reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuch

chantal98

Fanka BB :)
Hejka 😁 jutro kończę 30 tydzień ciąży i zastanawiam się nad kształtem brzucha. Od długiego czasu zauważyłam że jak leżę na płasko to prawa strona brzucha jest bardziej wypięta do góry (nigdy na odwrót) nigdy nie pytałam lekarza o to a podczas usg również zawsze wszystko ok . Też tak macie że wasze dziecko upodobalo sobie ktoras stronę po prostu?

reklama
Hej, u mnie było dokładnie tak samo 😊 Teraz jak patrzę (jutro 38tc) brzuch jest symetryczny, ale nie wiem, kiedy to się zmieniło, bo przestałam zawracać na to uwagę 😃

To normalne . Dzidziuś wybiera bardziej ulubione miejsce . Jak zaczepisz w tym miejscu to napewno poczujesz stopkę lub rączkę . U mnie pół ciąży ,najbardziej wieczorami maleństwo wypychało się na prawą stronę .

Hejka 😁 jutro kończę 30 tydzień ciąży i zastanawiam się nad kształtem brzucha. Od długiego czasu zauważyłam że jak leżę na płasko to prawa strona brzucha jest bardziej wypięta do góry (nigdy na odwrót) nigdy nie pytałam lekarza o to a podczas usg również zawsze wszystko ok . Też tak macie że wasze dziecko upodobalo sobie ktoras stronę po prostu?
Mam podobnie :)

Upodobał sobie prawa stronę 🙈 a jeszcze mam pytanie bo lubię bardzo czytać jak rozwija się dziecko w danym tygodniu ciąży ale mam dylemat . Skoro jestem w 30+1 tc to czytać o 30 tygodniu ciąży czy 31 ?

Ja miesiączki miałam nieregularne więc na miesiączkę nawet nie patrzę tylko na termin z usg i wychodzi 30+1 i właśnie nie wiem czy czytać o 31 już czy jak

Upodobał sobie prawa stronę 🙈 a jeszcze mam pytanie bo lubię bardzo czytać jak rozwija się dziecko w danym tygodniu ciąży ale mam dylemat . Skoro jestem w 30+1 tc to czytać o 30 tygodniu ciąży czy 31 ?

O 30 :) 30 tydzień zaczyna się po skończonych 29 pełnych tygodniach od miesiączki :)
Skoro jest w 30+1 to znaczy że ma skończone 30 tygodni i jest w 31 więc powinna czytać o 31 :)

reklama
Do góry