reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brak okresu...

Pani M

Zaciekawiona BB
Okres spóźnia mi się 73 dni.... Współżyłam w dni płodne i mogę powiedzieć ze cały miesiąc, oczywiście nie codziennie ale co drugi dzień, trzeci. Brak jakich kolwiek oznak ciąży nic nie wyczuwam. Możliwe że się tym bardzo denerwuje bo nie jest to normalne aż tyle nie mieć miesiączki. Robilam testy ale w dniu spodziewanej menstruacji i wyszedł negatywny, później uznałam ze będę czekała aż się pojawi

reklama
Rozwiązanie
5 dzisiaj to samo dwie kreseczki... Ale nie będę ogłaszać rodzinie narazie poczekam aż będzie to pewne bo Święta dzisiaj i akurat rodzina w komplecie ale ja się wstrzymam. Przy okazji Życzę Spokojnych i Wesołych Świąt♥
Gratulacje!!! 💕 🌷 😍
Witaj w gronie ciężarówek ;) Piękny prezent pod choinkę masz ;)

Wszystkiego najlepszego! 🎄
reklama
Ja bym zrobiła jak najszybciej test. Ja również czekałam długo na wizytę u swojego gin, aby potwierdzic prawidłowość ciąży, bo to, że byłam w ciazy to akurat wiedziałam po teście z moczu i becie HCG. Dr akurat był miesiąc na urlopie 🤷‍♀️ Ale jak tylko zadzwoniłam to od razu powiedział mi jakie mam witaminy zażywać do czasu wizyty 👍🏻

Ja bym zrobiła jak najszybciej test. Ja również czekałam długo na wizytę u swojego gin, aby potwierdzic prawidłowość ciąży, bo to, że byłam w ciazy to akurat wiedziałam po teście z moczu i becie HCG. Dr akurat był miesiąc na urlopie 🤷‍♀️ Ale jak tylko zadzwoniłam to od razu powiedział mi jakie mam witaminy zażywać do czasu wizyty 👍🏻
Rozumiem dziękuje bardzo za odpowiedz:)

I przepraszam z tymi mądrościami życiowymi ma Pani racje jak najbardziej jestem strasznie rozdrażniona i dlatego tak reaguje na wypowiedzi tym bardziej ze bardzo dbam o zdrowie.
Rozumiem zdenerwowanie, ale proszę spojrzeć na inne pytania tego typu są powielane po kilkaset razy na forum.
Przepraszam, nie napisała Pani słowa o suplementacji czy staraniach, więc też mogłam zrozumieć inaczej.

Biorę tabletki na bazie kwasu foliowego przez trzy miesiące. Bo staram się o to aby zajść w ciąże mieszkam za granica i wizyty u lekarza są umawiane w momencie kiedy mogę zerwać się z pracy i wiem z czym wiąże się staranie o dziecko i jak trzeba o siebie dbać wiec może Pani darować sobie swoje mądrości życiowe chciałam się dowiedzieć czy któraś z Pan miała podobna sytuacje wizytę mam powtarzam po świętach dlatego pytam tutaj. Być może mam problemy hormonalne przy tak nie regularnych cyklach bardziej chciałam wiedzieć czy mogą nie występować żadne symptomy wskazujące na ciąże w takim czasie... Zle sprecyzowalam pytanie na forum.
Jeśli pytasz czy można nie odczuwać żadnych symptomów na początku to owszem. Dopiero w okolicach 14 tygodnia zaczęłam mieć tkliwe piersi. Wcześniej totalnie nic nie licząc braku miesiączki. Później też bezobjawowo aż do ruchów maluszka.
Zrób test ciążowy dla świętego spokoju i powodzenia życzę! :)

Kochana,wiem ze za granica nie zawsze jest opcja bety ale test pewnie da rade kupic,test powinien juz byc wiarygodny.jesli cie ta sytuacja stresuje to mozesz sobie sama blokowac okres tym stresem.juz czas podjac jakies kroki,a co do objawow to nigdy nie wiadomo,przewaznie objawy sa wynikiem podniesienia progresteronu(wlasnie w ciazy).daj znac,powodzenia

reklama
Jeśli pytasz czy można nie odczuwać żadnych symptomów na początku to owszem. Dopiero w okolicach 14 tygodnia zaczęłam mieć tkliwe piersi. Wcześniej totalnie nic nie licząc braku miesiączki. Później też bezobjawowo aż do ruchów maluszka.
Zrób test ciążowy dla świętego spokoju i powodzenia życzę! :)
Tak jutro z samego rana będę robiła test ciążowy a co chodzi o piersi to strasznie zaczęły być tkliwe nie mogę się dotknąć wręcz w tej okolicy 😱🙂

Do góry