reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuch po CC a 2 i 3 ciąża

Nie powiedziano jak gruba..

W ogóle powiedziano mi, że jest dziura. Nie wiem jak to możliwe.
Robili mi USG są jakieś wymiary ale średnio jestem w stanie je odczytać.
Czy umiesz ? Mogę podesłać ?

reklama

Hej. Ja również miałam ubytek i kiedy przyjmowali mnie do szpitala na rekonstrukcje powiedzieli ze z takim ubytkiem najprawdopodobniej blizna by pękła, to się nie zdarza często więc się nie martw na zaś. Usg tez się w pewnym stopniu myli. Myślę że w trakcie ciąży będziesz mieć częstsze wizyty i kontrolę blizny. A pod koniec być może pobyt w szpitalu jeśli problem jest poważny bo nie można dopuszczać do pojawienia się skurczy bo to one moga doprowadzić do pęknięcia blizny. W każdy razie każde cc obarczone jest ryzykiem ze blizna może się rozejsc przy kolejnej ciazy :(

Możesz podesłać nie wiem czy pomogę ale spróbuję.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Możesz podesłać nie wiem czy pomogę ale spróbuję.

Wiem, że średnica pęcherzyka to 1,60cm
Średnica pęcherzyka zoltkowego 3mm ...

Nie wiem natomiast co oznaczają te długości
D1 - 7,9mm
D2 - 5,7mm

D1 - 37,1mm
D2 - 25,2 mm

Pomóż proszę.... do jutra zwariuje :(

Załączniki

• 20180121_102128.jpg
    20180121_102128.jpg
    144,9 KB · Wyświetleń: 207
  • 20180121_102208.jpg
    20180121_102208.jpg
    77,1 KB · Wyświetleń: 201
  • 20180121_102226.jpg
    20180121_102226.jpg
    64,8 KB · Wyświetleń: 193
Na moje nigdzie nie masz zmierzone grubości ścianki macicy w miejscu cięcia. A to 7.9 I 5.7 to chyba wymiar ubytku.

Ostatnia edycja:
Wiem, że średnica pęcherzyka to 1,60cm
Średnica pęcherzyka zoltkowego 3mm ...

Nie wiem natomiast co oznaczają te długości
D1 - 7,9mm
D2 - 5,7mm

D1 - 37,1mm
D2 - 25,2 mm

Pomóż proszę.... do jutra zwariuje :(
Koniecznie odezwij się co ten twój profesor wymyślił i co na temat ciąży myśli. Ja też planuje jeszcze dzidzie ale strasznie się boję. No i na razie mam zakaz od Pani doktor. Mimo iż jestem po operacyjnej naprawie ubytku.

Wiec tak...
Profesor podjął decyzję, że normalnie prowadzimy ciążę.
Podobno juz miał trochę takich przypadków.
Od ok. 20 - 25 tygodnia będę leżeć juz w szpitalu do końca.
Około 35 - 37 tygodnia CC jak wszystko bedzie ok.
Rekonstrukcja blizny podczas CC.

Wiec tak...
Profesor podjął decyzję, że normalnie prowadzimy ciążę.
Podobno juz miał trochę takich przypadków.
Od ok. 20 - 25 tygodnia będę leżeć juz w szpitalu do końca.
Około 35 - 37 tygodnia CC jak wszystko bedzie ok.
Rekonstrukcja blizny podczas CC.
A powiedział ci jakiej grubości jest blizna nad ubytkiem? Cieszę się że jest plan i trzymam kciuki aby szpital był jak najpóźniej potrzebny. Odzywaj się co słychać. Bardzo mnie temat twojej ciąży interesuje. Sama bardzo bym chciała ale niestety nie udało mi się przez ponad 3 lata zajść. Może teraz po tej naprawie się uda.

reklama
A powiedział ci jakiej grubości jest blizna nad ubytkiem? Cieszę się że jest plan i trzymam kciuki aby szpital był jak najpóźniej potrzebny. Odzywaj się co słychać. Bardzo mnie temat twojej ciąży interesuje. Sama bardzo bym chciała ale niestety nie udało mi się przez ponad 3 lata zajść. Może teraz po tej naprawie się uda.

Mam dziurę.
Nie zrosly się tkanki.
Czyli teoretycznie myśląc jeszcze gorzej aniżeli w Twoim przypadku.

Do góry