reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Jola moją ostatnio tez śpi niespokojnie i na pewno nei jest to kwestia jedzenia. Słoiczek zastąpił jej jedno mleczko i dalej się budzi :((. Większość dzieciaczków ostatnio tak ma.

reklama
Jeśli chodzi o dopajanie to małej daje sok po słoiczku, a w ciągu dnia herbatki, ale to ze względu na jej nerki.

Moja też ostatnio budzi się bardzo często w nocy. Nie jest głodna, bo mleka nie chce, ale często uśpienie jej na nowo to wyższa szkoła jazdy.
Od samego początku Martyna raczej ładnie spała w nocy, wiec teraz nocne wstawanie nawet co pół godziny to dla mnie dramat...

Z tym wstawaniem coś musi być, bo mój mały też ostatnio śpi lekkim snem. Może nie budzi się często, ale się strasznie wierci, a do tego jak go kładę po nocnym karmieniu, to jeszcze przez parę minut strasznie się mota, wierci, kopie i inne dotąd niespotykane cuda:-D Do tej pory to go karmiłam, przewijałam, kładłam do łóżka (śpi ze mną) i jak wracałam z kuchni po myciu jego butli to on już słodko spał.

Kurczę dziewuszki pomóżcie...:(
Mam problem z moją Manią - otóż nie chce jeść.
Do Sylwestra jadła ładnie: 850 - 930ml dziennie plus jabłuszko, herbacia,
a od Sylwka ledwo w nią 700ml wcisnę i nic poza tym...
Co jest?? Help!

Może nie potrzeba jej tyle jedzenia ...
Z tego co piszesz dostaje herbatkę, jabłuszko... wiec inne rzeczy ją ''zapychają'' , dlatego nie jest aż tak bardzo głodna.
Jeśli dobrze przybiera na wadze to nie ma powodów do niepokoju :)

Kurczę dziewuszki pomóżcie...:(
Mam problem z moją Manią - otóż nie chce jeść.
Do Sylwestra jadła ładnie: 850 - 930ml dziennie plus jabłuszko, herbacia,
a od Sylwka ledwo w nią 700ml wcisnę i nic poza tym...
Co jest?? Help!

Może skok rozwojowy pocztałas coś na ten temat w necie? Dziecia albo jedzą w nadmiarze albo brak apetytu :tak:Jest jakaś inna niespokojna ja to teraz przechodze to mam urwanie jaj od jutra sama się z nią męczę .Pisze ,że niby zaczyna się koło 17 tyg. ,ale wiadomo każde dziecie inne.A może zeby i dlatego nie je?

Moja je około 720 ml dziennie mleka z tym ,że w południe zamiast mleka dostaje obiadek pół słoika i na sniadanie je dość gęste mleko z kleikiem i nie zawsze wszystko wcina .Waga jej to 7,5kg więc lekarka mówi ,że jest git

Ostatnia edycja:
Już sama nie wiem.
jest jakaś dziwna faktycznie, bo się szybko denerwuje, ciągle chce spać i jest taka rozdrażniona:/
Poczytaj o tych skokach rozwojowych moja do tej pory bardzo łagodnie przez to przechodziła a teraz masakra jakaś już chodze i pod nosem mówie ,że mi ktoś dziecko podmienił;-)
A jak ją karmie to ma takie dziwne pozycje ,że głowa mała musze zdjęć troche popstrykać

reklama
Właśnie się obudziła, strzeliła kupkę i zjadła 140ml. mleka.
Razem 840ml + 6łyżeczek marchewki 70ml soczku jabłkowego z wodą i jakieś 70ml herbatki z kopru....

Do góry