reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

wiecie co, a ja cos takiego w "jezyku niemowlat przeczytalam"

"karmiace matki slysza czesto zalecenia, by nie jesc kapusty, czekolady, czosnku i innych tego typu pokarmow, poniewaz moga one przenikac do ich mleka. To nonsens! Normalna, urozmaicona dieta nie ma wplywu na kobiece mleko. Przypominaja mi sie w tym miejscu kobiety indyjskie, ktorych ostra, pikantna dieta moglaby zaburzyc trawienie wiekszosci doroslych Amerykanow. A jednak ich pokarm dobrze sluzy niemowletom.
Przyczyna gazow u dziecka nie jest obecnosc kapusty lub czegokolwiek podobnego w pozywieniu matki. Zjawisko to powstaje na skutek polykania powietrza, nieprawidlowego odbijania (przed karmieniem, w trakcie lub po jego zakonczeniu) oraz niedojrzalosci ukladu trawiennego niemowlat.
Od czasu do czasu moze wystapic wrazliwosc dziecka na niektore skladniki pozywienia matki. Przewaznie sa to bialka pochodzace z mleka krowiego, soi, pszenicy, ryb, kukurydzy, jajek i orzechow. Bedac przekonana, ze dziecko reaguje na jakis element diety matki nalezy pokarm ten wyeliminowac z jadlospisu na dwa do trzech tygodni i po uplywie tego okresu wprowadzic go ponownie.
Nalezy pamietac ze rowniez cwiczenia fizyczne wplywaja na jakosc kobiecego mleka. Podczas intensywnego wysilku miesnie wytwarzaja kwas mlekowy, ktory moze wywolac bol brzuszka u niemowlat karmionych metoda naturalna. Powinna uplynac co najmniej godzina od zakonczenia treningu do rozpoczenia karmienia"

co o tym sadzicie?

reklama
no wlasnie mnie to wkurza ze wszedzie pisza co innego :/ ja oczywiscie zdam sie na wlasna intuicje i doswiadczenie (tzn narazie nie mam ani tego ani tego ale bedzie dobrze ;))

ja zawsze popieram poglady ktore daja mi najwiecej korzysci albo wymagaja najmniej wyrzeczen :) Tak wiec "jezyk niemowlat" górą :)

Weolutka to 3 zdjęcie rewelacja!
Maxin super piłka!
Co do diety ja mam trochę pietra i niestety zamierzam być bardzo ostrożna, mam silną alergię pokarmową i lekarze twierdzą, że nie ma szans żeby dziecko nie bylo alergikiem, no cóż zobaczymy będę probowala jesc jak najwięcej.

kropecka chyba jak każdy ;)
Na pewno wszędzie można dopatrzyć się trochę prawdy. W każdym razie będziemy postępować tak jak nam instynkt podpowie no i samo życie :) :) :)

no u mnie na szczescie w rodzinie raczej alergii nie ma wiec mam nadzieje ze Witus tez niczego nie zlapie.

reklama
U mnie w rodzinie tez nie ma alergii ale kto wie.Oczywiscie odpukac ale czytalam, ze alergia w dzisiejszych czasach moze pojawic sie w kazdym wieku i nie musi byc dziedziczna.

Do góry