reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból brzucha i stawianie macicy

Miculka

Początkująca w BB
Hej jestem w 20 tyg ciąży . I od jakiegoś tyg strasznie stawia mi się macica po kilka razy dziennie podczas napięcia boli jak przy okresie ale po około 30 sek wszystko mija . Po za tym ciągnie mnie w dół , pachwiny bolą itd. Mam 38 lat . To moja druga ciąża po 18 latach w pierwszej nic się nie działo . Byłam u lekarza zrobił USG wszystko w porządku . Czy ktoś z was miał takie dolegliwości? Nie ukrywam ze boję się bardzo bo to dopiero 20 tydz . Niby te skurcze są normalne ale szukam słowa pocieszenia może ktoś miał podobne doświadczenia ???

reklama
Miałam tak przy większej aktywności. Lekarz kazał się oszczędzać i łykać magnez, gdyby to nie pomogło to nospe i mówił że włączy duphaston. U mnie sam magnez I odpoczynek pomógł i bóle znikły

Miałam tak przy większej aktywności. Lekarz kazał się oszczędzać i łykać magnez, gdyby to nie pomogło to nospe i mówił że włączy duphaston. U mnie sam magnez I odpoczynek pomógł i bóle znikły
Ale brałaś dodatkowo magnez mimo ze brałaś witaminy ?

Tak, doktor zaleciła branie normalnie zestawu witamin, które brałam do tej pory plus 4x1 tabletka magnezu.
No masz rację bo szczerze w tych witaminach co biorę jest mało tego magnezu tylko 13% zapotrzebowania na dobę . Aż musiałam to sprawdzić . Jutro wysyłam starego po dodatkowy magnez 😘

No masz rację bo szczerze w tych witaminach co biorę jest mało tego magnezu tylko 13% zapotrzebowania na dobę . Aż musiałam to sprawdzić . Jutro wysyłam starego po dodatkowy magnez 😘

Mam nadzieję, że i Tobie pomoże magnez I wszystko się wyciszy :)

bardzo indywidualna kwestia,
ja mimo dodatkowego magnezu i głównie odpoczynku nawet leżąc cały dzień miałam mnóstwo stawiania macicy po kilkadziesiąt razy dziennie, ale skurcze nie skracały szyjki. poród rozpoczął się 37+4. wiec nie musi to oznaczać nic złego, ale trzeba zawsze mieć taki objaw pod kontrolą.

reklama
Miałam identyczna sytuację, brałam duże dawki magnezu i spazmoline i nic nie pomagało i lekarz kazał odstawiamy spazmoline, stwierdził że już taka moja natura 😁 co dwa tygodnie chodziłam na kontrol, raz nawet skierował mnie do szpitala w 27 tygodniu miałam ktg i wszystko zapisy były dobre pomimo tych dolegliwości, do tego kroplówki z magnezem.
Stawiania macicy towarzyszyły mi do końca ciąży, synek urodził się cały i zdrowy prze CC.
Dodam że jestem mamą 40+

reklama
Do góry