reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból spojenia łonowego i pachwin

Ja również mam bóle w pachwinach, czasem jest to tak dokuczliwe, ze nie mogę wstac z łózka, a nawet z krzesła! Podczas pierwszej ciązy bolaly mnie tylko pachwiny, jednak teraz dokucza mi przeszywajacy do samych kostek ból w udzie,domyslam sie, ze to dlatego, ze dzidzia wciska sie juz w kanal rodny i naciska na jakies nerwy, no ale juz jutro termin!!!

reklama
nisha moze czas na zmiane gina co? mnie zaczeło napierdzielac 3 mce przed porodem, ale to taki ból ze w nocy jak wstawałam siusiu co 1.5 h to mąż mi pomagał dojsc do ubikacji, bo ja sama szłam po ścianach. W dzien jakoś dałam rade ale w nocy po lezeniu chcąc wstac lub chocby na bok się odwrocic to KOSZMAR, juz po cc mniej mnie chyba bolało :-D

O to i dla mnie temat. Wlasciwie od poczatków ciazy (teraz jestem w 18tc) czuje takie bole. Nie wiem czy dokladnie o to samo chodzi, ale szczegolnie jak w dzien sie troche przejde gdzies, albo mam duzo zajec to jak sie poloze do lozka albo usiade w lozku z laptopem to po chwili nie moge sie ruszyc. Boli mnie dolna czesc plecow, biodra i w ogole wszystko w tych okolicach. Nie moge wstac, tak jakby mi gdzies cos uciskalo. Nie moge pozniej tak samo zalozyc albo zdjac spodni, ledwo ide. Jak sie caly dzien malo ruszam to ten bol mi prawie nie doskwiera. Boje sie co bedzie w nastepnych miesiacach, czy bede musiala lezec caly czas? Jutro pogadam dokladnie o tym z lekarką, ale i tak sie boje.

mam dokł to samo......czasami mam tak ze jak sie położe to nie moge sie podniesc...jakbym miała ciężar na całym prawym boku od krzyża az do kolana....równiez tak jak ty w 1 ciązy nie miałam takich dolegliwości tak samo boł krocza taki jak przy porodzie jakby kosci mi sie rozsuwały.....krocze mnie tak boli od jakis 2 tyg....a ten bok juz z 2 msc i ostatnio mi moja ginka powiedziała ze to od kregosłupa jest i ze ból wraz z czasem bd sie zwiekszał i zaniknie bo urodzeniu dziecka....ale tez mowiła ze gdyby bol bardzo sie nasilał to zebym podeszła do niej to mnie skieruje do specjalisty...i zastanawiam sie czy tego nie uczynic lub zaczekam dfo kolejnej wizyty...

Mnie boli spojenie łonowe od 5 miesiąca.
Nie bez przerwy, ale jednak.
Boli przy przewracaniu się w nocy z boku na bok.
Przy podnoszeniu nóg np. kiedy po kąpieli smaruję się balsamem.
Boli kiedy długo siedzę i wstanę....przez pierwsze kilka kroków człapię jak kaczka.....potem ból przechodzi.
Dzidzia naciska na spojenie łonowe i stąd ten ból.......
Jest to jak najbardziej normalne.
Poprostu nieprzyjemne;-)

taaaak wiem własnie....ja przy 1 ciąży to tez chodziłam nawet jak miałam kilka dni po porodzie to usiedziec nie mogłam :d a teraz to mnie tak meczy wszytsko i boli ze nie mam ochoty

reklama
O, co ja o tym wiem :tak: lewa noga, lewa pachwina , lewy tył miednicy i do tego nerki :tak: ból ciągły 24 na dobe, nasilajacy się podczas nawet minimalnego ruchu

I tak od 3 miesiąca ciązy, nie sypiam dużo, konsultacja neurologiczna nic nie powiedziała na ten temat, teraz bedzie USG nerek :hmm: podejrzenie zakrzepicy ..... i na tym koniec:-( mojemu dżinowi nie chce sie tego sprawdzic :baffled:

Do góry