reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

W czwartek mam usg to pewnie sie dowiem, jak jest ulozony. Ale przynajmniej wiem, ze tez macie takie bolesne ruchy po jednej stronie..:blink:

reklama
Moja mala jest wszedzie. Potrafie miec rogala z prawej strony a za 20 minut juz z lewej z nogami i rekami tak samo. Czasem obmacuje mnie na dole to znow na gorze ale nogami to wlasciwie zawsze wali po bokach :-) Ciekawe kiedy sie uspokoi :-) Gorzej bedziej jak tak do konca szalec bedzie bo wtedy to chyba za zadne skarby swiata sie glowa w dol nie odwroci do porodu.

Ostatnia edycja:
U mnie z ruchami to jakas masakra. Mała wali po pęcherzu, wierci się po całym brzuchu, aż mnie brzuch boli, a jak się wyciąga to tak jakby mi skóra miala pęknąć...

A powiedzcie czy boli Was pępek??? bo ja to czasami się dotknąć nie mogę

madzik moja jak sie wyciagnie to tez mnie az paralizuje i tylko czekam az sie przekreci bo tego bolu nie moge zniesc. Co do pepka to bolal mnie i to bardzo jak mi brzuch rosl. Najbardziej jakies 3 tygodnie temu przez 2-3 dni a potem jak sie zmierzylam to juz wiedzialam dlaczego. A moze mala kopie w pepek i dlatego Cie boli?

Moja mala jest wszedzie. Potrafie miec rogala z prawej strony a za 20 minut juz z lewej z nogami i rekami tak samo. Czasem obmacuje mnie na dole to znow na gorze ale nogami to wlasciwie zawsze wali po bokach :-) Ciekawe kiedy sie uspokoi :-) Gorzej bedziej jak tak do konca szalec bedzie bo wtedy to chyba za zadne skarby swiata sie glowa w dol nie odwroci do porodu.

mój Gabiś też jest wszendobylski i jak się rusza to widać to gołym okiem bo brzuch skacze... jak mąż leży obok to czuje jego kopniaki np na plecach jak jesteśmy przytuleni....

ja za to ciężko to znosze jak już pisałam bolą mnie żebra kręgosłup krzyż i kość ogonowa.... masakra jakaś... a co gorsze w nocy sie przyduszam i podobno chrapie jak stary dziad!!!!!!!!

To wspolczuje bafinka z calego serca. Moj M tez bardzo lubi jak go mala kopie w lecy i tez to czesto robi jak sie tak przytulimy :-D
Na szczescie mnie raczej nic nie boli chyba ze ona zaczyna kopac mocno jak najeta ale dawno juz nie miala takiej fazy zeby bez przerwy kopala dluzej niz 2 minuty. Predzej chodzi sobie po brzuchu i wypycha sie na wszystkie strony.

U mnie to samo, Mała już raczej nie kopie tylko się przesuwa i wypycha w różnych miejscach, głównie z prawej strony. Niestety ma nóżki pod moim żebrem i często zahacza, może to nie boli, ale nie jest za przyjemne. No i dzisiaj z Mężem też ją za piętę łapaliśmy, bo co chwila mi wpychała w bok i taką twardą kulkę można było złapać. Chyba też jej się podobało, bo kilka razy tak powtarzaliśmy:-)

Nie dziwię się, że stękacie, ja sama chodzę jak połamana i wszędzie mi coś uwiera. Chyba już nie mam wygodnej pozycji.

Madzik
mi nieraz boli z jednej lub drugiej strony pępka i myślę, że to od rozciągania skóry, bo i nieraz mam wrażenie, że mi brzuch lada moment eksploduje:zawstydzona/y:

Kochane - jak spojrzałam dzisiaj na moje uda...:szok:
Ja nie wiem, ale wydaje mi się, że z dnia na dzień sąwiększe, ogromne i ten cellulitis...
Jestem w szoku. I nie wiem czy jeszcze uda mi się cokolwiek z tym zrobić - :no:
Jakies takie parówy z pofałdowaną mało jędrną skórą ...
smutno...

reklama
Do góry