reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

a mnie nie czyści ale latam często do kibelka dzisiaj chgyba z 6 razy :/
Skurcze jakieś tam są, teraz jak siędze to mi dziwnie brzuch co pare minut twardnieje tak jak by mała się wypinała, ale czy to skurcze czy ona to nie wiem już w końcu. jeden mega bolesny skurcz miałam, ale to chyba od jelit.

reklama
ja to niewiem jak to jest z tymi skurczami... brzuch mi twardnieje kilka razy dziennie i po chwili puszcza. Od kilku dni mam pobolewanie takie jak na miesiączkę hhmmm czy to to :eek:

Mi sie wydaje ze dopoki te skurcze nie bola i do tego nie sa czeste i regularne to sa to nadal przepowiadajace i jak ewelinak napisala moga trwac jeszcze kilka tygodni zanim maluch na swiat przyjdzie ale to czy tak naprawde jest to tylko gin nam moze powiedziec :-)

no ja z tego co wiem, to własnie te bezbolesne twardnienia brzucha to skurcze, czasami sie czuję jakby dziecko się wypinało, ale to sa te przepowiadające
dopiero jak jak jest ból podobny do @ ale dużo silniejszy!!!! to jest to, ale wiecie każda moze mieć inaczej

Kobiałki, a ja Wam zazdroszczę tego czyszczenia ;-) Wiem głupio brzmi, ale mam takie zaparcia, że mnie szlag trafia :no: Teraz też już mnie brzuch boli, ale aż się boję iść do łazienki, bo wiem, że znowu będę się bujała pół godziny i pewnie skończy się łzami, zamiast g... :sorry2:

Kacha ja też mam zaparcia mój gin mi podpowiedział super sposób który dla mnie okazał się zbawienny. Śliwki suszone zalać wrzątkiem na noc, rano wypić "kompocik" i zjeść owoce. U mnie efekt był życzę Tobie tego samego :-)

Rewelacje żołądkowe w postaci zaparć i biegunek (u mnie to drugie), to podobno rowniez oznaka zblizającego się porodu... mniej wiecej od 36 tygodnia mogą dokuczać takie rewelacje... wyczytalam ostatnio gdzieś...
uczucie gorąca i ogolne rozdrażnienie rowniez... jak powiedziałam mojemu mężusiowi, to stwierdził, że nie zaśnie, bo mam wszystkie objawy;) ale ja mysle ze jeszcze troszke sie z brzuszkiem pobujam...

Ja też mam czyszczenie ale to chyba zależy od tego co zjem.

Ewelinka straszne rozstępy :szok: na tym filmie

Ja właśnie wczoraj zobaczyłam 2 ale takie malutkie. Mam nadzieję że jakieś wielgachne się nie pojawią.

Brzuch podobnie jak wam mi się od czasu do czasu stawia. Ostatnio też jest ciepło to także dłonie drętwieją. Do kibelka też biegam. Mam wrażenie że cały czas chce mi się siku. Nie wiem co będzie jak brzuch mi opadnie:tak: to chyba w toalecie zamieszkam.

reklama
bluetooth ja tam się nigdzie nie szykuję. To na bank moje jelito, z Iga tak miałam od 5 miesiąca..także spoko;-)
uważam, że spokojnie dotrwam do 5 września...równo 2 tyg.

Do góry