reklama
frez.ja1987
Fanka BB :)
Jeżeli test jest pozytywny, to raczej ciąża. Możesz powtórzyć test lub zrobić betę dla pewności.Cześć
Miesiączka spóźnia mi się 6 dzień. Dwa dni temu zamiast okresu dostałam brązowe upławy (nie muszę podkładać podpaski - wystarczy wkładka). Dziś zrobiłam test ciążowy- wyszedł pozytywny. Czy mogę być w ciąży ? Czy mam się czym martwić?
W sprawie podmień, skonsultuj się z lekarzem.
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Pozytywny test oznacza, że jesteś w ciąży, ale plamienia są bezpośrednim wskazaniem do konsultacji z ginekologiem, mogą się pojawiać z wielu przyczyn, często jest to niedomoga lutealna.
Kaamilaaa
Cześć
Miesiączka spóźnia mi się 6 dzień. Dwa dni temu zamiast okresu dostałam brązowe upławy (nie muszę podkładać podpaski - wystarczy wkładka). Dziś zrobiłam test ciążowy- wyszedł pozytywny. Czy mogę być w ciąży ? Czy mam się czym martwić?
Skoro test pozytywny no to ciąża. Powtórz test albo idź na betę. Plamienie może nic nie znaczyć a może wskazywać na jakieś problemy z ciąża albo oznaczać początek poronienia. Zrób betę dwa razy w odstępie 48h żeby sprawdzić czy jest przyrost i potem ewentualnie do lekarza jeśli plamienie się utrzyma
Skoro test pozytywny no to ciąża. Powtórz test albo idź na betę. Plamienie może nic nie znaczyć a może wskazywać na jakieś problemy z ciąża albo oznaczać początek poronienia. Zrób betę dwa razy w odstępie 48h żeby sprawdzić czy jest przyrost i potem ewentualnie do lekarza jeśli plamienie się brązowe
Brązowe upławy miałam tylko te 2 dni. Dziś już nic nie leciSkoro test pozytywny no to ciąża. Powtórz test albo idź na betę. Plamienie może nic nie znaczyć a może wskazywać na jakieś problemy z ciąża albo oznaczać początek poronienia. Zrób betę dwa razy w odstępie 48h żeby sprawdzić czy jest przyrost i potem ewentualnie do lekarza jeśli plamienie się utrzyma
Kaamilaaa
Tak czy inaczej warto sprawdzić czy beta przyrasta. A w między czasie umówić się do lekarza, plamienia w ciąży zawsze należy skonsultować z lekarzem.Brązowe upławy miałam tylko te 2 dni. Dziś już nic nie leci [emoji846]
G
gość 202851
Gość
To mogło być plamienie implementacyjne. Miałam tak, myślałam że to okres, jednak trwało dwa dni i w ogóle się nie rozkręciło. Po 5 dniach od pierwszego dnia tego plamienia zrobiłam dopiero test, wyszedł pozytywny, a beta zrobiona dwa dni później wyniosła coś około 4.000Cześć
Jak pójdziesz do labo na betę, to zrób sobie dodatkowo progesteron i TSH
Potem do lekarza
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Na Twoim miejscu oznaczyłabym 2 razy betę i zapisała się do lekarza.
Gratuluję i życzę nudnych 9 miesięcy
Gratuluję i życzę nudnych 9 miesięcy
reklama
Hey dziewczyny ja mam dokładnie taki sam przypadek okresu nie mam testy wychodzily pozytywne dzis właśnie zauważyłam ze sluz jest zabarwiony na brązowy kolor. Jutro idę na betę(mialam iść w piatek ale u mnie w poradni wiecznie jaki problem w labo) choć nie wiem czy to ma sens bo zrobiłam dzis test i druga kreska ledwo widoczna i bardzo mnie to martwi . Do lekarza ide w środę i sie bardzo boję co mi powie. Pozdrawiam was.