reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

reklama
nanusia-na poród to chyba jeszcze za wcześnie u Ciebie...spokojnie,może coś zjadłaś nieteges...

o porodzie nawet nie pomyślałam:). Chyba się czymś strułam, bo właśnie zwymiotowałam,ale tak porządnie, że aż chyba przełyk sobie podrażniłam bo zaczęła mi ślina z krwią lecieć.

Ostatnia edycja:
jednym z objawów zwiastujących poród może być oczyszczanie się organizmu,mogą wystąpić nudności,wymioty,biegunka...stąd mój post.
W Twoim przypadku pewnie faktycznie się czymś strułaś...współczuję...

jednym z objawów zwiastujących poród może być oczyszczanie się organizmu,mogą wystąpić nudności,wymioty,biegunka...stąd mój post.
W Twoim przypadku pewnie faktycznie się czymś strułaś...współczuję...

wiem, wiem czytałam tez o tym. Co prawda od dwóch dni też mam biegunkę, ale mam nadzieję, że to raczej po owocach.

Witam!

Faktycznie jak się czyta to forum to idzie sie uspokoić :) Mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości ciążowe .... Właśnie dzisiaj odpadł mi czop :)
Tak czytam o tej biegunce ... mi wystarczy trochę sie zestresować i już ją mam :) To jest moja druga ciąża i już mam jej dość :p

ja tez od paru dni latam do wc ( jakies 4 razy na dzien) i myśle właśnie ze mam mega ucisk na jelita, bo oczyszczanie to chyba jeszcze nie.. a z tym czopem to jak czytam, to on odpadnie i co.. nic? ja zawsze myslalam ze jak juz wypadnie, to zaraz odchodza wody i sa skurcze, a tu czytam, ze pare dni tak mozna jeszcze chodzic po wypadnieciu.. boze jak ja marze, żeby mnie tak wraz wzielo.. wody, skurcze i zaraz porod... i zeby tak przed czasem a tu jeszcze do terminu 12 dni.. najgorsze to czekanie;//;/;/

ewelinak jejku przeciez to niemozliwe zeby miec cos takiego na brzuchu :szok:
Dziewczyny, nie rozpakowywujcie sie jeszcze. nanusia na Ciebie zdecydowanie za wczesnie a aniawos musisz do terminu cc doczekac. Nogi zaciskajcie i tyle. A macie do tego jakies skurcze? Bo jesli nie to tez wydaje mi sie ze to po prostu problemy trawienne.

ewelinak jejku przeciez to niemozliwe zeby miec cos takiego na brzuchu :szok:
Dziewczyny, nie rozpakowywujcie sie jeszcze. nanusia na Ciebie zdecydowanie za wczesnie a aniawos musisz do terminu cc doczekac. Nogi zaciskajcie i tyle. A macie do tego jakies skurcze? Bo jesli nie to tez wydaje mi sie ze to po prostu problemy trawienne.

Ja oprócz stawiania się macicy, czyli tych skurczy przepowiadających ( bezbolesnych) nie mam żadnych dolegliwości. Ja wczoraj chyba poprostu się strułam.

reklama
A ja dzisiaj zaliczyłam znowu jazdę "skurczową" - i przez 3 godziny mniej więcej co 10 minut brzuch mi tak twardniał, że powietrza brakowało. Oczywiście szukałam o tym na necie - i doczytałam, że tak nasilają się skurcze Braxtona-Hicksa - tzw skurcze przepowiadające... Jeszcze kilka dni i kończy mi się 36 tygodni - więc powinno być ok. A te skurcze przepowiadające mogą się pojawiać nawet 2, 3 tygodnie przed porodem.
Jak znam siebie - hahahah - to się wyciszą i urodzę po terminie. Tak miałam z najmłodszym - dwa razy szykowałam się do szpitala - bo myślałam, że top już ;-)

Dziewczyny - z tym czyszczeniem... to może jakiś wirus panuje... Mnie też tak czyściło kilka dni. Ale dzisiaj jest ok

Do góry