reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuch po CC a 2 i 3 ciąża

Hej. Jesteś jeszcze na forum ? Coś wiadomo jaki jest stan po operacji ? Ja jestem 3 tygodnie po poprawieniu blizny po cc. Przy przyjęciu podczas usg wyraźnie było widać ze ubytek w ścianie jest na tyle duży ze nie dałoby rady utrzymać ciąży i macica by pękła. Licze na to ze tym razem doktor dobrze zaszyl.
U mnie niestety operacja nie poprawiła stanu macicy. Blizna znów się nie zrosła prawidłowo. Jestem już po 2 próbie naprawy ubytku. W lutym się dowiem jak poszło tym razem.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie niestety operacja nie poprawiła stanu macicy. Blizna znów się nie zrosła prawidłowo. Jestem już po 2 próbie naprawy ubytku. W lutym się dowiem jak poszło tym razem.

O kurcze przykro mi :( myślałam ze jest wszystko w porządku jednak po operacji. Aż się boje jak u mnie wygląda :( czekam jeszcze dwa tygodnie na wizytę kontrolna. Czytałam o tym ze macica to poprostu mięsień a mięśnie siła rzeczy się nie zrastaja :( dam znać jak u mnie będzie. I trzymam kciuki żeby tym razem było dobrze u Ciebie. Dziękuję za odpowiedź

A możesz mi powiedzieć po jakim czasie lekarz kontroluje wynik operacji i kiedy ewentualnie zalecil starania o dziecko ?
Ja w wypisie dostałam info ze mam mieć kontrol miesiąc po i tylko tyle. We wczesniejszych rozmowach było rzucone ze min 3 miesiace po operacji nie można zachodzić w ciążę .

A możesz mi powiedzieć po jakim czasie lekarz kontroluje wynik operacji i kiedy ewentualnie zalecil starania o dziecko ?
Ja w wypisie dostałam info ze mam mieć kontrol miesiąc po i tylko tyle. We wczesniejszych rozmowach było rzucone ze min 3 miesiace po operacji nie można zachodzić w ciążę .
Ja mam kontrole 3 miesiące po operacji i jeśli byłoby ok to mogę zacząć starania.

O kurcze przykro mi :( myślałam ze jest wszystko w porządku jednak po operacji. Aż się boje jak u mnie wygląda :( czekam jeszcze dwa tygodnie na wizytę kontrolna. Czytałam o tym ze macica to poprostu mięsień a mięśnie siła rzeczy się nie zrastaja :( dam znać jak u mnie będzie. I trzymam kciuki żeby tym razem było dobrze u Ciebie. Dziękuję za odpowiedź
Jak tam wizyta kontrolna? Ja jestem po. Blizna 4mm. Szału nie ma. Ale jak się ta grubość utrzyma przez kolejne 3 miesiące to zielone światło.

Jak tam wizyta kontrolna? Ja jestem po. Blizna 4mm. Szału nie ma. Ale jak się ta grubość utrzyma przez kolejne 3 miesiące to zielone światło.

Hej. Ja wczoraj byłam na wizycie. Wg usg blizna 9 mm. Gin powiedział ze juz powinno tak zostać bo ponoć zrost się robi w 7 dni. Ale też będę czekać jeszcze do następnej jakiejś wizyty. No a z ciążą min 3 miesiace kazał odczekac. Nie było juz widać tego ubytku. Oby tak zostało. No to jak u Ciebie 4mm to tez nie jest "tragedia " bo to jest w takim miejscu ze się aż tak nie naciaga ta część macicy podczas ciazy.
Mi się do tego macica naprostowala wiec na plus :) trzymam kciuki żeby zostało albo i lepiej się jeszcze zabliznilo

