reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

reklama
ja zażywam prenatal complex, ale już od dłuższego czasu i nic mi nie było wcześniej...
A ostatnio mi ginek powiedział że obniżony poziom żelaza w ciąży to jest norma i nie ma potrzeby przyjmowania żelaza:crazy:

Ja probuje spac zarowno na lewym jak i prawym boku a czasami jak nie moge sobie miejsca znalezc to poleze chwile na plecach bo o dziwo na razie jest to jedna z najwygodniejszych pozycji dla mnie. Moze tez dlatego ze od lezenia na boku bola mnie czesto biodra i to tak ze nie jestem wstanie tak lezec.
Dzisiaj pod prysznicem znalazlam takie miejsce pod prawa piersia gdzie mam jakis dziwny bol. Jak naciskam tam to boli jakbym miala siniaka takiego na 2 cm. Nie czuje zadnego guzka, stwardnienia i nie widac tez zadnych zmian na skorze. Sama piers tez mnie nie boli tylko to miejsce w zagienciu skory gdzie konczy sie piers a zaczyna brzuch. Nie wiecie co to moze byc?
Ide w piatek do ginki wiec jak mi to do tej pory nie przejdzie to jej o tym powiem.
W nocy mialam natomiast taki skorcz srodstopia w lewej nodze ze sie obudzilam i jeszcze dlugo nie moglam stopy ruszyc :baffled:

Ja biorę Falvit mama i magnez skurcz.
Zasypiam zawsze na boku, a później śpię tak jak jest mi wygodnie również na wznak. Największą trudność sprawia mi przewracanie się z boku na bok, zawsze się przy tym budzę :angry:

MIKI-CZCHOW jak niedobrze Ci po witaminach i wymiotujesz to je odstaw.Poszukaj moze innych.Ja nie biore witamin z tego smego powodu co u Ciebie.Połozna powiedziała ze lepiej jesc zdrowiej niz faszerowac sie tabletkami a potem wymiotowac jak dla mnie logiczna strategia:tak:.
Wziełam dzis nospe i owszem brzuch przestał sie napinac ,twardniec i boleca ale strasznie ciagnie w døł tak jakby miesnie u gøry tez sie rozluzniły i nie trzymaja brzucha:huh:.Wy tez tak macie czy to moze tylko u mnie.

bluetooth ja mam to samo pod prawą piersią jakby siniaka od środka, byłam dziś u ginki ale zapomniałam spytać więc jak sie dowiesz co to to napisz. Mi się wydaje, ze to nasze dzieciaczki nam siniaki mogły nabić mi właśnie Franek w tym miejscu często nogi próbuje prostować

co do spania to u mnie nawet spoko, śpię na bokach i czasmi na plecach, ale jak za płasko mam to mnie dusi jedyny problem to zmiana pozycji

Bebzonik ja tez tesknie za spaniem na brzuchu, jakże zbawiennym dla mojego kręgosłupa. Ale juz niedługo;-)

Mononoke ja wiatrakiem ratowalam sie w ciazy z Majcia i przynosił duża ulgę a termin miałam tez wrzesniowy:rofl2:

Bluetooth moze Kasiula ma racje z tymi kopniakami a moze to byc tez od węzłów chlonnycch lub kanalikow mlecznych . Najlepiej zapytać ginke.

Bebzonik ja tez tesknie za spaniem na brzuchu, jakże zbawiennym dla mojego kręgosłupa. Ale juz niedługo;-)

Mononoke ja wiatrakiem ratowalam sie w ciazy z Majcia i przynosił duża ulgę a termin miałam tez wrzesniowy:rofl2:

Bluetooth moze Kasiula ma racje z tymi kopniakami a moze to byc tez od węzłów chlonnycch lub kanalikow mlecznych . Najlepiej zapytać ginke.

Ja już w lipcu kupiłam sobie taki wiatrak, a teraz pewnie jak się zacznąłupały to się znów przyda :)

reklama
Motyl 12 ja też mam takie uczucie. Mam wrażenie że dziecko główką napiera i chce mi tędy wyjść. Na ostatniej wizycie gin potwierdził takie ułożenie. Trzymaj się :-)
miki myślę tak jak Motyl 12 odstaw te witaminki i jak coś spróbuj innych.

Do góry