reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak zarodka w 6 tc

Wpadlam dzisiaj w panikę, proszę o pomoc.
9 lat starań i w końcu się udało. Dzisiaj jest 23 dzień po transferze dwóch mrożonych blastocyst. Kalkulatory pokazują 6 tc 7d bądź 7 tc 0d. 1 dzień miesiączki 11 styczeń, teoretyczna owulacja 25 styczeń. Nie wiem czy dobrze liczę.
Dzisiaj pierwsze usg. Pęcherzyk 11,5 mm, jest ciałko żółte, zarodka nie widac. Pani doktor powściągliwa powiedziała, że ok. Mąż podskakiwal pod sufit z radości. Tylko ze według aplikacji i artykułów: 6tc 6d pęcherzyk-17, crl 6-mm. Ciąża tydzień opóźniona?
Czy ja źle liczę? Jakie szanse ma moje maleństwo?

reklama
reklama
Pysia ja Cię bardzo przepraszam ale ja chyba źle Ci to policzylam bo Ty wcześniejszą bete miałaś 760 a ja myślałam że 76...
Po 2 dniach powinno być 1500, po 4 około 3000 a po tygodniu w granicach 7000 tyś. Powyżej 2000 ta beta może już różnie rosnąć ale mimo wszystko trochę niska...

Pysia ja Cię bardzo przepraszam ale ja chyba źle Ci to policzylam bo Ty wcześniejszą bete miałaś 760 a ja myślałam że 76...
Po 2 dniach powinno być 1500, po 4 około 3000 a po tygodniu w granicach 7000 tyś. Powyżej 2000 ta beta może już różnie rosnąć ale mimo wszystko trochę niska...
Zobaczymy już nie mam wpływu na to co będzie ... Pozostaje mi czekać do czwartku

A powiedzcie mi jak lekarz przy USG określa wiek ciąży np 4 tydzień 5 dzień to od daty miesiączki to liczy czy jak np 4t5d to od miesiączki licząc 6t5d?

A powiedzcie mi jak lekarz przy USG określa wiek ciąży np 4 tydzień 5 dzień to od daty miesiączki to liczy czy jak np 4t5d to od miesiączki licząc 6t5d?
USG "dolicza" 2 tygodnie ciąży przed owulacją, czyli jakby od ostatniej miesiączki przy założeniu cykli 28 dniowych. Przykład: kobieta ma cykle 28 dniowe i w połowie cyklu zaszła w ciążę. Od pierwszego dnia OM minęło 6t5d. Jeśli ciąża jest idealna (a mało która taka jest i mało który pomiar USG jest idealny), to USG będzie pokazywało, że pęcherzyk pasuje do 6t5d.

USG "dolicza" 2 tygodnie ciąży przed owulacją, czyli jakby od ostatniej miesiączki przy założeniu cykli 28 dniowych. Przykład: kobieta ma cykle 28 dniowe i w połowie cyklu zaszła w ciążę. Od pierwszego dnia OM minęło 6t5d. Jeśli ciąża jest idealna (a mało która taka jest i mało który pomiar USG jest idealny), to USG będzie pokazywało, że pęcherzyk pasuje do 6t5d.
Nie wiem tylko jak jest w przypadku in vitro bo ja nie zaszłam naturalnie ...

@Pysia1302 czy ty mialas bete 77 a po 7 dniach 2640?? Jesli tak to przyrost jak najbardziej prawidlowy.
Ale nie wiem czemu ci napisalam ze zly czy ty napisane mialas wczesniej ze masz 770 ja wiem jak sie bete przyrost liczy i szczerzw widzialam zly przyrost i nie wie! Czy zero usunelas czy jak. Jesli teraz popatrzysz na swoje wyniki i mialas pierwszy pomiar z wynikiem 77 a kolejny 2640 to moge. Nadal za Ciebie trzymac kciuki.

reklama
@Pysia1302 czy ty mialas bete 77 a po 7 dniach 2640?? Jesli tak to przyrost jak najbardziej prawidlowy.
Ale nie wiem czemu ci napisalam ze zly czy ty napisane mialas wczesniej ze masz 770 ja wiem jak sie bete przyrost liczy i szczerzw widzialam zly przyrost i nie wie! Czy zero usunelas czy jak. Jesli teraz popatrzysz na swoje wyniki i mialas pierwszy pomiar z wynikiem 77 a kolejny 2640 to moge. Nadal za Ciebie trzymac kciuki.
760 miałam tydzień temu ... Wiem że nic z tego nie będzie więc nie musicie się męczyć z liczeniem

Do góry