Widze ze i ja jestem w normie ze swoimi bolami i dolegliwosciami. Oczywiscie mam tez te same obawy co wy i pytam sama siebie czy i jak sobie poradzimy. Ale potem mowie sobie ze tyle kobiet sobie juz poradzilo i dzieci pieknie sie rozwijaja i sa szczesliwe to dlaczego my sobie mamy nie poradzic. Dziewczyny, damy rade i niedlugo bedziemy sie tutaj dzielic swoim szczesciem jakie przyniosa nam masze male kruszynki :-)
reklama
BabyLola
Mamusia Bartusia :)
Hej. Mam do was pytanie, czy wy też odczuwacie ruchy dziecka tylko po jednej stronie? U mnie juz od 4 tygodni dzidzia wierci sie i kopie tylko z prawej strony. tylko tam ciągle brzuch sie rucsza, sa wypukłosci, a od paru dni ruchy sa tak intensywne ze juz mnie ten prawy bok zaczyna bolec;/ nie wiem co ten smyk tam wyprawia, domyslam sie ze ma juz malo miejsca a jest baaardzo ruchliwy, dlatego jego ruchy sa juz tak bolesne, ale czemuy tylko z jendej strony??
Baby Lola mój malec głównie dokazuje z lewej strony. Rzadko kiedy czuję go po prawej, czasami też pośrodku. Pewnie jest tak ułożony, myślę, że nie ma się czym martwić. Mój od dwóch dni przegina z tymi ruchami, wczoraj w nocy w łóżku aż podskoczyłam pod sufit tak mi przyfasolił w coś.
aniawos
Fanka BB :)
a moja niezmiennie z prawej strony. Często mam brzuch wypchany w rogal, właśnie na prawą stronę.
Po 2 ciężko mi, brzuch mi ciązy, źle sie oddycha..i w ogóle marudzę jakbym miała 80 lat
ale jeszcze trochę..
Po 2 ciężko mi, brzuch mi ciązy, źle sie oddycha..i w ogóle marudzę jakbym miała 80 lat

martela
mój maluch dokazuje z prawej strony i też wypycha,kopie po żebrach ale to nawet zabawne choć czasem bolesne,jeszcze miesiąc,góra półtora i się to skończy,szkoda,będę tęsknić za tym małym brzusznym rozrabiakiem:-)
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Mój maluch daje czadu głównie u góry i na dole po całej długości.Wypina mi się tak pod żebrami w kierunku piersi i tak jakby koło pęcherza i jajników na dole.Czasem mam też takie wrażenie jakby robił fikołka lub boksował
ellsi
Ja to moje Maleństwo mam po prawej stronie - chyba dupkę bo nóżkami to mi uciska żebra, przeponę i żołądek. Żołądek to szczególnie jak sobie coś zjem tak żeby mamusi zrobiło się niedobrze.
to ponoc normalne, ze ruchy sie czuje po jednej stronie, u mnie mały bardziej jest po lewej stronie i też tak jak Ani czasami robi mi sie taki rogal jak się napina, a najczęściej to wypycha kolanka nad pępkiem i wtedy go łapię, ja myślałam że to stopy dopiero na ostatnim usg lakarka powiedziała, ze w tym miejscu są kolanka ułożone małego
reklama
Podziel się: