jak bedzie ok to codziennie wieczorkiem bede mu tak dawac bo w ciagu nocy potrafi zjadac teraz 3 flachy jedna o 12 pozniej o 3 i pozniej miedzy 5 a 6 .

moja Iza pije bebilon pepti, poniewaz ma skazę białkową, ale to mleczko jej smakuje :) na początku był bebilon nenatal, później zwykły bebilon 1, a problemów z przeżuceniem się na ten pepti żadnych nie było. zjada zazwyczaj po 150-170 ml 4 razy dziennie, do tego przecier jarzynowy i jakieś owoce, np. jabłuszko lub soczek przecierowy z marchwii i jabłka oraz herbatka koperkowa z bobovity. A jak są upały to soczki jabłkowe lub jabłkowo winogronowe :) i od czasu do czasu zamiast jednej porcji mleczka to kaszka bananowa też z bobovity, bo mała ją uwielbia:-D, przez pierwsze 3 miesiące przybrała na wadze 2600g, a obecnie nie była jeszcze ważona- czekamy do szczepienia :):-)

reklama
moja Iza pije bebilon pepti, poniewaz ma skazę białkową, ale to mleczko jej smakuje :) na początku był bebilon nenatal, później zwykły bebilon 1, a problemów z przeżuceniem się na ten pepti żadnych nie było. zjada zazwyczaj po 150-170 ml 4 razy dziennie, do tego przecier jarzynowy i jakieś owoce, np. jabłuszko lub soczek przecierowy z marchwii i jabłka oraz herbatka koperkowa z bobovity. A jak są upały to soczki jabłkowe lub jabłkowo winogronowe :) i od czasu do czasu zamiast jednej porcji mleczka to kaszka bananowa też z bobovity, bo mała ją uwielbia:-D, przez pierwsze 3 miesiące przybrała na wadze 2600g, a obecnie nie była jeszcze ważona- czekamy do szczepienia :):-)
A Twoja niunia kiedy się urodziła? i kiedy zaczęłaś wprowadzać nowe produkty?

Do góry