Czarna 36
Fanka BB :)
Lekarze na NFZ przede wszystkim traktują młodą mamę czesto po macoszemu.aczkolwiek zdarzają się i mamy, które niemalże doszukują się problemów u dziecka. Nie mówię oczywiście o autorce, ale obserwuję kilka takich w swoim otoczeniu. Uważam, że w razie wątpliwości najlepiej poszukać specjalisty, pojechać prywatnie i od specjalisty w danej dziedzinie dowiedzieć się czy jest ok czy też trzeba pracy z dzieckiem. Lekarze POZ najczęściej mają beznadziejną wiedzę, dawno nie aktualizowaną, a dobry specjalista od razu stwierdzi, czy coś z dzieckiem jest nie tak. Choć jeśli kolejny lekarz mówi, że dziecko ma na coś jeszcze czas, to ma i warto odpuścić sobie popychanie dziecka w rozwoju.
Moja pediatra sama szczerze mi powiedziała,ze lekarze nie chcą pracowac na NFZ....
Pakiety medyczne np w Lux med to tez beznadzieja....No chyba ze jestes VIP.
Ja jako dziecko mialam jedną pediatrę,i to był lekarz z powołania a nie z łaski.
Ta moja uwierzcie,jest naprawdę oki,odpowie na pytania,ale jak na wizyte bilansową jest 20 minut, tym mierzenie ważenie i bilans to nie da sie wszystkiego rozstrzygnąć.