reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bruksella

reklama
widze, ze watek troche niemrawy ostatnio.......a ja jestem w Antwerpii :D
moze jeszcze sie ktos z Belgii zglosi? :D

witam :D
dzisiaj uzeralam sie z belgijska biurokracja.....BLEE

a propos to mam takie pytanie, czy mala urodzila sie w Belgii?bo ja nie moge sie zdecydowac gdzie rodzic ::)

a ubezpieczona jestes w Belgii?czy w Polsce?
bo z tego co slyszalam to strasznie drogo wychodzi rodzenie tutaj dlatego sie chcialam spytac jak to bylo w twoim przypadku.

Musialas zaplacic pelna kwote pobytu w szpitalu czy tylko czesc?
no i w ogole jak bylo?

Pozdrawiam serdecznie :D

Ja rodziłam w prywatnym szpitalu takżę koszt był baardzo wysoki ale rozłożono mi to na raty wiec raz dwa zapłaciłam :)
Ogólnie jestem bardzo zadowolona moją ginekolog jest Polka no i ona mi powiedziała że w Polsce miałabym strasznie komplikacje bo ja urodziłam Nicole w 43 tyg przez tydzień byłam na wywołaniu no i zakończyło się cesarką.Także mój pobyt w szpitalu trwał 5 dni no i co za tym idzie koszt wyższy.
Ja mam ubezpieczenie belgijskie no ale jak pisałam w prywatnej klinice to nie ma znaczenia także pokrywałam cały koszt porodu :).
Jeśli bym rodziła w państwowym to ubezpieczenie chyba pokrywa 50-70% kosztów.
NIe żałujemy swojej decyzji a pieniądze.. rzecz nabyta :).

dzieki za informacje :D
wlasciwie to potwierdzilas to co wiedzialam.
Raczej mysle, zeby pojechac do Polski urodzic, bo tam jest rodzinka i zaufany lekarz, ale oczywiscie nie wszystko da sie zaplanowac wiec musze byc przygotowana.
Ciesze sie, ze bylas zadowolona z belgijskiej opieki :D

reklama
Zaufany lekarz to podstawa :) będziesz czuła się bezpieczna i będziesz wiedziała że Twoje dziecko ma dobrą opiekę a to jest najważniejsze! :)

Do góry