reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Widze ze i ja jestem w normie ze swoimi bolami i dolegliwosciami. Oczywiscie mam tez te same obawy co wy i pytam sama siebie czy i jak sobie poradzimy. Ale potem mowie sobie ze tyle kobiet sobie juz poradzilo i dzieci pieknie sie rozwijaja i sa szczesliwe to dlaczego my sobie mamy nie poradzic. Dziewczyny, damy rade i niedlugo bedziemy sie tutaj dzielic swoim szczesciem jakie przyniosa nam masze male kruszynki :-)

reklama
Hej. Mam do was pytanie, czy wy też odczuwacie ruchy dziecka tylko po jednej stronie? U mnie juz od 4 tygodni dzidzia wierci sie i kopie tylko z prawej strony. tylko tam ciągle brzuch sie rucsza, sa wypukłosci, a od paru dni ruchy sa tak intensywne ze juz mnie ten prawy bok zaczyna bolec;/ nie wiem co ten smyk tam wyprawia, domyslam sie ze ma juz malo miejsca a jest baaardzo ruchliwy, dlatego jego ruchy sa juz tak bolesne, ale czemuy tylko z jendej strony??

Baby Lola mój malec głównie dokazuje z lewej strony. Rzadko kiedy czuję go po prawej, czasami też pośrodku. Pewnie jest tak ułożony, myślę, że nie ma się czym martwić. Mój od dwóch dni przegina z tymi ruchami, wczoraj w nocy w łóżku aż podskoczyłam pod sufit tak mi przyfasolił w coś.

ja moją czuje głównie w lewym boku brzucha, ale czasami jej się zdarzy i z prawej strony poruszać.
Za to ogóle nie czuje jej u góry brzucha, chyba ma nóżki pdkurczone bardzo:)

a moja niezmiennie z prawej strony. Często mam brzuch wypchany w rogal, właśnie na prawą stronę.
Po 2 ciężko mi, brzuch mi ciązy, źle sie oddycha..i w ogóle marudzę jakbym miała 80 lat:zawstydzona/y: ale jeszcze trochę..

mój maluch dokazuje z prawej strony i też wypycha,kopie po żebrach ale to nawet zabawne choć czasem bolesne,jeszcze miesiąc,góra półtora i się to skończy,szkoda,będę tęsknić za tym małym brzusznym rozrabiakiem:-)

Mój maluch daje czadu głównie u góry i na dole po całej długości.Wypina mi się tak pod żebrami w kierunku piersi i tak jakby koło pęcherza i jajników na dole.Czasem mam też takie wrażenie jakby robił fikołka lub boksował

Ja to moje Maleństwo mam po prawej stronie - chyba dupkę bo nóżkami to mi uciska żebra, przeponę i żołądek. Żołądek to szczególnie jak sobie coś zjem tak żeby mamusi zrobiło się niedobrze.

to ponoc normalne, ze ruchy sie czuje po jednej stronie, u mnie mały bardziej jest po lewej stronie i też tak jak Ani czasami robi mi sie taki rogal jak się napina, a najczęściej to wypycha kolanka nad pępkiem i wtedy go łapię, ja myślałam że to stopy dopiero na ostatnim usg lakarka powiedziała, ze w tym miejscu są kolanka ułożone małego

reklama
Aniawos ja też marudzę jak 80-latka. Kwękam co chwila mojemu mężowi nad uchem, normalnie jak niedołężna. On się śmieję, że przynajmniej już wiem jak to będzie na starość :)

Do góry