reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak śluzu plodnego

Tak, jest to możliwe ponieważ plemnik może przetrwać około 4 dni w ciele kobiety, a do zapłodnienia dochodzi w dzień owulacji. Podczas zagniezdzenia może wystąpić lekkie plamienie.

A ile odczekać ze zrobieniem testu?. I czy to plamienie implatacyje może trwać dłużej niż 3 dni bo ja mam to właśnie już 3 dzień?. Jest troszkę bardziej obfity niż w poprzednich dniach i przypomina kisiel.

Dodam że dziś jest 26 dc a cykle mam 34-36 dniowe.

reklama
A ile odczekać ze zrobieniem testu?. I czy to plamienie implatacyje może trwać dłużej niż 3 dni bo ja mam to właśnie już 3 dzień?. Jest troszkę bardziej obfity niż w poprzednich dniach i przypomina kisiel.

Dodam że dziś jest 26 dc a cykle mam 34-36 dniowe.
Nie odniosę się do Twoich plamien, bo w moim przypadku wyglądało to troszkę inaczej ale każda z nas się rozni[emoji38] jeśli chodzi o wykonanie testu ciazowego to osobiście radziłabym mniej więcej blisko dnia spodziewanej miesiaczki. Wiem, że ciekawość będzie Cię zrzerala i będzie Cię korciło żeby zrobić wcześniej ale test może jeszcze nie wyjść mimo gwarantowane go przez producenta stopnia czułości. Może skocz do labolatorium i sprawdz pomiar bety, myślę ze to będzie najbardziej wiarygodne na tym etapie. Pamiętaj, że zapłodnienie to jedno ale jeszcze zagniezdzenie to kilka dni wiec to nie jest tak hop siup...na wszystko potrzeba czasu...uzbrój się w cierpliwość.

Do góry