reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Mnie pepek nie boli i skóra nie ejst jeszcze w tym miejscu bardzo napięta węc jeszzce brzuś może się śmiało powiekszac .
A mój synus daje do wiwatu i jak już tak prządnie szaleje i gdy powiem kilka reprymend to mnie słucha i się uspokaja.Słucha mamusi.Także jak się mocno wypnie że aż oli to ucieka jak tylko przyłożę rękę :-D

reklama
Dziewczynki udami i cellulitem bym się nie przejmowała, chociaż moje wyglądają jak baleron. Jestem pewna, że to woda, która teraz w znacznym stopniu zatrzymuje się nam w organiźmie. Na szczęście szybko po porodzie się jej pozbędziemy i wszystko wróci do normy.

Dziewczynki udami i cellulitem bym się nie przejmowała, chociaż moje wyglądają jak baleron. Jestem pewna, że to woda, która teraz w znacznym stopniu zatrzymuje się nam w organiźmie. Na szczęście szybko po porodzie się jej pozbędziemy i wszystko wróci do normy.

Oj Agusia wierzę w Twoje słowa i mam nadzieje że okażą się prawdą :-)

Oj Agusia wierzę w Twoje słowa i mam nadzieje że okażą się prawdą :-)

Uwierz :-) Widzę to po sobie. Ok miesiąc temu miałam problem właśnie z zatrzymywniem się wody. Piłam jak smok, a w toalecie bywałam sporadycznie. Cała ta woda poszła w uda. Wyglądały masakrycznie. Teraz wszystko wróciło do normy i wygląd moich nóg też się poprawił.

Ja równiez dolączam do klubu cieżarówek z celulitem na udach i udami jak baleron :)) hihi nie wiem czy to woda, bo piję umiarkowanie i latam często do toalety, ale z pewnością waga robi swoje i gdzies te kg muszą się usadowić, moja budowa wskazuje na to że głownie idzie od pasa w dół, choc nie powiem biust i brzuch tez pokazniejszy.

Tez odczuwam ruchy mocniej po prawej stronie! czasem równiez robi koci grzbiet i deformuj mi sie brzuch, również z prawej stronie głównie sie wypina, z lewej strony ruchy ma delikatniejsze!

a pod zebro tez czasem stopą siegnie!

Czuje czasem jakby mi pępek chciało wessac do srodka, to chyba od pepowiny, jak wystawia jakąs twardzą czesc to trochę mnie skóra boli, widocznie mam malo elastyczna skóre i jest taka napieta, na szczęscie rozstępów jeszcze nie powiatałam! oby tak zostalo!

Krzyż tez czasem pobolewa, ale ma prawo, w koncu obciązenie i ucisk głowki Malej.

Zycze dobrego samopoczucia i cierpliwosci do tych naszych dolegliwosci ktore sa "urokami" ciązy, ale jak dla mnie nie są one mega uciążliwe!!!

Lubie te figle mojej Malej, bedzie mi tego pewnie brakować kiedys!!!

Chciałam ponarzekać !!!
Bolą mnie plecy... bardzo bardzo bardzo!!! jejku tak sie zastanawiam dlaczego ciąża nie mogłaby by być tak przyjemna jak I i II trymestr ???
Brzuszek mi mocno ciąży i chyba z tąd ten ból.
Dziewczyny życzę Wam jak najmniej dolegliwości... sobie tez :)

HAHA to i ja sie przyłączam jako celulitka:-D Kochane pociesze, że jak karmi się piersią i nie je sie w tym czasie słodyczy to nawet po 2 miesiacach można się pozbyć całego celulitu. Trezba jeszcze pić duuuuuuuuużo wody mineralnej. U mnie po pierwszy porodzie nóżki, pupcia i cała zatłuszczona reszta wyglądały jak marzenie, ale byłaam na diecie eliminacyjnej.
Głowa do góry dzieciaczki wraz z mleczkiem wypijają nasze zbędne składowiska:tak:

Wspaniałego samopoczucia kochane:-)

Sinka to ja Cie mocno trzymam za slowo ze te uda jak balerony, tylek jak szafa i skora.....nie powiem w jakim stanie ze to wszystko zniknie po porodzie jesli bedziemy sie madrze odzywiac i malucha karmic.
Mnie chyba zaczyna bolec spojenie lonowe ale do konca nie jestem pewna bo to takie dziwne uczucie. Raz na jakis czas po prostu zaczyna cos tam ciagnac.
Dziewczyny, nosy do gory! Jeszcze troche i bedzie po wszystkim wiec zycze Wam i sobie zeby ten czas do rozwiazania mimo wszystko szybko minal.

Bluethooth podkreślam, ze byłam na diecie i jadałam: gotowaną marchewkę, pierś z kurczaka, ryż, czasem makaron ze szpinakiem,chudą wędlinkę z ciemnym pieczywem, nie mogłam jeść żadnych słodyczy więc dżem robiłam sama z jabłuszek i to tylko czasem bo po owocach mała miała kolki. Do tego mogłam pić jedynie wodę. I tak przez prawie rok. Oczywiście jeśli maluszek nie ma skazy to należy jeść normalnie a można jedynie wyeliminować słodycze, cukier i tłuste produkty. Malec z pokarmem szybko wysysa z matki zbędne kilogramy.

reklama
heheh, no ja też mam nadzieję, ze ten wygląd to przez wode w organizmie... Nie wiem jak wy, ale mnie od paru dni ( dokladnie jak zacząl sie 34 tydzien) zacząl bolec pęcherz, kręgoslup na dole, i kosci miednicy i krocza... powaznie, nie bolalo mnie nic i tak nagle.. no i boli mnie juz pare dni, najbardziej pod wieczor, chco juz caly dzien sie oszczedzam.. najpierw myslalam ze jakies zapalenie pecherza, bo do wc zaczelam chodzic co 2 godz;/ no i mnie kłuje - kupiłam nursea urextra z zurawiną gdyby to byl rzeczywiscie pecherz.. no ale do tego te bóle miednicy??? i tak jakby krocza..pzry chodzeniu czy podnoszeniu sie.. i bole krzyża.. czytalam w necie ze to moze byc juz schodzenie dziecka niżej, dlatego to wszystko tam boli.. teraz juz mam wizje, ze sie porod zbliza szybciej niz powinien, no i w nocy juz sie koszmary zaczynaja.. normalnie mnie stres łapie :szok: czekam niecierpliwe na czwartek, mam usg wiec sie pewnie dowiem, jak tam daleko... termin na 1.09 wdłg usg.

Do góry