reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

No to ja tylko podsumuje

CHCĘ MIEĆ JUŻ WSZYSTKO ZA SOBĄ
CHCĘ URODZIĆ
CHCĘ, ŻEBY NIC MNIE NIE BOLAŁO, NIE UWIERAŁO I NIE PIEKŁO

normalnie ulżyłam sobie :tak::tak::-D

reklama
No to ja tylko podsumuje

CHCĘ MIEĆ JUŻ WSZYSTKO ZA SOBĄ
CHCĘ URODZIĆ
CHCĘ, ŻEBY NIC MNIE NIE BOLAŁO, NIE UWIERAŁO I NIE PIEKŁO

normalnie ulżyłam sobie :tak::tak::-D

a ja chyba odwrotnie, zaczynam się naprawdę bać jak to bedzie. Mam wrażenie ze jestem za stara na pierwsze dziecko :/

Ewelinko ju bliżej niż dalej ;-)
Ja swój stan uwielbiam choć z drugiej strony chce juz synka przytulić i nie moge doczekać się jak go zobacze w łóżeczku i będę mogła z wózkiem na spacerki wychodzić i chwalić się mym malutkim szczęściem otoczeniu :-)

magda a ja odwrotnie..już się nie mogę doczekać kiedy urodzę. Męczy mnie to chodzenie w ciąży..nie lubię, mimo że wszyscy gadają jak pięknie wyglądam, że tylko mi w ciąży chodzić..dziękuję uprzejmie..wiem, że są kobiety które lubią chodzić w ciąży..ja do nich niestety nie należę..

Ja to często zapominam że coś jeszcze noszę pod serduszkiem i za bardzo się wysilam. Później łapie mnie zadyszka, ból krzyża itp. Jak sobie pomyślę że znów mam latać do wc jak na początku to chyba tam zamieszkam. Pierwsze 5 miesięcy nie wspominam dobrze, 2 kolejne w miarę. Zobaczymy co będzie teraz ale jakoś mam kiepskie przeczucia.

Łapią mnie jeszcze lęki co do porodu, czy wszystko jest w porządku, czy maleństwo jest zdrowe. Boję się że będą jakieś komplikacje. Później się boję że jak będzie miało 10 pkt to nie wiadomo co dalej bo ja mojej mamie to zagwarantowałam ciężkie przeżycia.

Jest jeszcze jeden problem. Boję się małych dzieci - brać je na ręce - niby z własnym jest inaczej ale kto tam wie. I nie mogę patrzeć na ulewanie - od razu mnie dźwiga (kupę jakoś znoszę). Ale będzie ciekawie.

A ja chcę urodzić i nie chcę :-)
Nie chcę, bo chcę jak najdłużej czuć ruchy, to jest takie cudowne!! Będzie mi brakowało, ojjj będzie :-(
I chcę, bo już mam czasami dość dolegliwości :-(

A tak poza tym, to od wczoraj mnie piecze, swędzi, w tych miejscach :-( ehhh... Mama kupiła polski proszek, bo się nam skończył :-( niby to samo, a taka różnica...

Ja jeszcze rodzic nie chce. Ale też męczy mnie troche stan ciążowy i to że ciuchy już przykrótkie, mimo że czuje się dobrze. Z drugiej strony chciałabym juz mieć synka koło siebie, wiedzieć jak wyglada itd.

Co do dolegliwości to chyba kolega hemoroid sobie o mnie przypomniał:wściekła/y:
Na razie nie boli tylko sterczy, zobaczymy czy gin każe go zlikwidować w e wtorek;-)

I ja bym już chciała mieć to wszystko za sobą - zarówno dolegliwości jak i sam poród, bo zaczynam się go bać coraz bardziej :-( Mimo tego że wszyscy mówią że też wyglądam bardzo ładnie w ciąży, to ja jakoś osobiście nie jestem do tego przekonana i wolałabym jednak wrócić do swojej dawnej figury, wagi, formy.
Ale przynajmniej jak tak teraz człowiek czuje że go wszystko boli itd, to po ciąży docenimy brak jakichkolwiek przykrych dolegliwości :)

reklama
Do góry