Hej. Ja wczoraj byłam na wizycie. Wg usg blizna 9 mm. Gin powiedział ze juz powinno tak zostać bo ponoć zrost się robi w 7 dni. Ale też będę czekać jeszcze do następnej jakiejś wizyty. No a z ciążą min 3 miesiace kazał odczekac. Nie było juz widać tego ubytku. Oby tak zostało. No to jak u Ciebie 4mm to tez nie jest "tragedia " bo to jest w takim miejscu ze się aż tak nie naciaga ta część macicy podczas ciazy.
Mi się do tego macica naprostowala wiec na plus :) trzymam kciuki żeby zostało albo i lepiej się jeszcze zabliznilo
No to pięknie się u Ciebie zroslo. U mnie widać ten ubytek ale na szczęście są te 4 mm. Przedtem nie miałam nawet 2. Niby nie dużo ale ponoć wystarczająco. A miałaś zwykle usg czy z podaniem soli fizjologicznej?

No to pięknie się u Ciebie zroslo. U mnie widać ten ubytek ale na szczęście są te 4 mm. Przedtem nie miałam nawet 2. Niby nie dużo ale ponoć wystarczająco. A miałaś zwykle usg czy z podaniem soli fizjologicznej?

Miałam zwykle usg. Z solą to nawet nie słyszałam że się wykonuje. Może się umowie jeszcze do drugiego lekarza za miesiąc żeby zobaczył innym okiem. Wg tego co mnie operowal jest w porządku i kazał przyjść w ciąży :) a starania zacząć od świąt :) u mnie były 4 mm ale ubytek wyglądał na spory i miałam zrost na którym macica wisiała na otrzewnej i na tej bliznie cienkiej . Jak poprawił to się naprostowala a ze miałam duże tyłozgięcie to już mowa była o IUI, także zobaczymy jak będzie dalej :)

Witajcie,
Piszę do Was bo mianowicie mam taki problem....
16 stycznia 2017 mój porod zakończyl się CC. Od tamtej pory miałam dwie wizyty u ginekologa gdzie nie było mowy, że coś jest nie tak...
W sylwestra okazało się, że jestem w ciąży.
Wczoraj miałam pierwsza wizytę u swojego doktora, który prowadził moja pierwsza ciążę. Po wykonaniu USG okazało się, że jestem w 6 tygodniu ciąży i mam ubytek w macicy po cieciu cesarskim. Lekarz powiedział, że nie podejmie się prowadzenia tej ciazy i skierował mnie do szpitala bielanskiego w wawie do profesora.
Wczoraj miałam wykonane USG. Pani Lekarz potwierdziła, że jest ten ubytek ale jakoś za bardzo się tym nie przejęła i nic mi nie opowiedziała.
W poniedziałek mam wizytę u profesora z tym USG. Ciekawe co mi powie...
Ja naczytalam się w internecie mnóstwo i wylalam morze łez...

reklama
Witajcie,
Piszę do Was bo mianowicie mam taki problem....
16 stycznia 2017 mój porod zakończyl się CC. Od tamtej pory miałam dwie wizyty u ginekologa gdzie nie było mowy, że coś jest nie tak...
W sylwestra okazało się, że jestem w ciąży.
Wczoraj miałam pierwsza wizytę u swojego doktora, który prowadził moja pierwsza ciążę. Po wykonaniu USG okazało się, że jestem w 6 tygodniu ciąży i mam ubytek w macicy po cieciu cesarskim. Lekarz powiedział, że nie podejmie się prowadzenia tej ciazy i skierował mnie do szpitala bielanskiego w wawie do profesora.
Wczoraj miałam wykonane USG. Pani Lekarz potwierdziła, że jest ten ubytek ale jakoś za bardzo się tym nie przejęła i nic mi nie opowiedziała.
W poniedziałek mam wizytę u profesora z tym USG. Ciekawe co mi powie...
Ja naczytalam się w internecie mnóstwo i wylalam morze łez...
A powiedziano Ci jak gruba jest Blizna? Bo sam ubytek chyba nie jest problemem bardziej grubość blizny. U mnie nie miała nawet 2 mm i miałam naprawiana, to nic nie dało. Więc druga operacja. Teraz grubość 4 mm i jest to wystarczająca grubość na ciążę. Wiadomo czym grubsza tym lepsza.

Do góry