reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bóle przedporodowe

reklama
wiecie ja też słyszałam że magnez odstawia się koło 36-37 tyg - pytałam się w zeszłym tyg i kazali dalej brać, pytałam się dzisiaj i też kazał dalej brać..i to 3 razy dziennie (może dlatego że fenoterol musiałam odstawić pzrez cholestazę w 34?)
ja też pierworódka ale chyba u mnie nie tzreba czasu bo szyjki już praktycznie nie mam (część pochwowa w zaniku jak to ładnie dziś Pani dr ujęła) a rozwarcie mam od 30tc:-D

A mi lekarz kazal odstawic tylko nospe, magneB^ pozwolil brac, niby na skurcze łydek, ale ja mu sama powiedziałam, że to nic nie daje, to sie zasmiał i powiedział, że on pozwala jesc swoim pacjentkom, to (a`la placebo) ja odstawilam, a wlasciwie to skonczylam opakowanie i nie kupilam juz wiecej :-)

A ja mam jakieś delikatne skurcze..hmmm...
O jeju dziisaj w nocy złapał mnie taki skurcz łydki, że mój A, się poderwał z łóżka i mówi "o jezu to już"???
Ja mówię nie, to łydka..
A on boże kobieto nie strasz mnie:-D

Szuszu to i tak lepiej, ze nie wchodzi Ci do łazienki jak sie noca załatwiasz :-D Skurcze ???? jeszcze nie czas... ;-)

Mnie też pobolewa, mam skurcze jak przy @. Dodatkowo czuję się jakbym miała mega-mega zakwasy w miednicy, ciężko się podnieść, skarpetki ubrać, cokolwiek... Spanie przestało być przyjemne, zwłaszcza jak padam ze zmęczenia a tu harce w brzuchu i nie da się ani na lewym boku ani na prawym, a na plecach nie mogę oddychać.

lukrecja ja ze spaniem mam identycznie, czasami z godzina mija zanim mala sie wyszaleje

czytam o tym magnezie i tak sie zastanawiam, bo ja biore go ale ze wzgledu na kurcze lydek i dretwienie paluchow w rece, i nie wiem brrac czy odstawic po tym 36 tyg?!

ja w internecie tez wielokrotnie czytalam ze magnez powinno sie odstawic w 36 tygodniu i tak tez zrobilam, od 37.tygodnia mozna pic za to majaca odwrotne dzialanie herbatke z lisci malin, ja zamierzam od 38 tygodnia...

reklama
ja w internecie tez wielokrotnie czytalam ze magnez powinno sie odstawic w 36 tygodniu i tak tez zrobilam, od 37.tygodnia mozna pic za to majaca odwrotne dzialanie herbatke z lisci malin, ja zamierzam od 38 tygodnia...

Już ją piję od paru dni, i łykam olej z wiesiołka, ponoć dobrze rozmiękcza macicę...

Do góry