reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brązowe upławy zamaist miesiączki. Test pozytywny

Cześć
Miesiączka spóźnia mi się 6 dzień. Dwa dni temu zamiast okresu dostałam brązowe upławy (nie muszę podkładać podpaski - wystarczy wkładka). Dziś zrobiłam test ciążowy- wyszedł pozytywny. Czy mogę być w ciąży ? Czy mam się czym martwić?

reklama
Cześć
Miesiączka spóźnia mi się 6 dzień. Dwa dni temu zamiast okresu dostałam brązowe upławy (nie muszę podkładać podpaski - wystarczy wkładka). Dziś zrobiłam test ciążowy- wyszedł pozytywny. Czy mogę być w ciąży ? Czy mam się czym martwić?
Jeżeli test jest pozytywny, to raczej ciąża. Możesz powtórzyć test lub zrobić betę dla pewności.

W sprawie podmień, skonsultuj się z lekarzem.

Pozytywny test oznacza, że jesteś w ciąży, ale plamienia są bezpośrednim wskazaniem do konsultacji z ginekologiem, mogą się pojawiać z wielu przyczyn, często jest to niedomoga lutealna.

Cześć

Skoro test pozytywny no to ciąża. Powtórz test albo idź na betę. Plamienie może nic nie znaczyć a może wskazywać na jakieś problemy z ciąża albo oznaczać początek poronienia. Zrób betę dwa razy w odstępie 48h żeby sprawdzić czy jest przyrost i potem ewentualnie do lekarza jeśli plamienie się utrzyma

Skoro test pozytywny no to ciąża. Powtórz test albo idź na betę. Plamienie może nic nie znaczyć a może wskazywać na jakieś problemy z ciąża albo oznaczać początek poronienia. Zrób betę dwa razy w odstępie 48h żeby sprawdzić czy jest przyrost i potem ewentualnie do lekarza jeśli plamienie się brązowe

Skoro test pozytywny no to ciąża. Powtórz test albo idź na betę. Plamienie może nic nie znaczyć a może wskazywać na jakieś problemy z ciąża albo oznaczać początek poronienia. Zrób betę dwa razy w odstępie 48h żeby sprawdzić czy jest przyrost i potem ewentualnie do lekarza jeśli plamienie się utrzyma
Brązowe upławy miałam tylko te 2 dni. Dziś już nic nie leci 🙂

Test pozytywny rowna się ciaza , zrob bete ,sprawdź przyrost po 48h i do lekarza ,każde plamienie w ciazy powinno być skontrolowane przez lekarza

Cześć
To mogło być plamienie implementacyjne. Miałam tak, myślałam że to okres, jednak trwało dwa dni i w ogóle się nie rozkręciło. Po 5 dniach od pierwszego dnia tego plamienia zrobiłam dopiero test, wyszedł pozytywny, a beta zrobiona dwa dni później wyniosła coś około 4.000 :)
Jak pójdziesz do labo na betę, to zrób sobie dodatkowo progesteron i TSH :)
Potem do lekarza :)

Na Twoim miejscu oznaczyłabym 2 razy betę i zapisała się do lekarza.
Gratuluję i życzę nudnych 9 miesięcy :)

reklama
Hey dziewczyny ja mam dokładnie taki sam przypadek okresu nie mam testy wychodzily pozytywne dzis właśnie zauważyłam ze sluz jest zabarwiony na brązowy kolor. Jutro idę na betę(mialam iść w piatek ale u mnie w poradni wiecznie jaki problem w labo) choć nie wiem czy to ma sens bo zrobiłam dzis test i druga kreska ledwo widoczna i bardzo mnie to martwi . Do lekarza ide w środę i sie bardzo boję co mi powie. Pozdrawiam was.

Do góry