reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak zarodka w 7 tygodniu ciąży

reklama
Mam ten sam problem brak zarodka 7 tc i 1 d . Pecherzyk ciazowy 2.17 cm . Beta z krwi 2 tyg temu 1891 . A tydz temu pecherzyk ciazowy mierzył 13.08 mm . Czy jest jakaś szansa że ten zarodek się pojawi ?
Szansa jest zawsze , w moim przypadku niestety ale zakończyło się to poronieniem chybionym ( wywoływanym ) w 9 tygodniu i 3 dniu . Organizm wchłonął zarodek na wczesnym etapie u mnie mniej więcej w 6 tygodniu ciąża przestała się rozwijać . Wady genetyczne płodu , organizm po prostu wiedział że maluszek nie przetrwa .orzynjamniej tak tłumaczył mi to lekarz ... Bete w 8 tygodniu miałam 19450 ,niestety nie podwoiła się po dwóch dniach 24300 . Ale ciąża u każdej kobiety przebiega inaczej więc nie ma się co sugerować historia innych . Trzymam za Ciebie i maluszka mocno kciuki .

Nie pocieszę, poniewaz ja w ciąży w październiku również czekałam baardzo długo na wszystko. Pod koniec 5 tygodnia pojawił się pęcherzyk żółciowy, półtora tygodnia (!) później zarodek 2 mm bez akcji serca i poroniłam dwa dni później we własne urodziny. :(

Podpinam się, byłam na USG w 7+0 tc, nie było zarodka, pęcherzyk niecałe 13 mm + pęcherzyk żółtkowy. Owulacja była ok 20 dc. Lekarz mówi, że raczej nic z tego nie będzie, zarodek się nie rozwinie, bo nawet jakby ciąża była tydzień młodsza, to już powinien być zarodek. Co o tym myślicie? Jestem załamana tymi słowami...
IMG_20220304_080559.jpg

Podpinam się, byłam na USG w 7+0 tc, nie było zarodka, pęcherzyk niecałe 13 mm + pęcherzyk żółtkowy. Owulacja była ok 20 dc. Lekarz mówi, że raczej nic z tego nie będzie, zarodek się nie rozwinie, bo nawet jakby ciąża była tydzień młodsza, to już powinien być zarodek. Co o tym myślicie? Jestem załamana tymi słowami... Zobacz załącznik 1375605
Owulację miałaś dosyć późno, gdyby ciąża była o tydzień młodsza to byłby 6+0 a wtedy nie każdy ma uwidoczniony zarodek, ja miałam dopiero w 6+4 widoczny, bo wszystko zależy od sprzętu. Może pójdź do innego lekarza ?

Podpinam się, byłam na USG w 7+0 tc, nie było zarodka, pęcherzyk niecałe 13 mm + pęcherzyk żółtkowy. Owulacja była ok 20 dc. Lekarz mówi, że raczej nic z tego nie będzie, zarodek się nie rozwinie, bo nawet jakby ciąża była tydzień młodsza, to już powinien być zarodek. Co o tym myślicie? Jestem załamana tymi słowami... Zobacz załącznik 1375605
Jeszcze nic straconego skoro pojawił się pęcherzyk zoltkowy. Poczekaj kilka dni i idź ponownie do lekarza.

Owulację miałaś dosyć późno, gdyby ciąża była o tydzień młodsza to byłby 6+0 a wtedy nie każdy ma uwidoczniony zarodek, ja miałam dopiero w 6+4 widoczny, bo wszystko zależy od sprzętu. Może pójdź do innego lekarza ?
Idę do innego lekarza jutro, będzie to 7+4 czyli tylko 4 dni różnicy, nie wiem czy to nie za wcześnie... Ale internety piszą, że zarodek pojawia się 2-3 dni po pojawieniu się pęcherzyka żółtkowego, więc teoretycznie powinno być coś więcej widać o ile ciąża się rozwija

Idę do innego lekarza jutro, będzie to 7+4 czyli tylko 4 dni różnicy, nie wiem czy to nie za wcześnie... Ale internety piszą, że zarodek pojawia się 2-3 dni po pojawieniu się pęcherzyka żółtkowego, więc teoretycznie powinno być coś więcej widać o ile ciąża się rozwija
Teoretycznie, u mnie był pęcherzyk żółtkowy w poniedziałek, a zarodek dopiero w kolejny poniedziałek, najwidoczniej był słaby sprzęt po prostu.

Sama zaczynałam ciążę od takiej informacji (baaa u mnie pęcherzyk był nawet większy) byłam u lekarza 4ti1d od owulacji czyli(6ti1d) nie było nic kompletnie widać i lekarz sugerował ewentualnie jeszcze młodszą ciąże lub puste jajo, ze wskazaniem na to drugie. Termin wiedziałam, że jest wyliczony poprawnie więc pogodzona z tą informacją chciałem iść do innego lekarza raczej po poradę co dalej... Na wizycie 4 dni później był widoczny zarodek, bicie serca i wiek dokładnie 6t i 5dn czyli wiek się zgadzał. Przechodząc do meritum, powiem szczerze, że jakość sprzętu ma ogromne znaczenie, stąd czasami ciężko znaleźć zarodek bo owszem on może tam być powinien w 6t-7t tylko po prostu jest niewidoczny. Więc ja bym absolutnie nie wykluczyła opcji szczęśliwego zakończenia. ps. Zdjęcia poniżej dzielą jedynie 3dni, ale nawet laik nie ma wątpliwości co do jakości

Załączniki

• IMG_20220304_083505.jpg
    IMG_20220304_083505.jpg
    786,1 KB · Wyświetleń: 1 525
  • IMG_20210724_191341.jpg
    IMG_20210724_191341.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 1 400
Ostatnia edycja:
reklama
Zrobiłam betę z polecenia lekarza, uspokoiło mnie to, wskazuje na początek 6 tygodnia, czyli to by się zgadzało z moimi wyliczeniami, że ciąża jest ok tydzień młodsza
IMG_20220304_131811.jpg

Do góry