reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak zarodka w 6 tc

Wpadlam dzisiaj w panikę, proszę o pomoc.
9 lat starań i w końcu się udało. Dzisiaj jest 23 dzień po transferze dwóch mrożonych blastocyst. Kalkulatory pokazują 6 tc 7d bądź 7 tc 0d. 1 dzień miesiączki 11 styczeń, teoretyczna owulacja 25 styczeń. Nie wiem czy dobrze liczę.
Dzisiaj pierwsze usg. Pęcherzyk 11,5 mm, jest ciałko żółte, zarodka nie widac. Pani doktor powściągliwa powiedziała, że ok. Mąż podskakiwal pod sufit z radości. Tylko ze według aplikacji i artykułów: 6tc 6d pęcherzyk-17, crl 6-mm. Ciąża tydzień opóźniona?
Czy ja źle liczę? Jakie szanse ma moje maleństwo?

reklama
reklama
Wtedy jednak bylo to poronienie zatrzymane (ponoc nie pusty, ale zarodek obumarl na bardzo wczesnym etapie). Natomiast w obecnej ciazy w 6tc+kilka dni bylo widac tylko pusty pecherzyk ciazowy (ale byly malutkie przeplywy wewnatrz), a tydzien pozniej nie tylko ukazal sie pecherzyk zoltkowy, ale tez zarodek z bijacym sercem. Miesiaczki mam regularne,ale miałam trochę stresow, wiec teoretycznie mogla mi sie kilka dni przesunac owulacja i moze to przez to.

Moze Twój lekarz widział jeszcze cos, co źle rokuje i dlatego taka decyzja... Ja bym raczej nie zdecydowala sie na odstawienie lekow bez zbadania hcg.

Wtedy jednak bylo to poronienie zatrzymane (ponoc nie pusty, ale zarodek obumarl na bardzo wczesnym etapie). Natomiast w obecnej ciazy w 6tc+kilka dni bylo widac tylko pusty pecherzyk ciazowy (ale byly malutkie przeplywy wewnatrz), a tydzien pozniej nie tylko ukazal sie pecherzyk zoltkowy, ale tez zarodek z bijacym sercem. Miesiaczki mam regularne,ale miałam trochę stresow, wiec teoretycznie mogla mi sie kilka dni przesunac owulacja i moze to przez to.

Moze Twój lekarz widział jeszcze cos, co źle rokuje i dlatego taka decyzja... Ja bym raczej nie zdecydowala sie na odstawienie lekow bez zbadania hcg.
Twierdzi że tylko to jest powodem odstawienia ... Beta z dzisiaj 2640 ...wydaje mi się chyba niska ...

A mi się wydaje że jest ok.
80+80=160 - 2dni
160+160= 320 - 4dni
320+320= 640 - 6dni
I tak dalej. Ma być co najmniej 100% więcej po 48h. Więc jak dla mnie jak najbardziej się miescisz. Chyba że coś źle liczę?
Za 4 dni powinien być widoczny zarodek z sercem według Twojej bety. Najpóźniej za tydzień, bo przy takich liczbach ta beta może już powoli zwalniać. Więc nie pozostaje nic innego jak czekać tydzień na kolejne usg, chociaż jak dla mnie raczej nie powinnaś się ta betą martwić bo jest w porządku:)

reklama
A mi się wydaje że jest ok.
80+80=160 - 2dni
160+160= 320 - 4dni
320+320= 640 - 6dni
I tak dalej. Ma być co najmniej 100% więcej po 48h. Więc jak dla mnie jak najbardziej się miescisz. Chyba że coś źle liczę?
Za 4 dni powinien być widoczny zarodek z sercem według Twojej bety. Najpóźniej za tydzień, bo przy takich liczbach ta beta może już powoli zwalniać. Więc nie pozostaje nic innego jak czekać tydzień na kolejne usg, chociaż jak dla mnie raczej nie powinnaś się ta betą martwić bo jest w porządku:)
Boziu jakbym mogła to bym Cię wycalowala :) dla takich dobrych duszyczek warto tu zaglądać i mieć nadzieję

Do góry