reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak miesiączki a test negatywny

Witam, spóźnia mi się okres trzeci dzień, a zawsze miałam 28 dniowe regularne cykle. Do tego czuję kłucie po prawej stronie. Test ciążowy wyszedł negatywny :( Czy mogę mieć nadzieję na ciążę czy to mało prawdopodobne? Do ginekologa jestem umówiona i nie mogę się doczekać wizyty, denerwuję się tym negatywny testem i to kłucie na dole brzuszka :(

reklama
Owulacja mogła się wyjątkowo przesunąć i stąd opóźnienie okresu. Co za tym idzie, mogłaby być jeszcze jakaś szansa na pozytyw, ale to zależy ile minęło od owulacji, a nie wiem czy ją jakoś monitorujesz? Jeśli nie, to test 14 dni po ostatnim stosunku powinien dać odpowiedź.

Dziekuję. Monitoruję owulację i powinna być 13, 14-go. współlżycie było przed owulacją i też po 17go. Chybaże rzeczywiście nie wyczułam i owulacja się przesunęła. To kłucie mnie niepokoi. Dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj :( Czytam jeszcze o ciąży pozamacicznej, ale też by wyszla na teście. Nie wiem jak wytrwam do jutra do wieczora do wizyty.

3 dni opóźnienia to w sumie nic takiego. Mogła Ci się owulacja przesunąć, stres, dieta to też wpływa na Twój organizm.
Pozamaciczną wyszłaby Ci na teście bo wydziela się hormon hcg.
Może masz też torbiel na jajniku i stąd odczuwasz takie bóle. No to może być dużo rzeczy.
Prawidłowa miesiączka 28/33(może nawet 35)dni ,więc daj sobie czas bo organizm to nie zegarek .
Mnie też tak jak Ciebie od czasu do czasu boli przed miesiączką.

3 dni opóźnienia to w sumie nic takiego. Mogła Ci się owulacja przesunąć, stres, dieta to też wpływa na Twój organizm.
Pozamaciczną wyszłaby Ci na teście bo wydziela się hormon hcg.
Może masz też torbiel na jajniku i stąd odczuwasz takie bóle. No to może być dużo rzeczy.
Prawidłowa miesiączka 28/33(może nawet 35)dni ,więc daj sobie czas bo organizm to nie zegarek .
Mnie też tak jak Ciebie od czasu do czasu boli przed miesiączką.
Dziękuję :) dzisiaj idę do kontroli to zobaczę co powie lekarz.

Dziekuję. Monitoruję owulację i powinna być 13, 14-go. współlżycie było przed owulacją i też po 17go. Chybaże rzeczywiście nie wyczułam i owulacja się przesunęła. To kłucie mnie niepokoi. Dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj :( Czytam jeszcze o ciąży pozamacicznej, ale też by wyszla na teście. Nie wiem jak wytrwam do jutra do wieczora do wizyty.
Ale w jaki sposób ją monitorujesz?

reklama

Co masz na myśli "chyba że nie wyczułam i owulacja się przesunęła"?
Owulacji nie wyznacza się kłuciem jajnika.
Mnie jajniki (zdrowe!) kłują przy intensywniejszym współżyciu, w trakcie miesiączki, przed miesiączką też potrafią, jeśli przyjmujesz inozytol - mnie aż wykręca na nim. 🤷🏻‍♀️

Owulację najlepiej albo potwierdzać testami, a jeśli masz jakieś problemy to monitoringiem u lekarza... kłucie można wsadzić miedzy bajki tak jak i inne chałupnicze metody...

Do góry