Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
.
A mam takie pytanie: Ile zjadają Wasze dzieci i jak często?
Mój 2,5 miesięczny syn je co 2 godz po ok 70ml Bebilonu pepti. Jak dla mnie to ciut przy mało, zwłaszcza, że je tyle samo już od 1,5 miesiąca. Nie zwiększa ilości zjadanego pokarmu. Kiedyś, kiedyś karmiony jeszcze Enfamilem zjadał 90ml. Nie wiem co z tym fantem zrobić.
moja droga jak to mi lekarz powiedzial "nie zmuszac dziecka jak nie chce. Jesli je mniej tzn ze tyle mu potrzeba. Jesli przybiera na wadze tzn ze jest ok"
Moja to wogole je 100-120 ml 6 posiłków a ma 1,5 miesiaca...tylko czasami zdarzy jej sie ze oprocz 120 ml za 2 godziny wola bo potrzebuje wiecej bo akurat poszlo z kupka...
Je co 3-4 godziny...ale ostatnio mialysmy kryzys przez 2 dni i jadla co 2-2,5 ale przeszlo juz...jest na Bebiku 1 z Nutritionem...
w ciagu 12 dni przytyla 500g czyli wychodzi ze duzo bo przez 6 dni 249g...
Donoszony noworodek średnio przybiera na wadze od 100 do 200 gram tygodniowo. Jeśli jest on większy i dziecko nie ma żadnych dolegliwości układu pokarmowego, to nie ograniczajmy mu jedzenia. Widocznie tyle właśnie potrzebuje. Jeżeli jednak noworodek przybiera na wadze niewiele albo wcale, wtedy wymaga to konsultacji z lekarzem.
w pierwszym kwartale (pierwsze 3 miesiące) zycia minimum ok 150 g/tydzień czyli ok 600g/miesiąc.
W kolejnych miesiacach - ok 400 g/miesiecznie.
Ostatnia edycja: