reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Mi na zgage pomagają szejki ;-) ale staram się tej metody za często nie stosować... Jak bratowy Dory czasami śpię na siedząco :-(

A mi wczoraj się przydarzyło coś mało fajnego :-(
Położyłam się po obiedzie i śniło mi się, że teściowa mnie dusi (z teściami u mnie temat rzeka...). To było tak realne... Obudziłam się z wymiocinami w buzi, nie mogłam oddychać :-( wstałam, poszłam do męża, remontował pokój, a on do mnie mówi, że od rodziny sms dostał...
I jak to rozumieć... :-(

A poza tym dzieje się ze mną coś nie tak... Jeszcze 2-3 tygodnie temu byłam pełna sił i energii a teraz nie mam siły z łóżka wstać :-( na dwór z dzieckiem wyjść, do sklepu iść... Zaraz mi słabo, duszno... :-(
Mam nadzieję, że to przejściowe i niebawem minie...

reklama
paula_zg,
bbbrrrr co za sen, uspojoje Cię pisząc że mam też dziwne różne przerazajace sny :(

paula_zg - no to Ty masz niezłe koszmary kobieto hehe. Chociaż czytałam gdzieś, ze w ciąży dziwne sny o rodzinie i nienarodzonym dziecku są całkiem normalne i na porządku dziennym...

A sny to i u mnie bywaja koszmarne... takie pogmatwane nie wiadomo co... W ogole noce mam ostatnio ciezkie, bo dokucza mi bardzo bol bioder, nie moge sie normalnie przekrecic z boku na bok... a jak wstaje z lozka, to pierwsze kilka krokow ide jak kaleka ostatnia... I do tego jeszcze jakies wzdecia mam i jak sie w nocy budze do toalety, to brzuch taki napiety... po wizycie w WC jest juz w porzadku.
Dni mi przechodza super, czuje sie swietnie, tylko te noce takie nieszczesne..

Ja na szczescie zgagi nie mam ale mam dokladnie tak samo jak kardamon. Bola mnie biodra podczas snu az do tego stopnia ze sie budze i musze zmienic pozycje. A rano jak wstaje no chodze jak polamana bo tak mnie bola kosci stop ale po kilku krokach jest juz ok. Tez jest mi slabo i do tego ledwo oddycham. Mialam w ten weekend niezle skoki cisnienia i to w dol. Norma u mnie to 115/70 a w chwilach slabosci mam 90/60 przy wysokim pulsie 115 :-( Do tego te popuchniete stopy :wściekła/y:
paula faktycznie okropny sen, wspolczuje. Ja na szczescie nie mam jakis dziwnych snow i niestety zle sypiam wiec moze wlasnie dlatego.

moja ginka powiedziała ze na zgage dobre migdały (jeszcze nie próbowałam) na nudnosci bulion, słone paluszki i cola- pół dwa, trzy łyki coli (ale tej oryginalnej) naprawde mi pomagaja :-)

A ja wlasnie odkrylam ze wylazl mi pierwszy w zyciu hemoroid :baffled: Dziewczyny co Wy na to cholerstwo bierzecie??? Ja sie dzisiaj chyba zalamie, nerwy od poczatku dnia i do tego jeszcze teraz taka super wiadomosc :no::-(

miki, ja sie niestety jutro dopiero dowiem co by mi radzil moj ginek z niemieckich lekow bo dzisiaj sa tylko pielegniarki i niestety nie moga mi doradzic wiec dzisiaj sie musze jeszcze pomeczyc :-( Z naturalnych srodkow to slyszalam ze kora debu jest dobra ale nie wiem czy to prawda.

reklama
Do góry