reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuch po CC a 2 i 3 ciąża

Mam dziurę.
Nie zrosly się tkanki.
Czyli teoretycznie myśląc jeszcze gorzej aniżeli w Twoim przypadku.
No ja ogólnie tez mam dziurę 8mm tylko że nie jest to dziura na wylot. 4mm trzyma. Przed operacja była 1cm i niby trzymała 2mm ale jak podano mi płyn do macicy to wydostawal się do otrzewnej. Też się tkanka nie zrosla ale jednak coś trzymało. A u Ciebie jest ta dziura na wylot do otrzewnej?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny, właśnie przeczytałam Wasza rozmowę nt. dziury po CC. Co tam u Was? Magda, czy udało się zajść? Onaczylija jak Twoja ciąża?? Blizna trzyma? Leżysz w szpitalu?? Ja mam taką samą sytuację, mam rozejscie na 1mm, cała blizna ma 3 mm. Mimo to lekarz kazał się starac i nic nie mówił o poprawie blizny. Nie wiem co robić czytając wasze historie.... Proszę Was o odpowiedź

Hej dziewczyny, właśnie przeczytałam Wasza rozmowę nt. dziury po CC. Co tam u Was? Magda, czy udało się zajść? Onaczylija jak Twoja ciąża?? Blizna trzyma? Leżysz w szpitalu?? Ja mam taką samą sytuację, mam rozejscie na 1mm, cała blizna ma 3 mm. Mimo to lekarz kazał się starac i nic nie mówił o poprawie blizny. Nie wiem co robić czytając wasze historie.... Proszę Was o odpowiedź

Witaj.
Obecnie jestem w 15 tygodniu.
Jak na razie jestem w domu.
O dziwo... usg jak na razie mam rzadko.
Teraz będę miała 20.04.2018 a potem co 1,5 tygodnia. Podejrzewam, że pod koniec kwietnia będę mogła przewidzieć kiedy poloza mnie do szpitala.
Mam nadzieje, ze w domu będę jak najdłużej bo mam 14 miesięcznego syna i nie wyobrażam sobie rozłąki z nim do sierpnia...

Ogólnie w 6 tygodniu moj ubytek w bliznie miał 6mm teraz ma 8mm
Lekarz powiedział, że nie powinnam na razie się niczym martwić.

Powiem szczerze, że już tak się przyzwyczaiłam do tej myśli, że funkcjonuje normalnie i strach gdzieś odszedł w dal.

Dziękuję za odpowiedź :) trochę mnie pocieszylas bo ja staram się o dziecko mimo ogromnego lęku. Ciągle szukam w necie info na ten temat czy udaje się donosić itp i różne są scenariusze ... Ale skoro lekarz kazał się starac to mam nadzieję że wie co robi. Odzywaj się co jakiś czas jak Twoja sytuacja :) 3mam kciuki :)

Witajcie dziewczyny ja również mam rozejście w bliźnie dziura jest widoczna . Mój ginekolog powoedzial ze mam tego nie ruszać, pracował w stanach i tam się to zostawia i normalnie prowadzi ciąże. Mam mieć badania macicy a później jeżeli będzie zielone światło zajść w ciąże. W stanach jest to normalne ;) powoedzial ze nie będę musiała leżeć w szpitalu nie ma wskazań wiev myśle ze tez będę się starała

Cześć czikoczoko, czyli wcale nie jest to rzadki problem widzę :) daj znać co Ci powiedzą po tych badaniach ;) a jak duże masz rozejscie i jak szeroką Blizne?

witajcie dziewczyny. Mam niestety również problem z ubytkiem po poprzednim cc... Odkryty przypadkiem na badaniu kontrolnym po poronieniu. Cc miałam 8 lat temu i do tej pory miałam masę usg i nikt o tym nie wspomniał. Chciałam sie teraz zacząć znowu starać, minęły prawie 3 mc po poronieniu. Obecnie każdy lekarz mowi co innego... Jeden mowi żeby zrobić histerolsparoskopię, inny mowi ze ryzyko i rak będzie tez po zabiegu. nie wiem co robić ☹. Jak to u Was wygląda? Czy w ogole miałyście jakies objawy tego ubytku na codzień, nie będąc w ciąży?

reklama
Ja np mam tak ze normalny okres mam ok 3 do 4 dni a później przez tydzień mam plamienia mam nawracające infekcje pęcherza to tez jest od tego czego wcześniej nie wiedziałam;( u mnie podobnie każdy mówi co innego jeden zachodzić w ciąże jeden operacja i sama nie wiem co mam robić
witajcie dziewczyny. Mam niestety również problem z ubytkiem po poprzednim cc... Odkryty przypadkiem na badaniu kontrolnym po poronieniu. Cc miałam 8 lat temu i do tej pory miałam masę usg i nikt o tym nie wspomniał. Chciałam sie teraz zacząć znowu starać, minęły prawie 3 mc po poronieniu. Obecnie każdy lekarz mowi co innego... Jeden mowi żeby zrobić histerolsparoskopię, inny mowi ze ryzyko i rak będzie tez po zabiegu. nie wiem co robić ☹. Jak to u Was wygląda? Czy w ogole miałyście jakies objawy tego ubytku na codzień, nie będąc w ciąży?

Do góry