reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Bluetooth jeżeli przed ciaza nie miałaś takich dolegliwosci to powinien sie wchłonąć. Trzeba potem dbać o diete, duzo błonnika żeby zaparć nie było. Ja pożegnałam go po ciąży i9 od tej pory cisza, choc liczę sie z tym że może sie jeszcze pojawić pod koniec ciąży.

Mononoke czopki fee ale sa skuteczne i szybko sie wchłaniaja, dziecku nie powinno juz na tym etapie zaszkodzic. To nie są antybiotyki i mocne leki wiec ja bym sie nie zastanawiała. Wez może te które poleca gin, zawsze to lekarz;-)
Na opuchnięte stopy i dłonie to nie skutecznych sposobów. Pomaga leżenie z nogami lekko uniesionymi, moczenie w chłodnej wodzie, ja dosypuje też soli relaksujacej dla stóp. Pościągaj tez koniecznie pierścionki, obraczkę.

reklama
Wreszcie jest jakas dolegliwość na PLUS - już kilka miesięcy na to czekałam i chyba sie doczekałam - w końcu poprawia mi się cera :) Zawsze miałam mnóstwo syfów mimo wizyt u dermatologów, kuracji i wszystkich tych hypoalergicznych kosmetyków. A teraz od jakiegoś tygodnia zaczynam obserwować wyraźną poprawę :) mam nadzieję, że po ciąży to się utrzyma...

Wyobraz sobie misiako ze ginek mi wlasnie poradzil posterisan :-) Zamowilam w aptece i bedzie na 18ta wiec juz dzisiaj wieczorem moze bede miala troche wiecej spokoju. Widocznie jest to lek uznany nie tylko w Polsce jako skuteczny. Ja wzielam masc bo tez nie toleruje za bardzo czopkow ale jesli ona nie pomoze to wtedy kupie sobie czopki.Tez na to licze ze sobie gad po ciazy pojdzie w cholere tym bardziej ze nigdy, nawet teraz nie mam problemow z zaparciami.
Dora_M no to tylko sie cieszyc z takich rewelacji :-) U mnie jedynym plusem jest chyba to ze paznokcie mi ladnie rosna bo do tej pory ciagle mi sie lamaly jak tylko byly troszke dluzsze

U mnie jedynym plusem jest chyba to ze paznokcie mi ladnie rosna bo do tej pory ciagle mi sie lamaly jak tylko byly troszke dluzsze

Jak masz problem z paznokciami to polecam nail repair micro cell 2000 - jest w DM i w rossmannie też chyba widziałam - kosztuje coś koło 11 Euro, ale wykorzystasz jedną buteleczkę i już będzie po problemie. Ja też miałam odwieczny problem z łamliwymi i rozdwajającymi się paznokciami, a teraz to nie mogę nawet ich lekko nacisnąć jak mam dłuższe bo takie twarde są.

Jak masz problem z paznokciami to polecam nail repair micro cell 2000 - jest w DM i w rossmannie też chyba widziałam - kosztuje coś koło 11 Euro, ale wykorzystasz jedną buteleczkę i już będzie po problemie. Ja też miałam odwieczny problem z łamliwymi i rozdwajającymi się paznokciami, a teraz to nie mogę nawet ich lekko nacisnąć jak mam dłuższe bo takie twarde są.
Dzieki za podpowiedz. Na razie mam tak samo ja Ty ze sa twarde i ladne ale po porodzie to pewnie sobie zafunduje taki specyfik :-)

Spojenie łonowe mnie boli i krzyż. Coraz większe problemy mam z normalnym wstawaniem z łóżka. M się śmieje że wyciąg mi zamontuje. Będę chodzić rozkraczona jakbym nie wiadomo co robiła - no dobra robiłam no ale bez przesady :rofl2:

ellsi ja też mam problemy ze wstawaniem, jeszcze opieram się całym ciężarem na rękach za każdym razem i juz od jakiegoś czasu marudzę, że mnie nadgarstki bolą... mówię sobie, że jeszcze trochę dam radę i jakoś leci

Im niższe łóżko tym gorzej bo tak to grawitacja pomaga :laugh2: Jak byłam nad jeziorem i leżałam na kocu to myślałam że nie wstanę. Dobrze że już bliżej końca.

reklama
Spojenie łonowe mnie boli i krzyż. Coraz większe problemy mam z normalnym wstawaniem z łóżka. M się śmieje że wyciąg mi zamontuje. Będę chodzić rozkraczona jakbym nie wiadomo co robiła - no dobra robiłam no ale bez przesady :rofl2:

u mnie to samo. W nocy nawet ciężko przewrócić sie na drugi bok, a będzie coraz ciężej ;-)

Do góry