reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Ja sie z lozka jakos wyturlam ale poza lozkiem to za wyciag tez robi moj M :-) Juz sie tak przyzwyczail ze jak tylko katem oka widzi ze sie zbieram do wstawania to reke podaje zebym sie podciagnela i potem mi tylek pociaga do gory. Komicznie to wyglada i zawsze sie smieje z tego :-D
Mnie dzisiaj strasznie w nocy biodra bolaly az sie budzilam kilka razy. Nie mam pojecia co z tym zrobic bo na plecach juz nie daje rady spac i nie chce tez ze wzgledu na mala a na boku boli :-(
Macie jakies rady na te bole biodrowe?

reklama
Bluetooth ja niestety nie pomogę na te bóle bo tylko chyba farmakologia a moze jakieś masaże?A może spij tak na pół siedząco tak bys poduszki miała wysoko?Może tez pomoże poduszka z boku lub ten rogal?Bo nie wiem czy tego używasz?

magda niestety nie potrafie spac na siedzaca chociaz poduszki mam dwie ulozone tak wysoko ze rano czesto wstaje z bolaca szyja. Na rogala czekam, bo moj brat ma mi go przywiezc ale to niestety dopiero za miesiac.Ukladam sobie poduszke pod noge ale niestety malo daje :baffled: Ciekawe ze to nie sa regularne bole tylko tak raz na jakis czas mam taka noc kiedy mnie bola biodra. Moze ktoras z Was tez tak ma i wie przynajmniej skad sie to bierze?

Bluetooth niby bóle bioder w ciąży to norma. Ja teraz przerabiam ból spojenia łonowego. I tak samo jak u ciebie nie występuje on cały czas tylko w niektórych momentach. Na szczęście w tym przypadku pomaga poduszka (mam taką wąską poszewkę i w niej poduszka jest taka wałkowata). Chyba już nic nam nie pozostaje jak przyzwyczaić się do myśli że nasze organizmy przygotowują się na finisz. Jak miałaś wąskie biodra (według programu "poród") to niestety nie ma innej opcji jak ich poszerzenie.

Bluetooth wspolczuje :/ Mnie tez bola biodra jak za dlugo leze na ktoryms boku, zreszta dla mnie najwygodniejsza i najbardziej odprezajaca pozycja to ta na plecach... lekarz sie dziwi a ja jak sie poloze na plecach to czuje ze odpoczywam, zadnych dolegliwosci, nic... no, ale szlaban na taka pozycje dostalam mimo wszystko. Czasami podkladam sobie cos delikatnie pod prawa strone tak ze leze jeszcze na plecach ale juz troszke boczkiem :D
Na bole bioder wysmienicie dzialaja masaze K. :p

ellsi co to za program porod? Jak mozna sprawdzic czy mam szerokie biodra czy nie?
Mononoke no wlasnie ja tez jak mnie tak bola biorda to sie na chwile na plecy klade.....uffff jaka ulge wtedy czuje....zbawienna..ale tez staram sie dlugo tak nie lezec. Ja tez staram sie wtedy tak ulozyc zeby niby lezac na boku bardziej opierac sie na plecach niz na boku. A Twoj K to Ci masaze bokow robi? :-)

Mi tez czasami dokuczają bóle bioder ale na szczęście tylko w ciągu dnia, nawet nie chce sobie wyobrażać jaki ból i dyskomfort odczuwacie. Ja wczoraj dowiedziałam się (znalazłam ) hamoroida i żylaka :wściekła/y: BRR na szczęście nie dokuczają więc chociaż tyle....

Mnie tylko czasem łapie taki spory ból jak za dużo chodze to mam taki ból pod lewym pośladkiem jak stoje.Straszne to jest jakby mi kto gwoździa tam wbijał.Ale tak samo miałam w poprzednich ciążach.W nocy jest git tylko co chwila muszę zmieniać boki i nie wiem ale to robie podświadomie i się wybudzam by zmienić bok bo pewnie inaczej tez bym cierpiała jak wy.

Boże nie wyobrażam sobie jak można spać na plecach bo u mnie jak tylko się tak położę to kręgosłup od razu daje znać i do tego czuje jakby z góry mi ktoś coś ciężkiego położył i ciężko mi z oddechem.Podziwiam te które tak mogą;-)

reklama
Bluetooth z tym programem poród to taki żarcik. Po prostu organizm już przygotowuje się do porodu i wszystkie zmiany jakie teraz następują do tego służą. Nie wiem jak sprawdzić czy miałaś wąskie czy szerokie biodra ale skoro bolą to widocznie jednak się teraz poszerzają. 2 miesiące - damy radę.

Wczoraj chyba znalazłam hemoroida :szok: Nie wiem bo nigdy nie miałam. Nie boli tylko mam wrażenie jakbym między pośladkami ziarenko groszku miała. Pomocy rozpadam się.

M to się śmieje że mnie na nowszy model zamieni. Nie dziwię się bo mam bóle krzyża, nóg, latam siku, hemoroidy.

Do góry